Hradecká druhý titul nezíská, s Hlaváčkovou prohrály boj o finále

7. 6. 2013, 15:49
Aktuality 35
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká letos v Paříži nenapodobí své vítězné tažení z roku 2011, kdy ovládly čtyřhru na French Open. Český pár vypadl stejně jako loni v semifinále, ve kterém znovu nestačil na ruské soupeřky. Tentokrát byly nad jejích síly Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová, které dnes zvítězily 6-4 7-5.
Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká

Lucie Hradecká plánovala po svém triumfu v mixu sebrat všechny síly a získat titul i v klasické čtyřhře, ale stejně jako ve čtvrtfinále dnes nevstoupila po boku Andrey Hlaváčkové do utkání dobře a silný ruský pár Makarovová/Vesninová je za to dokázal potrestat. Zatímco při svém podání byly v úvodním setu turnajové čtyřky suverénní, ve třetí hře prolomily podání Andrey Hlaváčkové a šly do vedení 3-1. O dva gamy později Lucie Hradecká odvrátila další brejkbol a dál už si Češky servis držely, na příjmu se ale k ničemu nedostaly a set prohrály 4-6.

Česká dvojice začala nejistě i další sadu, ale tři odvrácené brejkboly jako by "H+H" povzbudily a několik dalších minut patřilo na kurtu jim. Za stavu 2-1 se konečně dočkaly i Hlaváčková s Hradeckou a potvrzené podání znamenalo vedení 4-1 pro druhý nasazený pár. Rusky se však nadlouho zaskočit nenechaly. Podání si vzaly zpět a srovnaly na 4-4, a po dalším brejku mohly za stavu 5-4 utkání ukončit.

Zkažený volej Makarovové při prvním mečbolu utkání prodloužil, protože české tenistky vyrovnaly na 5-5, ale obrat v utkání neznamenal. "H+H" totiž potřetí v řadě ztratily servis a další šanci už si Rusky ujít nenechaly. Při jejich druhém mečbolu poslala Andrea Hlaváčková return do autu a bylo rozhodnuto.

"K postupu chyběl lepší výkon, nesešly se nám gamy, v kterých bych to podržela zezadu a Lucka na síti. A soupeřky hrály moc dobře," řekla Hlaváčková Radiožurnálu. "Druhý set jsme určitě měly získat, bylo tam víc chyb," uvedla Hradecká.

Obě Češky odehrály na Roland Garros svůj nejlepší letošní turnaj. Před cestou do Paříže se jim totiž na okruhu WTA nedařilo. "Na to, jak nás všichni možní lidé odepisovali, že tenhle rok je strašný, tak jsme tady zahrály dobré zápasy a semifinále na grandslamu není špatné. Za to nemusíme být smutné, i když jsem samozřejmě chtěly do finále, ale sezona nekončí," řekla Hradecká.

Výsledky - French Open - ženy (antuka, dotace 21.017.000 eur):
Čtyřhra - semifinále:
Makarovová/Vesninová (4-Rus.) - Hlaváčková/Hradecká (2-ČR) 6:4, 7:5.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

35
Přidat komentář
smazaný uživatel
Holky získaly ve finále 1. set poměrem 7:5. :) Nebýt systému "no-ad", tak by to možná zvládly ještě dřív. Co jsem viděl na SlamTrackeru, tak za stavu 3:1 a 5:3 ztratily servis právě kvůli tomu, že je to při shodě hop nebo trop...

Tak pojďme holky!!! Ještě jeden, ještě jeden! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kolego, tohle je ovšem těžký omyl. Každý TV divák si mohl dávno vybrat, nejde o nějaké vnucení. Souběžně s Nadalem hráli naši tenisti, tak jim dali přednost.
Svátečním "fandům" tenisu stačí ke spokojenosti ČT sport z pozemního digitálu. Občas jde DC, občas FC, jednou za rok Prostějov a silně ořezaný výcuc z Roland Garros. Nic víc.
Normální fanda tenisu má aspoň kabelovku, ten chytřejší zvolí satelitní příjem. Výběr placených i volných kanálů s tenisem je dost slušný. Každý zdejší čtenář se může inspirovat mými tipy.
Reagovat
tommr
v letošní sezóně. Díky postupu do semifinále se posunuly na 9.místo v kvalifikaci na TM deblů. Pokud budou zdravý a budou spolu hrát i nadále tak by je postup na TM neměl minout - letos tam bude hrát nejlepších 8 párů ...
Na TM by se letos mohly kvalifikovat vedle Háček i další český hráčky - Lucka Šafářová hrající s Pavlyuchenkovou je zatím čtvrtá a Květa Peschkeová hrající s Groenefeldovou sedmá ...
Reagovat
PetaM
Můžu se prosím jenom zeptat, kde se dá najít, že letos tam bude 8 párů? :D :D Já jsem někde četl, že letos budou ještě 4 a od pořádání TM v Singapuru jich bude už 8. Nějak to mám pořád v paměti, ale asi se pletu, protože většina tvrdí, že letos jich bude už 8. Doufám, že mě vyvedeš z omylu a konečně si ujasním, že jich bude 8 :D :)
Reagovat
PetaM
Už jsem to našel :D Konečně jsem si ujasnil, že jich bude 8 :D :D Supér :D Aspoň mají Háčka větší šanci :D :D
Reagovat
PetaM
Nebo vlastně ne. Ta věta sice tak zavání, ale není to tak :D Nebo jsem jí špatně pochopil. Tady: http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/476280-tenisovy-turnaj-mistryn-bude-od-pristiho-roku-v-singapuru.html ....
"V Istanbulu se Turnaj mistryň bude letos na podzim konat potřetí. Od roku 2014 se v Singapuru představí opět osm nejlepších hráček sezony, ale počet párů se poprvé zdvojnásobí rovněž na osm." Chápu tu větu tak, že v Singapuru se poprvé představí 8 párů ne? Takže letos do Istanbulu poletí jen 4 páry, ne? ...
Reagovat
tommr
psalo se o tom na více místech v době konání lonskýho TM. Ted ty články ale nemůžu najít. Díval jsem se ted na oficiální stránky WTA a tam je to opravdu podáno tak, že těch 8 párů bude hrát až od roku 2014 v Singapuru: http://www.wtachampionships.com/page/LatestNews/Read/0,,12910~3171661,00.html
pokud to tak skutečně je tak budou muset Háčka ve zbytku sezóny pořádně zabrat, aby se mezi ty 4 páry dostaly. Zatím by se tam z našich kvalifikovala jen Lucka Šafářová ... :)
Reagovat
PetaM
Já myslím, že pokud budou holky zdravé, tak to zvládnou :) Minimálně předstihnout Lucku s Nasťou, na ty ostatní páry by musely vyhrát minimálně jeden GS ... Teoreticky by mohly, kdyby ani na jednom nepotkaly Venus se Serenou. Největší šanci jim dávám ve Wimbledonu. US Open se ukáže. Minulý rok to bylo trochu smolné finále, když Lucce H. nevycházelo vůbec nic ... Uvidíme, sezóna je v polovině, stále se dají sbírat body! :) :)
Reagovat
tommr
tak ty první tři páry se mi zdají skoro jistý - Errani+Vinci, Makarova+Vesnina a Petrova+Srebotnik jsou jen těžko k poražení a jejich nadvláda v deblech trochu připomíná dominanci Sereny, Sharapovový a Azarenkový v singlech. Bojovat se nejspíš bude jen o to poslední čtvrtý místo a Háčka budou muset pořádně zabrat, aby se na něj dostaly. Vedle zdraví to chce hlavně aby hrály co nejvíc spolu a ne s jinejma partnerkama ... :)
Reagovat
PetaM
Tak to je jasné. Musí hrát spolu. Ale dneska ten druhý set měly dovést do vítězného konce. Po té smeči, kde se srazily Vesnina s Makarovou, byly holky dost rozhozené a Háčka toho měly využít. Nestalo se. Musí příště zabojovat ještě o trochu více ... :)
Reagovat
tommr
jj vedení 4:1 se v takovým zápase prostě musí udržet zvlášt když jsou soupeřky ještě k tomu trochu rozhozený. Tady se asi nejvíc projevilo to, že si holky letos moc nevěří ... :)
Reagovat
Fandina
Katce s Bárou k postupu do finále juniorky. Tak držím palce a dejte to tam holky! Pojď pojď pojď!
Reagovat
facom
Dal temu bosenskému srbovi taků narkózu,že se z toho nebrobere ani v jelitách :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Katka Siniaková a Bára Krejčíková postoupily do finále čtyřhry juniorek! :) V semifinále porazily chorvatsko-kanadský pár Konjuh/Zhao 6:2, 6:4. Možná na to mělo trochu vliv, že Konjuh předtím prohrála v semifinále juniorské dvouhry 0:6, 1:6... No, každopádně jsem moc rád, že se holkám zadařilo. :) Ve finále budou hrát proti nenasazenému páru Gonzalez/Haddad Maia. Věřím, že vyjde i ten poslední krok... Pojďte holky, pojďte do toho!!! :)
Reagovat
Fandina
Díváme se na ES na debl a také na ČT na netu na Rafa Nole. Jde to obojí.
Reagovat
brixner
Ahoj! Po docela dlouhé době jsem viděl dámskou čtyřhru, poprvé v akci náš pár H-H a...Stejně, jako v případě Sary Errani se prostě a jednoduše ptám-jak je jenom možné, že takový "tenisový" pár, je schopen hrát SF Grand Slamu, popř.ho i vyhrát??? Prokristapána, tomuhle někdo opravdu chce říkat tenis??? A čtyřhra??? Tohle fakticky byla čtyřhra??? Mám naše děvčata rád, jsou krásná, tenis jakž takž umí, hrají se zápalem, ale jediné, co rozhodně nehrají, je ČTYŘHRA !!! Když pominu, co je všechno Lucka Hradecká schopná zkazit a vyhodit z dvorce ven, když pominu plno až amatérských chyb...Tahle ČTYŘHRA by se klidně mohla rozdělit na singly-hrát je po gamech, každá s každou, ty dvě nehrající dívky mohou klidně klábosit anebo si pročítat příručky o tom, jak se čtyřhra vůbec hraje a pak to jednoduše všechno sečíst a je to! Dnešní čtyřhra se hraje takto: Servírující hráčka si to rozdá s returnující cross a ostatní dvě přihlíží. Pak se podaří nějaký přeběh na síti a hráčka, hrající volej, udělá jedinou věc-volej vší silou zabije do země, pro jistotu obouručným bekhendem, protože jednou rukou to skoro žádná neumí. Ale co to? Míč vyskočí sice vysoko, ale protivnice je schopná ho odehrát a to téměř smečí!!!-za předpokladu, že onen volej vůbec skončí v kurtu...A tak pořád dokola! Tohle je čtyřhra na Grand Slamu???Ježiši...Děvčata by se měla aspoň občas podívat na YT, jak se čtyřhra hrála a nejspíš by byla velice překvapena! Páry, jako Navrátilová/Shriverová, Jordanová/Smithová, Suková/Kohdeová, Suková/Novotná-to bylo to, čemu se v tenisovém žargonu říká debl, nebo-li ČTYŘHRA! Servírující hráčka jde po úderu okamžitě na síť a tam se rozpoutávají volejové přestřelky, na které je radost se koukat!! To, co předvádí dnešní hráčky, je naprostá tragédie, je to parodie na tenis a opět se budu opakovat, jako v případě včerejšího SF v podání Sary:úroveň ženského tenisu je naprosto tragická a směšná, jinak to nazvat neumím!
Reagovat
brixner
Tahle parodie na tenis, tuhle plácanou a přehlídku chyb, nám byla dnes ČT vnucena místo semifinále, na které čekal celý tenisový svět...Už jsem se nemohl dočkat, kdy ta dámská přehlídka NIČEHO skončí...Jako muž, s trochou nadsázky, mohu ale ujistit, že nakonec bylo na co koukat-na hezká, poskakující "kůzlátka" Andrey. Promiňte mi, ale na nic jiného, bohužel, ne!!! Brix
Reagovat
Fandina
Erani s Vinci teď vyhrály první set v druhém semifinále. Zvláštní jak to dokázala ta Erani, že?
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou zase hemzy...
Reagovat
brixner
Jakýkoli pár přece MUSÍ vyhrát první set, řekl bych, Fandinko:-) A myslím, ač zápas nesleduji, že Sara to všechno neuhrála sama ! Erani/Vinci je, řekněme, z těch lepších párů, jsou No.1, takže OK. Ale všechny účastnice prvního SF=naprostá hrůza ! A pokud Italky získají celkový titul, řeknu si-asi to tak má být...
Reagovat
pepin
Tak určitě něco pravdy na tom je, ale vývoj a směr tenisu jde bohužel do síly a ne techniky. Podívejme i u chlapů, kolik jich je schopno zahrát servis, volej. Snad ted jen staroch Radek a někdy pár vyjímek. U ženských je to naprosto nevidoucí jev. O to do toho více řežou a ještě více řvou. A na toho co Ti píše o hemzách nedej, ten je tady pravidelně opakuje po každém zápase svých mušketýrek.
Reagovat
Fandina
brixner ... ale prosím tě. Nevím proč si tady psal slohová cvičení o tom, jak Háčka hrály blbě. Úsměvné.
Reagovat
brixner
Díky, Pepíno ! Ani ne tak za osobní podporu, ale spíš za Tvůj realistický a nestranný pohled na věc ! Nic proti ženám vážně nemám, jak už jsem psal, mám své oblíbenkyně, fandím jim, ostatním méně, podobné je to s muži, tenis mám rád, hraji ho už 36 let a leccos jsem viděl. Jen se mi prostě ženský herní projev, čest výjimkám, moc nelíbí, čímž nechci ale ani pomyslet na něco, co by hraničilo s nenávistí ! Ženy jsou fajn, jen jim ten tenis teď jde nějak...jinak:-)
A připouštím také, že někomu mé řádky mohou připadat, jako hemzy. Na druhou stranu díky za to, že je možnost mít aspoň svůj názor! Brix
Reagovat
brixner
Jistě, Fandi ! Asi proto děvčata nevyhrála, že? Tak snad příště!
Reagovat
Fandina
brixner ... děvčata vyhrály pět zápasů předtím. A určitě to nebylo netenisem, jaký si popisoval. A titul u GS v Paříži už také mají, vyhrály ho před dvěma lety. Tak se nezlob, ale popisovat, že někdo hrající v semifinále GS neumí hrát tenis a to obecně a televize si to dovolí nabídnout divákům je k zasmání. Sorry.
Reagovat
tommr
na Háčkách je hlavně vidět, že jsou letos z formy a že toho spolu moc neodehrály ...
To, že hrajou jako dvě singlistky je u nich ale dlouhodobej problém. Většinou se to snaží uhrát od základní čáry a na síti jim to moc nejde. Chtělo by to, aby se na debla víc zaměřily a hru na síti pořádně trénovaly ...
Reagovat
pepin
Víš, v poslední době je to zde docela těžké. Jak se pokusíš vykolejit, nebo máš na něco odlišný názor, tak bud máš hemzy, to jsi zažil, nebo jsi kritik, nebo máš blbej názor apod. To se tady v půoslední době hodně používá v souvislosti když hraje Petra. A ted zpět k tenisu. Máme asi smůlu, že jsme již starší a tenis hrajeme již několik desítek let a pochopitelně pamatujeme tenis trochu jiný. Počínaje oblečením, přes rakety, chováním na kurtu, hru bez j. oka a pochopitelně samotnou hru. To ty mladší a později narození pamatují z vyprávění nebo z ukázek. Proto Ti např. ten co ještě nic s tenisem neprožil, tenis nehraje a nehrál, může napsat, že máš hemzy. Jaká profesionalita. Takže kašli na něj, at si tady píše ty jeho plky.
Reagovat
tommr
v poslední době se tady nedá normálně diskutovat nejen o Petře ale ani o ženským tenisu jako takovým. Stačí říct cokoli kritickýho a hned se na tebe vrhne ta místní Svatá ikvizice v čele s VISem, queshem a Fandinou a jakoukoli normální diskusi prakticky znemožní ...
Reagovat
smazaný uživatel
Máte pravdu to co píšete,když pak čteš některé komentáře právě k té Kvitové,tak i když jí dříve sledovala,dnes se mi zprotivila,nejenom kvůli těm hysterickým "fanouškům",ale pochopitelně a to i ostatní české tenistky,takový zvláštní přístup k tenisu a vůbec celkové prezentaci. Prostě žádný příklad pro ty mladé..my jsme měli Navrátilovou a Lendla...Tam byl ten profesionální přístup ve všech směrech.
Reagovat
brixner
Něco na tom pravdy bude, chlapi ! Prostě co člověk, to názor, občas se to zvrhne v jisté nechutnosti s pocitem anonymity, s tím asi nikdo nic neudělá. Ti mladší mají své nynější hvězdy, jsou to občas snad až modly a vycházejí z toho, co znají, popř. zažili. My starší máme prostě tu vlastnost(pro mnohé nepřijatelnou), že jsme toho zažili a viděli více a proto "trpíme" větší potřebou konfrontace, tedy asi nejsme Cool:-) Já osobně nikoho verbálně na dálku napadat nehodlám, je tu více takových a s nimi je radost diskutovat ! Nikomu své názory nevnucuji, prostě se na věci dívám(a Vy nejspíš také) z takového toho širšího hlediska no a to ze mě potom vypadnou tyhle slohové hemzy. Dá se zcela jistě napsat třeba mnohem více oduševnělejší příspěvek typu...třeba...IDEMÓÓÓ :-))
Reagovat
pepin
Tak je fakt, že se tady již pomalu vytváří skupina lidí, kteří jsou a budou schopni normálně diskutovat a to na jakékoliv bázi, bavit se hlavně o tenisu a ne o kdejaké kravině. Je před námi Wimblas a tak se těšme jak to budeme rozebírat.
Reagovat
brixner
Pepíno, zpomal trochu ! Vždyť se budou muset ještě rozebrat obě finále! :-))
Reagovat
tommr
pár normálních lidí tady ještě pořád je, ale spoustu dalších tyhle horlivci tak otrávili, že sem přestali chodit a já se jim ani moc nedivím. Koho by taky bavilo nechat se neustále kárat a poučovat o tom jak se má správně fandit ...
Reagovat
pepin
No jo, máš pravdu, čumím na fotbal a tohle mi uteklo.
Reagovat
PetaM
Je to zklamání. Bohužel :( Ale na druhou stranu jsou obě dvě zdravé a můžou naplno hrát. Semi je úspěch, leč ne tak velký, jako titul (či případné finále). Hurá na trávu :) Snad se tam všem Čechům povede lépe ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist