Hradecká si na istanbulském betonu zahraje semifinále s Petkovicovou

31. 7. 2009, 15:45
Aktuality 6
WTA ISTANBUL - Vypadalo to na snadné čtvrtfinálové vítězství, nakonec byla Lucie Hradecká ráda, že si postup přes Polku Domachowskou vybojovala ve třech setech. Potřetí v kariéře tak postoupila do semifinále turnaje WTA. Teď ji ale čeká rozjetá Němka Petkovicová.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká si před 14 dny zahrála čtvrtfinále v Praze, kde po boji vypadla s Bammerovou. Minulý týden však nečekaně hladce prohrála v 1. kole s Llagosteraovou. Měla tak dostatek času, aby se připravila na turnaje hrané na betonu, na kterém si ještě žádnou výhru nepřipsala.

Povedlo se jí to až v Istanbulu, když otočila utkání s domácí Buyukakcayovou. Obrat se jí povedl i v kole druhém s Němkou Julií Görgesovou. Dnes 70. hráčku světa čekala Polka Marta Domachowská, jež je v žebříčku ještě o pětasedmdesát míst hlouběji.

Hradecká hned v úvodu čtvrtfinálového střetnutí přežila osm brejkbolů a ve čtvrtém gamu se při podání soupeřky dostala do vedení 40-0. Polka si ztrátu dohnala, čtvrtý brejkbol však česká tenistka využila a následně potvrdila čistou hrou na servisu. Hradecká se dostala do 'laufu', téměř bezchybně útočila a první set vyhrála za 34 minut hladce 6-1. Dominovala i ve druhé sadě a za stavu 5-2 podávala na postup do semifinále.

Čtyřiadvacetiletá rodačka z Prahy ale jako by znervózněla. Dvakrát na servisu nedokázala utkání ukončit, když se dopustila několika dvojchyb a nevyužila dva mečboly. Nakonec prohrála pět gamů v řadě a musela "chtě nechtě" do třetího dějství.

"Ona do té doby dělala hodně chyb, ale pak zničehonic balony, které vyhazovala do autu, začaly padat do kurtu a já neodpodávala, jak bych měla," komentovala Hradecká náhlý obrat ve vývoji utkání. "A na mečbol jsem sekla dvojchybu, což je trochu trestuhodný," kárala se.

Ve třetí sadě hned Polce sebrala popáté v zápase podání, na což už spotřebovala 15 brejkbolů, jenže únik při svém podání nepotvrdila. Rozhodnutí přišlo v páté hře, kdy se Hradecké podařil další brejk a svůj servis už do konce utkání nepustila. Soupeřce může děkovat za 15 dvojchyb, sama se dopustila devíti.

V semifinále, ve kterém dosud ještě neztratila ani set, se utká s Andreou Petkovičovou. Jednadvacetiletou Němkou, jež minulý týden získala premiérový titul na antuce v Bad Gasteinu a nyní ovládá i rychlé povrchy v Istanbulu. Dnes porazila sedmou nasazenou Olgu Govorcovovou z Běloruska dvakrát 6-3 a vyhrála již osmý duel v řadě.

"Tady na betonu jsem ji (Petkovicovou) neviděla, ale bude to těžký. Je rozjetá, dobře podává a snaží se hrát velice rychle. Uvidím, jak mi půjde servis, protože mám něco trochu s ramenem, ale snad to vydržím. Rozhodně budu o finále bojovat," řekla ČTK Hradecká.

V Istanbulu si navíc Hradecká zahraje i finále čtyřhry, kam dnes postoupila spolu s Renatou Voráčovou po semifinálovém vítězství nad nejvýše nasazeným turecko-kazašským párem Ipek Senogluová a Jaroslava Švedovová 6-7 6-4 10-2. Ve finále se české tenistky utkají s Němkou Julií Görgesovou a Švýcarkou Patty Schnyderovou, které jsou druhou nasazenou dvojicí.

Na semifinálovou účast z Prahy dokázala navázat Švýcarka Timea Bacsinszká. Dnes rozdrtila Polku Urszulu Radwaňskou 6-1 6-0 a o premiérové finále bude na čtvrtý pokus usilovat překvapivě proti Rusce Duševinové, kteráý dnes smetla třetí nasazenou Medinaovou ze Španělska.

- WTA INTERNATIONAL ISTANBUL (Turecko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (31. 07. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hradecká (8-ČR) - Domachowská (Pol.) 6-1 5-7 6-4
Duševinová (Rus.) - Medinaová (3-Šp.) 6-1 6-2
Bacsinszká (Švýc.) - U. Radwaňská (Pol.) 6-0 6-1
Petkovicová (Něm.) - Govorcovová (7-Běl.) 6-3 6-3

Semifinálové dvojice: Hradecká - Petkovicová, Bacsinszká - Duševinová.

Čtyřhra - semifinále:
Hradecká/Voráčová (3-ČR) - Senogluová/Švedovová (1-Tur./Kaz.) 6-7(5) 6-4 10-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nepatří to sem, ale nevíte co je s Květou Peschekovou, že tak dlouho už nikde nehraje.
Reagovat
skott
Teda nejsem si jisty, ale pravdepodobne byla nekdy od Eastbourne zranena, protoze tam s Lisou Raymond nehraly a Lisa potom do Wimbledonu nastoupila s Verkou Zvonarevou.Ale ted uz zrejme bude v poradku, odehrala nejake utkani za Kansas ve world tennis tour, tak uvidime...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha to sem vůbec nevěděl, že byla zraněna. Tak snad se brzy vráti.
Reagovat
smazaný uživatel
Sice jsem to utkání neviděl, ale podle článku si mohu udělat živý obrázek labilní Lucie a ještě labilnější polky, kupící chybu za chybou. Taková nevyrovnaná hra by nemusela na Petkovic stačit, ale věřím, že se zlepší a ve finále prolomí své předchozí 2 porážky. Jen tak dál, Lucko!
Reagovat
skott
Nedelal bych z Petkovic nejakou velkou bohyni, jak se to v posledni dobe deje.Na antuce chytla formu, to je pravda, ale s prechodem na rychly povrch podle me jeji kouzlo zase vyprcha.I pri prumernem vykonu ma Lucka na to, aby ji porazila.Kdyz uz nebude finale Ulka/Marta, tak snad aspon Lucka a Vera;)
Reagovat
smazaný uživatel
No asi máš pravdu. Petkovič jsem viděl hrát jen jednou a to s Kuznetsovou v Stuttgartu, tam ale ani jedna z tenistek nic moc nepředvedla, Němka mě nijak svoji hrou nezaujala. Sabine Lisicki je ale jiný případ.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist