Hradecká vystrašila Serenu, z Češek postoupila jen Kvitová

16. 8. 2011, 23:48
Aktuality 6
WTA CINCINNATI - Českým tenistkám se dnes proti favorizovaným soupeřkám nedařilo. Nejvíce kousala Lucie Hradecká proti Sereně Williamsové, byť tomu nic dlouho nenasvědčovalo. Končí i Benešová a ve druhém kole Šafářová, postoupit tak v úterý dokázala jen Petra Kvitová.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká v posledních pěti zápasech čtyřikrát ztratila vedení 1-0 na sety, dnes se ale naopak sama nadechla k obratu.

S vysoce favorizovanou Seenou Williamsovou prohrála první set 3-6 a ve druhém prohrávala už 1-5. Rady trenéra Fencla, který za svou svěřenkyní přišel na kurt, ale zafungovaly a šestadvacetiletá Češka i za pomoci výpadku koncentrace své soupeřky pěti gamy v řadě otočila na 6-5.

Třináctinásobná grandslamová vítězka ale ukázala, že v nejdůležitějších chvílích dokáže zachovat klid a zahrát skvělé údery. V tie-breaku ještě Hradecká kousala, dvakrát byla o krok napřed, jenže za stavu 5-5 zbytečně chybovala při přechodu na síť a následně na soupeřčin mečbol zahrála dvojchybu. 

Zatímco Hradecká prohrála už sedmé utkání v řadě, Williamsová po triumfech ve Stanfordu a Torontu už 12 zápasů nepoznala hořkost porážky.

V dalším utkání devětadvacetiletá Američanka narazí na Samathu Stosurovou, kterou porazila v nedělním finále na Rogers Cupu. Australanka si dnes poradila s Řekyní Eleni Daniilidouovou.

To Iveta Benešová se loučí debaklem. Srbské favoritce Jeleně Jankovičové vzala podání až za stavu 0-6 a 1-4, s drtivé porážce ale zabránit nedokázala a zůstala na hony vzdálená loňské výhře nad stejnou soupeřkou v Montrealu.

Lucie Šafářová se představila už ve druhém kole, kde nestačila na pátou hráčku světového žebříčku Číňanku Na Li. S vítězkou Roland Garros prohrála 3-6 4-6. Čtyřiadvacetiletá brněnská rodačka čínské soupeřce podlehla potřetí za sebou a v rámci přípravy na US Open nenavázala na čtvrtfinálovou účast z minulého týdne v Torontu.

Postoupila jen Kvitová, po boji
Z kvarteta Češek, které v úterý zasáhly do hry, postoupila jen Petra Kvitová. Ani wimbledonská vítězka ale svým výkonem nepřesvědčila; stejně jako před týdnem v Torontu proti Medinaové vyhrála i nyní nad Chanelle Scheepersovou 7-6 6-3.

Jednadvacetiletá Kvitová, od pondělí šestá hráčka světového žebříčku, se utkala s jihoafrickou soupeřkou ze druhé stovky pořadí WTA potřetí a roli favoritky opět zvládla. Ovšem žádná suverénní jízda to nebyla - i vinou devíti dvojchyb čtyřikrát ztratila podání a sama na pět brejků spotřebovala patnáct brejkbolů.

"Nebyla jsem ve své kůži a bojovala nejen se soupeřkou, ale i sama se sebou," přiznala Kvitová. "Byl to těžký zápas po psychické stránce, ale zvládla jsem to a jsem ráda, že jdu dál," dodala poté, co se jen v úvodní sadě trápila s Jihoafričankou více než hodinu.

Ve třetím kole může Kvitová narazit na Andreu Petkovicovou, se kterou prohrála ve stejné fázi turnaje před týdnem v Torontu. Němka ale ještě musí přejít přes Sofii Arvidssonovou ze Švédska.

Kromě Kvitové v soutěži zůstala ještě Petra Cetkovská, kterou ve středu čeká druhé kolo proti Kuzněcovové.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI (Stat, tv. povrch, 2.050.000 dolarů) -
úterní výsledky (16. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
S. Williamsová (USA) - Hradecká (ČR) 6-3 7-6(5)
Jankovičová (13-Srb.) - Benešová (ČR) 6-0 6-3
Pennettaová (It.) - Pavljučenkovová (12-Rus.) 2-6 6-3 6-3
Stosurová (10-Austr.) - Daniiliduová (Řec.) 6-3 6-1
Shuai Peng (16-Čína) - Dulková (Arg.) 6-3 4-6 6-4
Wickmayerová (17-Belg.) - Jovanovská (Srb.) 6-3 6-4
Petrovová (Rus.) - Vinciová (It.) 6-3 0-6 6-4
Kirilenková (Rus.) - Shuai Zhang (Čína) 7-6(2) 6-3  

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (6-ČR) - Scheepersová (JAR) 7-6(3) 6-3
Na Li (5-Čína) - Šafářová (ČR) 6-3 6-4
Šarapovová (4-Rus.) - Rodionovová (Austr.) 6-1 6-3
Bartoliová (8-Fr.) - A. Bondarenková (Ukr.) 6-1 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Hlaváčková/Hradecká (7-ČR) - Briantiová/Dulgheruová (It./Rum.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, souhlas, V tomto je tenis kruty, kdyz to hlava neustoji. Sice Serena opravdu asi povolila, ale urcite takove drama nechtela na konec zapasu Lucce to slo naramne. Ale to velke usili neustala na konec zapasu. Krasne si Serenu pripravila uderem ven z kurtu do praveho rozku,ale pak nality smec volej dala do site. No a dalsi mecball jiz Serena promenila, bez sveho pricineni, Proste Lucka je hodna holka, dala ji takovy pekny darek.:-[
Reagovat
smazaný uživatel
Od stavu 1:5 hrála Lucka krásný tenis, škoda jen toho tiebreaku, kde měla dvakrát minibreak. Doufám, že ji tento zápas dodá sebedůvěru a začne znovu vyhrávat, jako tomu bylo v 1. polovině roku, neboť po dnešním dni si myslím, že Lucka na tu 40 určitě má, jen ta psychika hraje u ní obrovskou roli.
Reagovat
majkl005
u všech češek hraje psychika roli....kdyby nebyly všechny takové labilky tak by sme mohli mít klidně 5 hráček v Top40
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro bych to opravil na "u všech tenistek hraje psychika roli ..."

No, Lucka 2/3 zápasu nic moc, ale od stavu 1-5 ve druhým dost slušný ... teda až na tu závěrečnou dvojchybu, kt. zápas ukončila. :-((
Reagovat
freeteepek
To je zajímavý, že u Sereny se problémy se psychikou projevili až za stavu 6:3, 5:1 v její prospěch. Se štěstím zápas nakonec vyhrála. A proč naopak Lucce nepomohla psychika otočit vývoj, když se jí ve druhém setu najednou začalo tak dařit? Že by strach z výhry? A Serena měla zase kliku. Už ve dvanáctým zápase v řadě...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist