Hlaváčková se tenisem s Clijstersovou učila a dostala pochvalu

27. 6. 2012, 22:30
Aktuality 8
Záznam zápasu, fotku, vzpomínku i pochvalu si odnese Andrea Hlaváčková ze svého prvního zápasu na centrálním dvorci ve Wimbledonu. Česká tenistka dnes v druhém kole prohrála v All England Clubu s Belgičankou Kim Clijstersovou, ke které cítí respekt, ale vyhrát chtěla.
Profily hráčů
Andrea Hlaváčková

Hlaváčková nebyla pod zataženou střechou pro bývalou světovou jedničku snadným soustem, pomáhala si dobrým servisem a dokázala s Clijstersovou držet krok, za což si od Belgičanky vysloužila pochvalu. "Řekla mi u sítě, že jsem hrála opravdu dobře, že to byl těžký zápas, a to je od ní čest," řekla Hlaváčková.

Pro pětadvacetiletou Hlaváčkovou je loučící se Clijstersová velkou osobností, před kterou má respekt. O to víc ale chtěla slavnou soupeřku porazit. "Snažila jsem se povzbuzovat, aby viděla, že i já chci vyhrát," řekla plzeňská rodačka. Jenomže na hru čtyřnásobné grandslamové vítězky nestačila. "Ona hrála moc dobře. Připomínala mi, na co jsem se koukala v televizi, když jsme byla malá," řeka Češka.

S trenérem Tomášem Peterou před zápasem plánovali, že by se Hlaváčková měla v duelu pokusit Clijstersovou rozběhat a chodit k síti. Nic z toho ale nevyšlo. "Ona hrála returny i údery deset čísel před lajnu a z toho to nešlo," řekla tenistka. "Byl to opravdu zážitek, tenisem s ní jsem se na kurtu učila," řekla Hlaváčková.

Pod střechou wimbledonského centrkurtu se Hlaváčkové hůře dýchalo. Na dvorci bylo dusno a navíc jí Clijstersová nedala při svém podání vydechnout. "Ona to žene, to je jak když se na vás valí buldozer. Dohrajete výměnu, sotva dýcháte a ona už zase stojí na podání a ťuká míčem, že se jde hrát dál," řekla Hlaváčková.

Hluk diváků na začátku gamů si nepřipouštěla. "Hleděla jsem si svého," řekla. Ani potlesk ze dvou třetin zaplněného hlediště pro 15 tisíc lidí s ní nehnul. "Je mi jedno, jestli mi tleská na malém kurtu sto lidí nebo tady pár tisíc. Spíš byl hezký pocit, že jsem dala eso pod tlakem, i na tomhle kurtu a proti takové hráčce," řekla tenistka.

ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
freeteepek
Tak teď nevím. Původně jsem si myslel, že když zatáhnou střechu, bude to pro Petru výhoda, protože tím pádem vlastně vznikne halový prostředí vč. světel zavěšených pod střechou:-) Když ale čtu, že se tam Hlaváčkový špatně dýchalo. Co teprv Petře?
A pršet bude, to si pište!
Reagovat
smazaný uživatel
Zastřešený kurt a hala, to jsou dvě odlišné věci, které mají společné leda tak to, že tam neprší (většinou). ;-)
Reagovat
freeteepek
Andrea hrála výborně. Kdyby proti ní nestála několikanásobná GS šampionka ve formě, tak by nejspíš vyhrála:-)
Reagovat
Heather_Fedex
kimmiecku, preju ti vse dobreho, jestli budes hrat proti marence, tak to ja budu mit hrozne tezky, prootoze nebudu vedet, komu fandit ;-0
Reagovat
hatatytla
Připomínala mi, na co jsem se koukala v televizi, když jsem byla malá. O čem to mluví, s Kim jsou od sebe 3 roky. Možná si ji Andrea s někým spletla :)
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem se divil:-D
Reagovat
Heather_Fedex
treba to bylo tak, ze v dobe, kdy kim uz hrala sve 1. gs finale, tak ji bylo 18, tim padem andrejce mohlo byt 15-16 ;) tak asi proto
Reagovat
horska.kraslice
Andrea vs. Kim: byl to pěkný zápas, příjemně se na to koukalo.

Pironkova vs. Šarapova: škoda, že Cvětana neudržela první set.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist