Hlaváčková s Hradeckou porazily sestry Williamsovy a jsou znovu ve finále US Open!

7. 9. 2013, 07:48
Aktuality 48
US OPEN - Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou na US Open překvapivě porazily favorizované sestry Williamsovy, se kterými si poradily poprvé až v šestém vzájemném duelu, a v New Yorku po roce postoupily do finále. O druhý společný grandslamový titul se české tenistky utkají s Australankami Bartyovou a Dellacquaovou.
A. Hlaváčková L Hradecká (usopen.org)

Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou vyhrály v roce 2011 Roland Garros. Loni pak prožily životní sezonu, kterou sice druhým grandslamovým titulem neokořenily, zahrály si však semifinále Australian Open i na French Open, finále pak prohrály ve Wimbledonu, na olympiádě, na US Open i na Turnaji mistryň. 

V letošní sezoně se dlouho trápily ve dvouhře, ale i v deblu. Až na antuce v Paříži obhájily semifinále, ve Wimbledonu se dostaly do čtvrtfinále a na menším turnaji v Budapešti získaly první letošní titul. Kvůli zranění Hradecké ale před US Open spolu neodehrály jediný přípravný turnaj a na kurty ve Flushing Meadows tak naskočily bez generáky.

Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká (© usopen.org)Na jejich výkony to ale negativní dopad nemá. Páté nasazené Češky vyřadily už pět dvojic a to včetně favorizovaných Sereny a Venus Williamsových. Hlaváčková s Hradeckou sice všech pět předchozích vzájemných střetnutích včetně loňských finále ve Wimbledonu a na olympiádě prohrály, na domácí půdě sesterského tandemu ale třináctinásobné grandslamové vítězky ve čtyřhře žen konečně porazily a postoupily počtvrté v kariéře do finále grandslamového turnaje.

V utkání s Williamsovými dokázala česká dvojice vzít favorizovaným Američankám hned pětkrát podání. V prvních pěti hrách přitom měly soupeřky vždy možnost game získat, ale duo H+H klíčové výměny zvládlo a vedlo 4-1. Set už nepustily a převahu měly i ve druhém, v kterém ztratily dvě hry.

"Byly jsme pořád nahoře a šly jsme si pro každý balon," komentovala osmadvacetiletá Hradecká. "Jsme nadšené. Porazily jsme skvělý tým, každou výměnu jsme hrály na maximum a z postupu do finále jsme šťastné," doplnila o rok mladší Hlaváčková po premiérovém skalpu zkušených Američanek, které za posledních pět let 77 zápasů vyhrály a teprve poosmé prohrály.

"Porazily jsme je tím, že jsme je braly jako jakékoli jiné hráčky. Tudíž jsme si na ně dovolily hrát, co hrajeme na ostatní a nemyslely si, že nic nezkazí a všechno zabijou. A hrály jsme obě úplně nejlíp, co umíme," uvedla Hlaváčková. 

V sobotním finále se Hradecká s Hlaváčkovou střetnou s Ashleigh Bartyovou a Casey Dellacquaovou. Australanky jsou letos už ve třetím grandslamovém finále, ale na Australian Open a ve Wimbledonu odešly poraženy. Češky je letos smetly ve Fed Cupu, ale prohrály s nimi ve čtvrtfinále Wimbledonu.

"Máme jim co vracet a je na čase je porazit. Finále si půjdeme užít, protože jsme úplně moc nečekaly, že se do něj přes Williamsky dostaneme a spadne z nás nervozita," řekla Hlaváčková. "Je to finále, nebude to lehký, ale chceme vyhrát," uvedla Hradecká.

Hlaváčková může ve Flushing Meadows slavit druhý triumf, v pátek poprvé v kariéře oslavila grandslamový titul ve smíšené čtyřhře spolu s Maxem Mirným. S Hradeckou můžou navázat na svůj triumf z Roland Garros 2011.

- GRANDSLAM US OPEN 2013 -
(USA / New York, tv. povrch, 34.300.000 dolarů)
páteční výsledky žen (06. 09. 2013)

Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Hradecká (5-ČR) - S. Williamsová/V. Williamsová (USA) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
Bob
Jooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!
Obrovská gratulace :))
Reagovat
Bob
Jsem tu asi sám co? Holky go, go, go! 1:1
Reagovat
ReadyTeddy
oběma holkám, doufám, že Eurosport odvysílá záznam, zatím tam rve australský fotbal a furt dokola Wiliamsku s Li. Ale gratuláž taky Krejčíkové se Siniakovou, možná máme nástupce Háček :)
Reagovat
Bob
Hrály Williamsky tak špatně, nebo Háčka zase tak dobře?
Reagovat
Fandina
Háčka hrály moc dobře a Willemsky hrály špatně. Serena tam měla několik hvězdných momentů, ale asi byla utahaná po předešlém zápase a Háčka laufovaly, Andy hrála hodně dobře a Lucie když bylo potřeba, tak doservírovala set i zápas a bylo. Naše holky byly tentokrát o dost lepší nežli Willemsky.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace H+H! :) Zápas jsem neviděl, protože jsem usnul po druhém semifinále dvouhry... Když jsem ráno viděl výsledek, tak mě to opravdu hodně překvapilo. Vypadá to, že Andrejka s Luckou mají opět skvělou formu a jejich šance na titul jsou podle mě docela vysoké. Mnohokrát holky mluvily o tom, že se Serena a Venus skoro nedají porazit... Tak se přece dočkaly. :)
Reagovat
PetaM
To víš, minulý rok je potkaly jen 2x ve finále a to je určitě těžké je porazit. Tentokrát to bylo v Semi a navíc na US Open spolu ještě nehrály a hned je tam porazily :D Pěkné :D
Reagovat
horska.kraslice
Taky jsem nadšená, ale málinko jsem to čekala, duo Williams letos není v takové parádní formě jako loni, a to díky Venus, ta je trochu mimo, ona se sice velmi snaží, ale formu momentálně nemá, hodně kazí.
Ohledně finále jsem naopak spíš skeptická, Barty+Dellacqua letos jedou. Ale kéž bych se mýlila. H+H - titul bych vám moc přála!!!
Reagovat
slacker
Barty je mi hodne nesympaticka, pusobi takovym klucicim dojmem.
Reagovat
tommr
Andrea s Luckou potvrdily, že patří mezi nejlepší deblový páry na světě a že když mají den tak můžou porazit kohokoli. Postup do finále je pro ně velkou satisfakcí po nevydařený sezóně. Šanci na titul ted mají opravdu velkou, protože jejich finálový soupeřky nejsou při vší úctě ani zdaleka tak silný jako Williamsky. Tak snad to už Háčka dotáhnou ... :)
Jinak je pozoruhodný jak se našim na letošním USO daří v deblech. Andrea už získala titul v mixu a zastoupení ve finále budeme mít i v pánským a dámským deblu a v deblu juniorek. A ve všech třech finále budou naše páry favority na zisk titulu ... :)
Reagovat
PetaM
Páni, to, že jsou Leander s Radkem favoriti, jsem teda nečekal. Přece jenom, Peya/Soares je druhý nejlepší pár světa. Hráli spolu sice jen jednou, a to L/R prohráli, ale i tak. Tak to je pěkné :D Snad všichni v deblech splní roli favoritů :) I když to nebude nic lehkého ... :) :)
Reagovat
tommr
já to beru tak, že Háčka i Radek s Paesem budou sice ve finále hrát proti žebříčkově výše postaveným týmům, ale to je jen kvůli tomu, že letos měli Andrea, Lucka i Radek spoustu zdravotních potíží a neodehráli proto dostatek turnajů. Ted se už konečně zdají být zdraví a měla by se proto projevit jejich větší kvalita a zkušenost. V semifinále si ostatně poradili s mnohem těžšími soupeři - Williamsky a Bryanovci jsou obvykle skoro neporazitelní ... :)
Reagovat
PetaM
Já vím no. Náhodou, Radek s Leandrem mají skvělou a pestrou hru. Takové voleje, co ti dva hrají ... Někdy zůstávám sedět s otevřenou pusou :D A Háčka. Uvidíme, jak se vyspí :D Asi hlavně Lucka teda. Včera se mi zdálo, že její hra je mnohem jistější, nepálila to tolik do sítě jako jindy, i na razanci prvního servisu ke konci ubrala. Snad jim to vyjde ... :) Ale upřímně, myslím, že zanedlouho přijde GS, kde se to všechno tak nějak sejde, a Tomáš v singlu získá titul, Petra v singlu taky, v ženském deblu Háčka, v mužském Radek a v Mixu buď Lucka s Franou, nebo Andy s Maxem .. :D Myslím, že na to potenciál všichni mají a věřím, že se toho jednou dočkáme :D :)
Reagovat
Jan
Oóóó, to by bylo krásné. Ale nepočítám s tím že se to sejde vše najednou. Získat titul je hodně těžké a chce to i kus štěstí a že by to bylo u všech najednou ... Ale pěkné by to bylo.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky máš rád scifi že? :)))) Já určitě a vidím to naprosto stejně :))
Reagovat
PetaM
Sci-fi a Fantasy je moje :D :D :D Miluju :D :D
Reagovat
tommr
uhrát na jednom GS všech 5 titulů je skoro nemožný - ani nevím jestli se to vůbec někdy nějaký zemi podařilo. Mě by úplně stačilo kdyby se nám někdy podařilo získat zastoupení ve všech 5 finále. A letos je pořád ještě šance získat zastoupení na TM ve všech kategoriích ... :)
Reagovat
PetaM
To je pravda. Jenže H+H mají k TM nejdále. Škoda, že 8 párů hraje až příští rok ...
Reagovat
smazaný uživatel
Taky proto oba fandíme Petře :)))))
Reagovat
tommr
jj je to škoda, že tam letos postupujou jen 4 páry. Pokud ale Háčka dneska vyhrajou tak budou mít na TM stejně daleko jako Petra. Budou prostě muset ještě uhrát nějaký dobrý výsledky v Asii a na menších turnajích v Evropě v závěru roku ... :)
Reagovat
slacker
Miluji scifi a je mi lhostejne fantasy. Sice se tyhle zanry spolu s horrory prodavaji ve stejnych knihkupectvích, ale horrory a hlavne fantasy je pomerne tupa literatura prodavana na kila. A když scifi tak nohuzel jediine klasiku. Moderni Sci-fi nesaha klasicke Golden Age ere ani po kotníky.
Reagovat
George_Renel
Jestlipak jim Andrea s Luckou po zápasu také řekly:" Good fun"...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))

jinak dobra fotka. Ta momentka pri podani.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ještě mají šanci na TM.
Reagovat
tommr
šanci na TM mají Háčka už jen malou. Aby se tam dostaly tak musí dneska bezpodmínečně vyhrát a i tak ještě budou potřebovat nějaký velmi dobrý výsledky v závěru sezóny v Tokiu, Pekingu a na menších turnajích v Evropě ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě radostné překvapení, konečně ! Hodně štěstí a trpělivosti ve finále. Škoda, že jsem to nemohla vidět !
Reagovat
smazaný uživatel
copak píšu na Labilní české tenistky? :P :DD
Reagovat
PetaM
Tam se tenista nezavděčí :D
Reagovat
Astarin
Obrovská gratulace! Konečně jim to vrátily.
Reagovat
PetaM
Jsem strašně rád, že jsem vydržel a zápas viděl. Bylo to nádhera. Některé údery byly prostě lahůdka!!! Holky, dneska při finále budu fandit co to jde a věřím v titul!!!!! Pojďteeeeeeeeee!!! :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
A neléčíš si je momentálně zrovinka ty.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
gambon
super, sestry bicepts a triceps ze hry venku. Velká gratulace, byla to paráda se koukat!
Reagovat
smazaný uživatel
Porazit sestry W, je snad vacsi skalp, nez porazit dvojcatá B..
Reagovat
tommr
je to srovnatelnej megaúspěch. Williamsky jsou vynikající i v singlu, ale Bryanovci jsou zase víc sehraný v deblu. Oba páry jsou téměř neporazitelný. Navíc se hrálo v USA kde měli americký páry domácí prostředí ... :)
Reagovat
LADISLAVAMA
tmora: Dnes by měli na Eurosportu 1 ve 12.00 tento zápas opakovat.
Reagovat
tmora
LADISLAVAMA: Jo diky moc, tak to budu sledovat!
Reagovat
LADISLAVAMA
Tak bohužel, je tam semifinále dvouhry žen. Omlouvám se za mylnou informaci... :(((
Reagovat
Jan
Nečekal jsem to, jako asi většina. Skvělé. Teď to doražte ve finále !
Reagovat
smazaný uživatel
Holky super! Moc gratuluju. A mrzí mě, že jsem nevydržela čekat a prospala to! Ale o to příjemnější je ráno.....
Reagovat
smazaný uživatel
jste báječný!!! Moc lituju, že jsem si to nechala ujít. Obrovská gratulace a držím palce k vítězství
Reagovat
tmora
Nevíte, je někde link na zapas? Chtěl byt zapas videt. Jinak velka gratulace!
Reagovat
jirkaS
jo!
pome žilina!
Reagovat
gerd
Bravo H+H !!!Sice jste mě zmršili tiket,ale nevadí!Jinak je tady ale "mrtvo"!Jo to kdyby se zase podařilo jednou vyhrát řeznici s Frýdku tak to by tady bylo řevu do halelujá(Fandina,Kvěš,atd.)
Reagovat
smazaný uživatel
No, když Petra prohraje, tak je diskuze ještě mnohem delší, než když vyhraje, bo se vyrojí škarohlídi, co si jdou na diskuzi léčit svoje komplexy.
Reagovat
Fandina
gerd ... fandila jsem jim přímo v noci a je jasné, že mám obrovskou radost, že vyhrály a přeji jim to. Stejně tak jako přeji, když vyhraje Petra. A navíc mám všechny ráda. Super a držím palce jen tak dál ... pojď pojď pojď
Reagovat
slacker
Komplexy si neleci skarohlidi ale Quesh
Reagovat
Fandina
slacker ... a ty zase nikdy neopomeneš queshe shodit ... trapné
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist