Hlaváčková s Hradeckou letí do Istanbulu s titulem z Lucemburku

21. 10. 2012, 21:51
Aktuality 5
Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou si těsně před odletem na Turnaj mistryň do Istanbulu zvedly sebevědomí triumfem na halovém turnaji v Lucemburku. České tenistky ve finále porazily rumunské duo Beguová/Niculescuová a získaly celkově čtvrtý letošní titul.
Lucie Hradecká a Andrea Hlaváčková

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou v Lucemburku startovaly poprvé od finálové porážky na US Open a během turnaje musely řešit několik obratů. Ve čtvrtfinále prohrávaly už 6-7 a 1-5, postupně pak ale odvrátily i pět mečbolů a postoupily do semifinále. V něm prohrávaly 4-6 a 1-3, utkání ovšem opět dokázaly dotáhnout do vítězného konce. 

Dnešní finále už měly české tenistky plně pod kontrolou. Rumunskou dvojici Irina-Camelia Beguová a Monica Niculescuová porazily 6-3 6-4 a po Aucklandu, Memphisu a Cincinnati si připsaly čtvrtý letošní titul.

Stříbrné olympijské medailistky rozšířily sbírku společných úspěchů už na osm a v deblu v Lucemburku se postaraly o třetí vítězství českých tenistek za poslední čtyři roky. Loňská finalistka Hradecká s Hlaváčkovou navázaly na triumfy Ivety Benešové a Barbory Záhlavové-Strýcové, které turnaj ovládly v letech 2011 a 2009.

- WTA INTERNATIONAL LUCEMBURK -
(Lucembursko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
nedělní výsledky (21. 10. 2012)

Čtyřhra- finále:
Hlaváčková/Hradecká (1-ČR) - Beguová/Niculescuová (2-Rum.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
kterej dneska zůstal tak trochu nezaslouženě ve stínu Tomášova titulu ... :)
Ukazuje se, že ty porážky našich s Niculescovou jsou hlavně o hlavě. Když hraje Lucka s Andreou, která jí v těžkejch chvilkách dokáže povzbudit, tak s ní takový problémy nemá ... :)
Jinak jsem hodně zvědavej na deblovej los TM - zatím ho nikde nemůžu najít ...
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Andrejce a Lucce! :) Rumunky mám celkem rád, ale Niculescu a Begu zrovna moc ne...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsme se přeci jen toho dočkali Holky ! :D Gratulace ... :)
Reagovat
a.magerova
velká gratulace!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist