Hlaváčková s Hradeckou na druhý grandslamový titul nezaútočí, končí v semifinále

25. 1. 2012, 10:49
Aktuality 5
AUSTRALIAN OPEN ženy - České tenistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká na Australian Open postoupily podruhé v kariéře do semifinále, druhý grandslamový titul ale nezískají. Letos poprvé prohrály, když ztratily dobře rozehrané utkání s Italkami Erraniovou a Vinciovou, které je tak do melbournského finále jednoduše nepustily.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká v úvodu sezony vyhrály turnaj v Aucklandu a na vítězné vlně se vezly i v Melbourne. Vyhrát nedokázaly až v devátém letošním zápase, v němž v semifinále Australian Open podlehly 7-5 5-7 1-6 Italkám Saře Erraniové a Robertě Vinciové. Ty tak vyhrály i druhý vzájemný souboj, loni na antuce v Acapulku uspěly rovněž ve vyrovnané třísetové bitvě.

K postupu do finále chyběl Hlaváčkové s Hradeckou jen malý kousek. V druhé sadě měly za stavu 4-3 brejkbol. "Zahrála jsem z výměny nepovedený lob přes Vinci, která smeč nezkazila. Pak už to bylo těžké, začaly jsme hrát opatrně," řekla Hradecká ČTK po duelu, který trval dvě hodiny a deset minut.

Pětadvacetiletá Hlaváčková s o rok starší Hradeckou hrály teprve podruhé v kariéře v grandslamovém semifinále. Životního úspěchu dosáhly loni na French Open, kde získaly titul. Na US Open byly ještě ve čtvrtfinále. Na okruhu WTA spolu vyhrály šest turnajů, Hradecká má na kontě celkem dvanáct triumfů ve čtyřhře, Hlaváčková o tři méně.

Čtyřiadvacetiletá Erraniová s o čtyři roky starší Vinciovou získaly na okruhu WTA dva společné tituly, které si připsaly v roce 2010 během 14 dní na španělských antukách v Marbelle a Barceloně. Na grandslamech se dostaly nejdál loni na US Open, kde vypadly ve čtvrtfinále. O titul z Australian Open si zahrají s Ruskami Kuzněcovovou a Zvonarevovou.

Pro Erraniovou je to životní turnaj nejen díky čtyřhře. Své maximum překonala také ve dvouhře, v níž se poprvé dostala přes 3. kolo a prohrála až dnes ve čtvrtfinále s Kvitovou.

Hlaváčková si náladu nespravila ani ve smíšené čtyřhře. Poté, co s Lucií Hradeckou vypadla v semifinále čtyřhry žen, se loučí i se čtyřhrou smíšených dvojic. A znovu končí na raketě italských soupeřů. S Pákistáncem Aisamem Qureshím prohráli ve čtvrtfinále 1-6 5-7 s Vinciovou a Braccialim, kteří do soutěže naskočili až za americký pár Serena Williamsová a Andy Roddick, jenž odstoupil kvůli zranění.

- GRANDSLAM AUSTRALIAN OPEN 2012 -
(Austrálie, tv. povrch Plexicushion, 26.000.000 austr. dolarů)
středeční výsledky žen (25. 01. 2012)

Čtyřhra - semifinále:
Erraniová/Vinciová (11-It.) - Hradecká/Hlaváčková (7-ČR) 5-7 7-5 6-1
Kuzněcovová/Zvonarevová (Rus.) - Mirzaová/Vesninová (6-Ind./Rus.) 7-6(4) 2-6 6-4

Smíšená čtyřhra - čtvrtfinále:
Vinciová/Bracciali (It.) - Hlaváčková/Qureshi (7-ČR/Pák.) 6-1 7-5
Mirzaová/Bhúpathí (6-Ind.) - Huberová/Fleming (USA/Brit.) 7-6(5) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
škoda, Lucka dnes byla slabším článkem , především od druhého setu na síti. Nezasahovala překvapivě do výměn jako to na druhé straně dělaly Italky. Snad příště! :)
Reagovat
Heather_Fedex
Rusandy opravdu jedou ;)
Reagovat
Fandina
Příště to vyjde ....... jen tak dál. Teď ještě Andrejka v mixu. Držím palce.
Reagovat
vendulkabendulka
Skoda, po prvnim setu jsem si rikala ze to maji v kapse a ted koukam ze to prohraly. No nic, priste to vyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, Sára ukázala i proti Petře, že má formu. Nevadí holky!! I semifinále je pěkný úspěch. Finále vyjde příště, nic nekončí,jedeme dál!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist