Hopman Cup odhalil polovinu účastníků. Do Francie se chystají Alcaraz či Bencicová

1. 3. 2023, 13:38
Aktuality 4
Po dlouhých čtyřech letech figuruje v tenisovém kalendáři také Hopmanův pohár. Oblíbená exhibiční soutěž smíšených dvojic se ovšem neuskuteční tradičně v lednu v australském Perthu, nýbrž ve druhé polovině července ve francouzském Nice. Do akce půjde šest týmů. Známá je zatím polovina a pořadatelé lákají třeba na bývalou světovou jedničku Carlose Alcaraze nebo zástupkyni Top 10 Belindu Bencicovou.
Carlos Alcaraz

Účast v Nice Lawn Tennis Clubu přislíbili Paula Badosaová s Carlosem Alcarazem (Španělsko), bývalí vítězové Alizé Cornetová s Richardem Gasquetem (Francie) a Belinda Bencicová s Leandrem Riedim (Švýcarsko). Zbylé tři týmy by měly být dle slov organizátorky Ivy Majoliové oznámeny v průběhu března.

Obsazení se však může ještě změnit. Letošní ročník Hopman Cupu se má totiž uskutečnit na antukovém povrchu od 19. do 23. července, tedy pár dní po skončení Wimbledonu. Každé utkání bude mít tradičně dvě dvouhry a jednu čtyřhru, rozlosovány budou dvě skupiny o třech týmech.

Poslední dva ročníky 2018 a 2019 ovládla Bencicová po boku Rogera Federera, který loni v Laver Cupu ukončil profesionální kariéru. Bencicové se v reprezentaci daří náramně, Švýcarsku výrazně pomohla k loňskému triumfu v Billie Jean King Cupu a předloni na olympiádě v Tokiu vybojovala zlato ve dvouhře a stříbro ve čtyřhře.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
darek.vrana
Hopman cup v červenci ve Francii. Proč proboha?? Tahle soutěž úplně ztratila smysl se zavedením United Cupu. Doufám, že tam nebudou naši. Ztráta času, body žádné... Pohřbili DC, FC a furt vymýšlejí kok.tiny.
Reagovat
Torn
Já z toho už sleduju jen Laver Cup. Zbytek je už totální šaškárna.
Reagovat
darek.vrana
No ale zrovna Laver Cup mi přijde úplně zbytečný taky. Jako pěkná exhibice, ale člověku je tak nějak jedno, kdo vyhraje, když to není za ČR. Body taky žádné, takže to ve mě žádné emoce nevzbuzuje...
Reagovat
Davor1
Asi tak, ten Laver Cup je snáď najzbytočnejšia tenisová súťaž... nehrá sa tam prakticky vôbec o nič, hrajú medzi sebou hráči, ktorí sa bežne stretávajú v záverečných fázach veľkých turnajov a keďže je to v podstate exhibícia, tak ani emócie to neprináša žiadne. Išiel by som na to pozrieť naživo, ale niekde na streame to pre mňa nemá absolútne žiadnu hodnotu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist