Hradecká: Nejsem deblová specialistka

21. 6. 2012, 14:20
Rozhovory 1
Nejcennější titul získala Lucie Hradecká loni na French Open ve čtyřhře společně s Andreou Hlaváčkovou, ani po grandslamovém triumfu se ale necítí jako deblová specialistka. Zdůraznila to před necelým měsícem po úspěšném vystoupení na modré antuce v Madridu, kde ve dvouhře došla z kvalifikace přes Kvitovou či Stosurovou až do semifinále.
Profily hráčů
Lucie Hradecká

Jak jste se poprvé dostala k tenisu?
Poprvé jsem začala hrát se svou sestrou a otcem v našem místním tenisovém klubu v Praze. Byly mi čtyři roky a jediné, co jsem chtěla dělat, bylo to, co dělá má sestra.

Můžete mi říct něco málo o své rodině?
Má sestra je tenisová trenérka, učí děti od čtyř let až po dospělé. Můj otec nyní také trénuje tenis ve stejném klubu jako ona. Matka je jediná, která nemá s tenisem nic společného, pracuje jako zdravotní sestra v Praze. 

Jak nyní probíhá Váš trénink?
Poslední dva roky trénuji s Jiřím Fenclem. Poprvé jsem ho poznala, když jsem začala trénovat asi před deseti lety v tenisové akademii v Praze. Nyní je mým trenérem na plný úvazek a jezdí se mnou po turné celý rok.

Jak byste popsala svůj herní styl?
Řekla bych, že jsem hodně agresivní hráčka. Mám dobrý a silný servis, na kterém jsem poslední roky hodně zapracovala a ráda si jdu si pro každý bod. Nerada si se soupeřkou hraju ze strany na stranu, nemám ráda dlouhé výměny. Snažím se hrát tvrdě a zkracovat hru. 

Jste úspěšná v singlech a čtyřhrách. Čemu dáváte přednost?
Rozhodně mám raději dvouhru. Pravda je, že mě spíš naštve, když se z novin dozvídám, že jsem specialistka na čtyřhru.Ve čtyřhře se sice více uvolním, ale preferuji hrát sama za sebe.

Kdo byl Vaším tenisovým vzorem, když jste vyrůstala?
Když jsem byla malá, měla jsem na zdi plakáty Moniky Selešové. Snažila jsem se napodobit její hru, a díky tomu mám ráda rychlé a přímé údery. Také obdivuji styl hry Rogera Federera.

Co považujete za svůj zatím největší tenisový úspěch?
Nejvíce si cením semifinále v Madridu, kde jsem zahrála výborně proti silným soupeřkám. Díky získané sebedůvěře vím, že pokud budu hrát svou hru, budu schopná porazit i špičkové hráče.

Jaký je Váš neoblíbenější povrch?
Je to antuka, i když si hodně lidí myslí, že by pro mne díky mému stylu hry byla vhodnější tráva.

A co Vaše studium?
Dokončila jsme střední školu a chtěla jsem jít na vysokou, kde jsem však studovala jen rok a půl. Snažila jsem se skloubit tenis a školu dohromady, ale zjistila jsem, že to není možné a že se musím tenisu věnovat naplno.

Jak relaxujete mimo tenisové kurty?
Když jsem doma, tak si ráda jen tak zalenoším! V létě si občas s přáteli zajdu na inlajny. V zimě si jezdím do hor zalyžovat, i když z toho můj trenér není úplně nadšený…

Jaký je Vaše oblíbená kniha?
Mám ráda Twilight. Nejdřív jsem viděla film a pak jsem začala číst knížky. Nemůžu se od toho odtrhnout.

Pokud byste nehrála tenis, jaké profesi byste se věnovala?
Těžko říct, protože tenis je můj život a vždycky jsem ho chtěla hrát. Pokud bych v něm nebyla úspěšná, určitě bych se věnovala nějakému jinému sportu.

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Hezký článek Lucko ... držím palce ať se ti daří a máme z tebe a tvého tenisu taky radost ... fandím moc přeji úspěchy
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist