Horečka, zanícený prst i anestetika. Musím zpátky do nemocnice, řekl Rubljov po triumfu na Masters v Madridu

6. 5., 10:49
Aktuality 27
Mnohdy bolestivé pozadí sportovních úspěchů zůstává veřejnosti často ukryté. Že Andrej Rubljov triumfoval na Masters v Madridu navzdory špatné formě, nebylo tajemstvím. Že však v průběhu celého turnaje laboroval s horečkami a finále absolvoval jen díky práškům proti bolesti, přiznal ruský tenista až po posledním úspěšném vystoupení. Musím zpátky do nemocnice a zjistit, co se se mnou děje, řekl šestý hráč světa.
Profily hráčů
Andrej Rubljov (© AFP)

Andrej Rubljov do Madridu dorazil bez formy a se šňůrou čtyř porážek. Přesto v šesti zápasech nenašel přemožitele. Vyřadil domácího Carlose Alcaraze či Taylora Fritze a v neděli slavil druhý titul z turnajů Masters 1000.

Krátce po triumfu navíc přiznal, že ve španělské metropoli bojoval s horečkami, jedl dětskou výživu a  doplnil, že laboruje i s bolestivými problémy prstu u nohy.

"Jsem nemocný a zítra (v pondělí) se asi vrátím do nemocnice, abych podstoupil kompletní vyšetření a zjistil, co se se mnou děje," řekl Rubljov v rozhovoru pro Sky Sports po téměř tříhodinovém finále s Félixem Augerem-Aliassimem.

"Jsem nemocný asi už osm, nebo devět dní a moc se to nelepší, což není normální. Je to zvláštní, protože obvykle marodím maximálně dva až tři dny. Možná mám horečku, ale nic hrozného. Ale takhle špatně se cítím poprvé v životě," vysvětloval po šesté výhře během devíti dnů a jednom z největších úspěchů kariéry.

K finálovému zápasu prý málem nenastoupil, zachránily ho až prášky proti bolesti.

"Dali mi anestetika do prstu na noze, protože se mi nějak zanítil. Nemohl jsem si ani obout botu, bolelo to jako zlomenina. Vzal jsem si tedy anestetika, abych to necítil a při hře o tom nepřemýšlel," přiznal šestadvacetiletý Rus.

Sestřih finále

V nejbližších hodinách, maximálně dnech se rozhodne, zda Rubljov bude schopný obhajovat osmifinále na další tisícovce v Římě. "Od prvního zápasu jsem předváděl skvělý tenis a chci na to navázat. Ale nejdůležitější je teď pro mě zotavit se a pokusit se připravit na Řím," dodal Rubljov.

Auger-Aliassime: Také jsem měl teplotu

S virózou v Madridu laboroval také poražený finalista Auger-Aliassime. Před třetím kolem s Jakubem Menšíkem, který mu nakonec vzdal, prý zvažoval odstoupení z turnaje.

"Ano, měl jsem nějaké žaludeční potíže a teplotu. A slyšel jsem, že jsem tady nebyl ani zdaleka jediný. Byl to divný týden," řekl první kanadský finalista antukového turnaje Masters, který ve čtvrtfinále a semifinále odehrál jen sedm gamů. Jannik Sinner proti němu vůbec nenastoupil a Jiří Lehečka skrečoval.


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
Kandinsky1
Tak to je velká škoda, že se přemohl a nastoupil, jinak by ta vítězná šňůra Auger neměla chybu
Reagovat
PTP
Auger-Aliassime jako princ Jiří z filmu Jak se budí princezny : "Také jsem měl teplotu ..."
Reagovat
paddy
já a všichni na TP také smile smile smile

Night fever, night fever
We know how to do it
Gimme that night fever, night fever
We know how to show it
smile smile smile
smile smile smile
https://www.youtube.com/shorts/4gySQ96IdU8
Reagovat
frenkie57
Ta moderátorka Sky Sport, musela být asi kočka, protože Rublík mluvil strašně dlouho a furt se na ni křenil.
Reagovat
paddy
Důkaz, že titul nezískal neférově díky anestetikům.
Morálně titul získal Auger, finále se vůbec nemělo hrát. Byla to jasná skreč. smile
Reagovat
farr
Reagovat
farr
Auger měl ale skrečovat taky dle jeho vyjádření. A ještě jinak, hypoteticky komu by nakonec připadl titul kdyby do finále ani jeden nenastoupil? Poraženému Fritzovi v SF nebo wtf?
Reagovat
PTP
Titul by dostal Rafa, ten si ho zasloužil nejvíc
Reagovat
PTP
A je domácí a vůbec ...
Reagovat
ladinec
Reagovat
turista
Proč Rafa když ho Jirka Lehečka vyřadil?
Reagovat
PTP
Měli to s Rafou domluvený - při tréninku mu Rafa pustí dva sety a v případě zápasu v turnaji mu to Jirka vrátí. Asi tam byla v magické krabici špatná akustika, karma zafungovala poměrně rychle obzápas (napřed omylem sedla na Medveděva).
Reagovat
Teo
To by ovšem byla hezká pohádka o tom, jak se Auger proskrečoval k titulu
Reagovat
ladinec
Už si to konečně přiznejte toto nepamatuji vše způsobilo covid očkování, nebo jste tomu šílenství také podlehli. Proto nahnali na očkování tenisty pro vás vzory abyste se také nechali očkovat všechni jste podepsali informativní souhlas, bebe
Reagovat
ladinec
Proto mimo jiné obdivuji NOVAKA
Reagovat
Kandinsky1
Tipuji, že velká část tenistů si koupila injekci do umyvadla.
Reagovat
turista
Vítěz z Madridu je smolař - hned na marodku. Tak ať se Rublík brzy uzdraví.
Reagovat
Patik
Pekne..uzdrav sa a keď tam budeš pozdrav chlapcov z top20.
Reagovat
vavrinec
No jo, no. Tak to nedopadlo. A teď z nejtvrdší a nejrychlejší antuky na okruhu vzhůru na nejhorší antukové oraniště na okruhu, do Říma !
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Teď jsi na to narazil teď je to úplně jasné... (chybí tu ta žárovka)
Nikomu se nechtělo hrát na římském oraništi, tak se radši všichni zničili už v Madridusmile
Reagovat
paddy
smile smile
Reagovat
turista
To antukové oraniště na Foro Italico v Římě nejvíc svědčí Nadalovi (10x titul) a Djokovičovi (6x titul).
Reagovat
GaelM
Ani vítěz není zdravý... fakt takový lazaret na jednom turnaji nepamatuju.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nikdy neodstoupím! A tak je to správné, tak to má byť Aspoň finále se odehrálo.
Z toho plyne, že předchozí kola jsou bezvýznamná.
Reagovat
farr
No koukám všichni kdo jsme tady tipovali FAA bez boje titul -> tak opravdu od skreče nemuselo být daleko. Příště až bude FAA někde v pavouku doporučuju pořadatelům tu jeho polovinu rovnou preventivně přeskočit a nasadit minimálně rovnou do finále popř. hned předávat pohár, jelikož stejně zas všichni soupeři buď odstoupí nebo skrečují a diváci i sázkaři už na tu komedii nejsou znova zvědaví... Felda měl tu smůlu, že finále se opravdu málokdy skrečují, pokud to není vyloženě nějaká zlomenina, přervaný vazy, totální kolaps atd... Takže dvojnásobná poklona Rubloj, že se tak kousnul, ale na druhou stranu dalo se to čekat když vydrží tak se FAA porazí sám... Což se i stalo P.S. To co se děje na ATP není prostě normální fakt řádění woodo indiánských duchů kanadských předků... Oh wait FFA vlastně není indián což.
Reagovat
Sinuhet1
Reagovat
ladinec
Covid kolego už si přiznejme
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist