Hlaváčková ve 2. kole nešokovala. S grandslamovou premiérou je spokojená

23. 6. 2010, 23:37
Aktuality 0
WIMBLEDON - Andrea Hlaváčková si ve Wimbledonu zajistila premiérový start na grandslamu v kvalifikaci a dokonce postoupila do 2. kola. V něm už příliš nepotrápila favorizovanou Rusku Věru Zvonarevovou, za své vystoupení se ale nestydí.
Andrea Hlaváčková

Při své wimbledonské premiéře prošla deblová specialistka Andrea Hlaváčková z kvalifikace až do druhého kola, když v pondělí porazila loňskou vítězku juniorky Lertcheewakarnovou z Thajska. Dnes už ale ve hře o životní úspěch neuspěla. Favorizované Rusce Věře Zvonarevové podlehla hladce ve dvou setech.

Než se třiadvacetiletá Hlaváčková rozkoukala, se zkušenou tenistkou prohrávala 0-5. Poté tvrdými údery od základní čáry dokázala soupeřku rozběhat a opticky zápas vyrovnat, přesto nakonec prohrála 1-6 4-6.

I přes prohru s 21 nasazenou Ruskou byla se svou letošní účastí na slavném londýnském turnaji spokojená.

"Moje singlová účast dopadla až nad očekávání dobře," řekla třiadvacetiletá Hlaváčková. Plzeňská tenistka si myslí, že proti Zvonarevové asi naději neměla, i když měla pár nevyužitých šancí. "V prvním setu jsem se hodně rozkoukávala, byla jsem trochu zpomalená. Soupeřka nastoupila tak, jak se dalo asi očekávat od dvacáté hráčky světa."

"V druhém setu se to začalo srovnávat a líp jsem si vyhrávala svůj servis. Ale ona bohužel už na začátku vyhrála moje podání, takže to dohrála," dodala česká tenistka.

Podotkla, že soupeřka dobře běhala. "Já jsem se snažila za každou cenu to umísťovat hodně k lajnám, takže to mě donutilo kazit i některý celkem lehčí míče," řekla Hlaváčková k průběhu zápasu.

"Ještě hrajeme čtyřhru, moc se těším. Doufám, že s Luckou (Hradeckou) uděláme nadprůměrný výsledek i v deblu," dodala. Po Wimbledonu se Hlaváčková chystá na pár dní volna ve Francii, kde také bude hrát turnaj ITF v Biarritzu. "A pak se moc těším, že budu hrát v Praze. Budu doma aspoň týden a půl. To už se mi dlouho nestalo," řekla.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
středeční výsledky českých žen (23. 06. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Zvonarevová (Rus.) - Hlaváčková (ČR) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist