Hradecká v Osprey kvůli zranění vzdala, Hlaváčková suverénně postupuje

27. 3. 2013, 19:49
Aktuality 5
ITF OSPREY - Lucie Hradecká se po roce objevila na turnaji nižší kategorie ITF v americkém Osprey, aby se rozehrála z mizerné formy. Mise však byla neúspěšná, česká tenistka kvůli zranění ramena vzdala hned zápas 1. kola. Naději na lepší zítřky má naopak Andrea Hlaváčková, jež v prvním zápase prohrála jen dvě hry.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká letos startovala na šesti turnajích a jen na Australian Open se dostala do 2. kola. Čtyřikrát prohrála hned v prvním zápase a jednou dokonce skončila už v kvalifikaci. Na začátku antukové sezony se tak chtěla chytit na turnaji ITF v Osprey, místo zlepšené nálady si však z Floridy odveze zranění.

Sedmadvacetiletá Češka byla v soutěži dotované částkou 50 tisíc dolarů nasazenou jedničkou a k zápasu 1. kola dnes nastoupila proti Kolumbijce Catalině Castanové. S o šest let starší Jihoameričankou ale od začátku ztrácela a za stavu 2-6 a 0-1 utkání kvůli zranění ramena vzdala. Neobhájí tak loňské čtvrtfinále.

S ramenem už Hradecká v minulosti několikrát laborovala, jak vážný je jeho současný stav, je otázkou. Už však odletěla domů a příští týden tak nebude startovat na turnaji WTA Premier v Charlestonu.

"Na cestedomu!!hura!!priste si musim zaridit viza pro lepsi vysledky,ty zustali doma..;))," napsala ve čtvrtek na facebooku Hradecká, která by se tak nemusela objevit v nominaci na semifinále Fed Cupu, který se hraje už za dva týdny.

Hradecká už v úterý postoupila s Hlaváčkovou do čtvrtfinále čtyřhry, i z ní však vinou zranění odstoupily. "Bohužel Lucku zlobilo už pár týdnů zranění a po dnešku se rozhodla letět domu a léčit se tam, takže debla jsme tu v Osprey musely skrečovat a v Charlestonu budu hrát s někým jiným," oznámila na sociální síti Andrea Hlaváčková

I ona se v Osprey chce vyhrabat se z letošní krize, v této sezoně totiž z osmi turnajů vypadla pětkrát v 1. kole a dvakrát už v kvalifikaci. Jedinou výhru v hlavní soutěži zaznamenala pouze v Memphisu proti Oudinové.

Na rozdíl od Hradecké turnaj ITF začala výhrou a může se těšit minimálně na jeden další zápas. Šestadvacetiletá Češka, jež je nasazenou dvojkou, smetla 6-2 6-0 domácí Chiaru Schollovou a postoupila do 2. kola. 

O čtvrtfinále si plzeňská rodačka zahraje s o pět let mladší Ruskou Martou Sirotkinovou. Ta dnes smetla 6-1 6-2 zkušenou Chorvatku Mirjanu Lučičovou-Baroniovou a na antuce si tak připsala první výhru od léta 2009.

Už v úterý do 2. kola dvouhry postoupily šestnáctiletá Kateřina Siniaková a Kristýna Plíšková. Ve čtvrtfinále může dojít na český souboj Hlaváčková - Siniaková.

Už v prvním kole a navíc po debaklu skončila loňská šampionka Arantxa Rusová. Čtvrtá nasazená Nizozemka prohrála 1-6 0-6 s Kolumbijkou Marianou Duqueovou-Marinovou.

- ITF OSPREY -
(USA / Florida, antuka, 50.000 dolarů)
středeční výsledky (27. 03. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Hlaváčková (2-ČR) - Schollová (USA) 6-2 6-0
Castanová (Kol.) - Hradecká (1-ČR) 6-2 1-0 skreč H.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Fandina
dobře. První kolo s přehledem tak jen tak dál! Ddržím palce do druhého. Pojď!
Reagovat
Fandina
A ve druhém kole ještě držím palce Katce Siniakové, bude hrát s Falconi 152 na žebříčku a také Kristýně Plíškovic, bude hrát s Tsurenko 72 na žebři, Kris s ní už jednou prohrála, tak snad by mohla bilanci zlepšit. Tak holky také. Dejte to a pojď!
Reagovat
Fandina
Přeji, aby to nebylo nic vážného a aby mohla Lucka zase hrát a začalo se dařit. Držím palce!
Reagovat
Titan
No, vzhledem k tomu, jak diametrálně se liší výkon obou deblistek se vážně obávám o jejich společnou kariéru. Hradecká by měla sportovně uznat, že společně to pár měsíců nepůjde a dát Hlaváčkové volnou ruku. A kromě toho by si měla Hradecká najít schopný tým, protože když si vezmu Hlaváčkovou, Zakopalovou apod, tak se zvedají, Hradecká se plácá v hodně slabé formě....
Reagovat
Fandina
Předně je otázka o jaké zranění se jedná a aby se brzy uzdravila. To proč se jí nedaří je také věcí jejího týmu. Jinak jestli se nepletu, tak alespoň vyhrály s Andy poslední debl, takže dobrá zpráva. Přeji jí, aby to nebylo nic, co by se nevyřešilo a mohla dál hrát. Lucko pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist