Hradecká zachraňovala české barvy, tři její krajanky vypadly

24. 5. 2011, 14:31
Aktuality 61
Tři výhry a sedm porážek - taková je konečná bilance českých tenistek v prvním kole Roland Garros. K Petře Kvitové a Lucii Šafářové se dnes přidala Lucie Hradecká, která postoupila po výhře nad Lotyškou Sevastovovou. Trojice dalších Češek dnes z French Open vypadla.
Lucie Hradecká

Los French Open přisoudil Lucii Hradecké do prvního kola Anastasii Sevastovovou, která stále čeká na první letošní vítězství na antuce. Česká čtvrfinalistka ze Štrasburku a vítězka pražského turnaje ITF proti Lotyšce v úvodním setu potvrzovala slušnou formu: soupeřce rychle sebrala podání, svůj servis si bezpečně hlídala a po necelé půlhodině získala první sadu poměrem 6-3.

Druhá sada už byla vyrovnanější. Lotyška v ní udeřila hned v úvodu a ujala se vedení 2-0, Hradecká ale stačila srovnat na 4-4 a zdálo se, že by mohla ještě set získat pro sebe. V jeho závěru se ale po sérii brejků Sevastovová ujala vedení 6-5, které už udržela a vynutila si rozhodující set.

Ten už byl ale znovu jasnou záležitostí pro Hradeckou, která ještě dvakrát brejkla svou soupeřku a po necelých dvou hodinách zvítězila 6-3 5-7 a 6-1.

Hradecká si výhrou nadělila dárek k šestadvacátým narozeninám, které oslavila v sobotu před turnajem. "Měla jsem za úkol do toho chodit a hrát odvážně, což se mi povedlo a nestačila jsem být nervózní," komentovala Hradecká první set pro Radiožurnál. V druhém vyhrála nad pražskou rodačkou nervozita. "Ruka se mi klepala slušně," přiznala. Dokázala se ale znovu postavit na nohy a zápas ve třetí sadě jasně získala. "Uvědomila jsem si, že s nervozitou to nedotáhnu do vítězného konce. Dobře jsem podávala a rychle ji brejkla," pochvalovala si.

Hradecká, jež bude o překonání svěho grandslamového maxima usilovat proti nasazené Němece Andree Petkovicové, tak napodobila Petru Kvitovou a Lucii Šafářovou, které už dříve postoupily do druhého kola French Open. O to samé se dnes pokusily ještě tři další české hráčky, ani jedna však neuspěla.

Záhlavová-Strýcová potrápila Na Li, zápas ale neotočila
Jako první se dnes rozloučila s turnajem Zuzana Ondrášková, která proti domácí Caroline Garciové potvrdila, že se jí v letošní sezoně nedaří. Ondrášková v tomto roce vyhrála jediný zápas a druhé vítězství si nepřipsala ani proti osmnáctileté soupeřce z konce druhé stovky světového žebříčku.

Úvodní set prohrála česká tenistka 3-6 a vzápětí zaspala i v úvodu druhé sady, kdy rychle přišla o podání. V boji o druhé kolo Roland Garros, v němž byla naposledy v roce 2006, ještě dokázala srovnat na 3-3, vzápětí ale znovu ztratila servis a za hodinu a čtvrt prohrála 3-6 a 4-6.

Mnohem dramatičtější zápas dnes odehrála Barbora Záhlavová-Strýcová, byť by se to za stavu 6-3 a 5-2 pro šestou nasazenou Na Li odvážil tipovat jen málokdo. Plzeňská rodačka v kritické momenty, kdy favorizovaná Číňanka podávala na vítězství, prokázala, že je velká bojovnice, a ztrátu tří gamů dokázala díky dvěma brejkům smazat.

Ke slovu přišel tie-break, který hodně poznamenala nervozita obou hráček. Záhlavová-Strýcová ztratila vedení 3-0, aby za stavu 4-6 musela odvracet mečboly své soupeřky. Ani v takto vypjaté momenty se česká hráčka nebála hrát odvážně, což se jí vyplatilo. V koncovce setu získala čtyři body v řadě a vynutila si třetí set.

Fanoušci u dvorce číslo jedna vycítili naději, že by mohla padnout favoritka, a Záhlavovou-Strýcovou povzbuzovali. "Bylo to hrozně moc příjemné," těšilo plzeňskou rodačku, která však do třetího setu vstoupila nesoustředěná, často kazila a rychle prohrávala 0-4. "Asi jsem byla po tie-breaku přemotivovaná. Tohle se proti takové hráčce nemůže stát," řekla po utkání Češka.

Ani za dalšího nepříznivého stavu se Záhlavová-Strýcová nevzdala: snížila na 2-4 a za stavu 3-5 měla při podání Na Li tři brejkboly. Číňanka už ale další drama nepřipustila, svůj druhý mečbol proměnila a po téměř dvou a půl hodinách se radovala z vítězství 6-3 6-7 a 6-3.

"Cítila jsem, že na to mám, že ji můžu porazit. Měla jsem na to, ale pár chyb tam bylo a nepovedlo se mi to. Snad příště," litovala Záhlavová-Strýcová v rozhovoru pro Radiožurnál. "Podařený zápas to není, protože jsem nevyhrála, ale odvedla jsem, co jsem chtěla. Dala jsem do něj úplně všechno a hrála docela dobře," doplnila 49. tenistka světa.

Velmi těžkou soupeřku měla dnes také Andrea Hlaváčková, která nastoupila proti turnajové čtyřce a vítězce dvou letošních turnajů Viktorii Azarenkové. Česká tenistka v začátcích obou setů držela s favoritkou krok a po prohrané první sadě dokonce sebrala Bělorusce podání a ujala se vedení 1-0, zaskočit Azarenkovou ale nedokázala a za hodinu a čtvrt prohrála 3-6 3-6.

Hlaváčková prohrála s Azarenkovou podobně jako na lednovém Australian Open. "Tady jsem hrála líp, ale ona už mě znala, byla připravená a hrála fantasticky. Do stavu tři tři to bylo vždy těsné, pak zahrála úžasný game, já ne úplně dobře a set byl pryč. Ale jsem spokojená, jak jsem hrála," uvedla Hlaváčková. "Ona soupeřky pořád žene a má sílu. Ve výměnách mě tlačila a přetlačit ji nešlo," dodala plzeňská rodačka.

Výsledky - French Open - ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Sevastovová (Lot.) 6:3, 5:7, 6:1, Azarenková (4-Běl.) - Hlaváčková (ČR) 6:3, 6:3, Na Li (6-Čína) - Záhlavová-Strýcová (ČR) 6:3, 6:7 (6:8), 6:3, Garciaová (Fr.) - Ondrášková (ČR) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Šafářová/Krajiceková (ČR/Niz.) - Hantuchová/A. Radwaňská (12-SR/Pol.) 6:7 (5:7), 6:3, 6:2, Grandinová/Uhlířová (16-JAR/ČR) - Marinová/Senogluová (Kan./Tur.) 6:3, 6:2, Voráčová/Voskobojevová (ČR/Kaz.) - Paszeková/Pironkovová (Rak./Bul.) 6:2, 6:2, Zakopalová/Gajdošová (ČR/Austr.) - Halepová/Hercogová (Rum./Slovin.) 4:6, 6:3, 6:4.

 

Komentáře

61
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mě udělal radost Lukáš. Málem to bylo 0:4 na zápasy pro frantíky, ale skvěle to zvládl. Díky tobě Lukáši
Reagovat
smazaný uživatel
6-0 ještě Garcia a Cornet
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska mě holky potěšily,sledoval jsem Barču,bohužel to nevyšlo,ale hrála dobře a ohromě dřela-skvělá obranářka.Potlesk zaslouží Lucka Hradecká,nevím koho má ve druhém kole,snad ne nějakou top hráčku.Přeji jí ať dojde daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel chytla top hráčku. a to Petkovič. takže konečná.
Reagovat
smazaný uživatel
Broži,jsi fakt kretének.Nechápu kde se v tobě bere neustále tolik toho zla a nenávisti.Musíš být hodně nešťastný člověk.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde tam je zlo, šášo? Koukám, že ti dělá značný problém pochopit text. Máš k té věci jiný názor? Proč ho tedy nenapíšeš? A pořád nevíš, jakým způsobem se odpovídá? Nápisy Reagovat u tebe nejsou vidět?
Reagovat
smazaný uživatel
Čvaňho, napíšu to za kolegu.
- arogantnost
- povyšování nad ostatní (když ty nemáš rád Davis Cup a Fed Cup, tak jak si mohou dovolit ostatní ho mít v oblibě..)
- snaha o zesměšnění lidí, kteří dělají chyby v jazyku českém (přitom pokud se nepletu, tak se jedná o tenisový web a mně osobně je úplně jedno, jestli někdo napíše TOP, nebo Top)
- nulová empatie a respekt vůči lidem, atd...
Reagovat
smazaný uživatel
Bóže Baltáša, ty její lepivý Yonex hadry mi připomněly Dementku. No aspoň s barvou neujeli. Karolína včera měla zase ty tmavomodrý šaty se směšným límcem. Děs. To se chce na slunci upéct? Co je tohle za módu hrát v černém (nebo tmavém) oblečení? Rezai s těmi černými cirkusáckými hadry s růžovými detaily naštěstí vypadla, jinak by si to ve vedru pěkně užila.
Reagovat
baggik
Broži Jelenka v těch růžových šatičkách byla i ve 30 kočka. Škoda, že už nehraje. Ty už nejsi jenom odborník na češtinu, ale i na módu jo? Náhodou třeba taková Larssonová vypadala v černej celkem dobře. Neni to Austrálie, tropický vedra na kurtech nejsou a stejně se tam sluníčku neschováš i kdybys hrál v doktorským plášti.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo :-)))))))
Dosud jsem si myslel, že světlé oblečení odráží sluneční záření víc než černé. Nádrž na zahradní sprchu jsme natírali černou barvou. Letos to přetřu bílou a uvidíme co to udělá s teplotou vody :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Zkus to Broži a pak nám na podzim nezapomeň říct, jak jste na zahrádce s babičkou a dědou dopadli. Já za sebe tipuji, že bílý sud je teplejší. A natři to pořádně!
Reagovat
VlS
Krista pána, ty máš teda starosti.

Nechtěl bys jim taky zkontrolovat podprdy? Třeba potřebujou holky poradit, jestli s kosticema nebo bez a bez někoho, kdo jim to odborně vysvětlí jsou úplně, ale úplně mimo.
Reagovat
baggik
Nejhorší zprávou dne je ale bezesporu vypadnutí Aničky Ivanovičové. Na co se teď budem dívat, když ne na její dlouhé nohy a krásnou tvář??
Reagovat
smazaný uživatel
...je to tak...a rajcovně vulgarní Strycova ke smule take...
Reagovat
baggik
přesně tak, na Strýcové zápasy koukám rád, jednak je to kočka a to její Barunoooooooooo, ty krá.o nemá chybu. :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jste asi ztratili veškerou soudnost, Strýcová není ani pěkná, ani rajcoví, jak píšete.
Reagovat
smazaný uživatel
Dovolím si nesouhlasit. Strýcová je v civilu velmi pěkná a sympatická -- viz třeba: http://www.youtube.com/watch?v=4DZG4Zsqgac
Reagovat
smazaný uživatel
Mi se nelíbí prostě. A ten její hlas je šílený, celá mi je nesympatická prostě. A to nemyslím jen díky nadávkám, nadávám taky, nadává spousta hráčů, jen jim ne vždy rozumíme.
Reagovat
smazaný uživatel
To, že se ti nelíbí, ještě neznamená, že není pěkná. :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Není pěkná pro mě. A přiznejme, když se plno ženských nalíčí, tak vypadají daleko jinak. Třeba i taková Serena, takže bych to nebral jako nějaké plus. A ten její protivný rozmazlený hlas, to je je něco otřesného, ještě horší než Wozniacki.
Reagovat
tito
Já jí mám taky v oblibě :). Nicméně co fanoušek to názor.
Reagovat
gerd
Já Vás rozseknu.Je pěkná!-kráwa!
Reagovat
smazaný uživatel
vim, ze uz fanatik Club doufal, ale smůla. Nemam strach o Rafaela, ze by nevstoupil do Final. Američan hral užasně a světova jednička předvedla vlastnosti opravdoveho Šampiona (viz Wimbledon Feder-Fala )...no Bóže. Myslím-že ho to jen posilí !!!!
Reagovat
baggik
Tak český holky postoupily 3, nic moc z toho počtu, ale vzhledem k formě některých a losu to jde. Všechny tři co postoupily zaslouží pochvalu. Pro Hradeckou je to určitě super úspěch, Petra s Luckou snad dojdou co nejdál. Z těch poražených určitě nezklamala Bára Strýcová, nechala na kurtu všechno, bojovala, tak to má vypadat. Snad bude mít příště příznivější los. Hlaváčková proti Azarenkový taky určitě ostudu neudělala, u ostatních už ty výkony byly slabší. Ale radši tam uvidim mladý sympatický holky jako Garcia nebo Chan, než Zakopalovou když je z formy.
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, tak Rafa to ustál. Ale trůn se nakláněl... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Isner ho dokonce jednou dokázal breaknout, klobou dolů. :-) Škoda, že v tom čtvrtém setu Isner špatně podával, bylo by docela srandovní, kdyby se hrál třetí tiebreak za sebou.

Nadal return je dost špatný + jeho bekhendový prohoz není ani zdaleka takový, jaký býval.
Reagovat
Stan_Borowitz
Spíš je škoda, že nedotáhl do tie breaku i první set, mohlo to skočit 3 x 7:6.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty prohozy byly příšerné v 2. a 3. setu. Isner je sice na síťi výborný a pokryje dost místa, přesto Nadalovy prohozy směřovaly buď do sítě nebo do autu.
Reagovat
VlS
Matěji, na GS v pátým setu tie break? Vzpamatuj se
Reagovat
VlS
Pardon, jsi psal o 4.
Reagovat
baggik
No Nadalovo return neni zas tak špatnej, hlavně když pak přečetl Isnera, že to dává křížem k postranní lajně a vzal mu na začátku pátýho podání čistou hrou, to rozhodlo. Viděl jsem teda jenom poslední 2 sety, ale Isner mi přišel, že kromě podání mu nic nejde, ve výměnách vyloženě slabej a i to podání mu často Rafa vrátil.
Reagovat
smazaný uživatel
Já viděl naopak hlavně druhej a třetí set (a polovinu čtvrtého; na pátý jsem se už někoukal, páč jsem nevěřil, že jej může Isner vyhrát). :-)
Reagovat
tito
Ale stejně mě baby face II. vystrašil.....
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, jsem zvědav, kdy se k zápasu vyjádří Nadalovi fanoušci -- myslím ty rozumné, ne "Barneyho". Ale ve Wimbledonu se takhle trápil s Petzschnerem a Robinem Haasem ... a nakonec vyhrál celý turnaj (z mého hlediska bohužel).
Reagovat
tito
Víš to sám stejně jako já, že hrál mizerně. Hlavně ta stejná chyba - obíhá bekhend, takže až narazí na nějakého střelce, který mu bude vymetat forhendový roh je vystaráno. Popřípadě mu budou hrát do bekhendu, ve kterém má tímto čím dál větší slabinu. Viděl jsem až pátý set, takže nemůžu posuzovat celé utkání. Ale jak jsi sám zmínil, v průběhu turnaje se vždy zlepšuje, tak doufám v to i letos....:)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafael hral kvalitne !!! zahral i častokrat přetěžky bekhend... Opakuji, že Američan byl težko k poražení-Rafael take umí znervóznět....třeba i ty po letech nové míče( babolat ) až tolik zatím nevyhovujou. Berme to myslim trochu za jiny konec - momentalně Novak je opravdu jina dimenze !!! Rafael prohral za pár měsíců jenom s ním.// Připomenu tvojí důležitost z Indian Wels - "Španěl musí nad Novakem uspět už jen pro následujicí antukové sebevědomí ( měls pravdu ) a já psal, že to není potřeba...!!!! To je to - co mu zchází.
Reagovat
tito
Tak to jsi mě uklidnil... Tak věřme tomu, že ho to posílí, jak píšeš výše :).
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro je šašek. Hlavně, že ho tu před turnajem pasoval jeden expert na jednoho ze tří největších favoritů. Stejně za to ale asi může nepochopitelná účast v Nice. Almagra to vyčerpalo stejně jako vloni Gasqueta a Verdaska.
Reagovat
smazaný uživatel
Kubot krásná výhra. Jeden z mejch největších oblíbenců.
Reagovat
smazaný uživatel
Hned jsem na tebe při tom posledním gamu vzpomněl. Kubot pětiseťáky v 1. kolech zvládá, na AO si taky vyšlápl na favorita, Querrey nevěděl, co hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježišmarja! Kam ten svět spěje? Rafan na antukovém grandslamu teče v 1. kole s Isnerem :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Isner na antuce hrát umí. A on za dva roky bude trápít hodně hráčů a v tý top 20 se usadí. Jeho jedinej věčnej problém je neuvěřitelně chabá fyzička. Proti němu je i Azarenková atletka.
Reagovat
smazaný uživatel
A není Inser ten hráč co odehrál na Wimbledonu ten nekonečnej zápas ?
Reagovat
smazaný uživatel
Máš ohromující přehled. A taky byl asi tak 100x unavenější než Mahut a nebyl schopnej ani popoběhnout. Což ale třeba nebyl ani na US Open, když v pěti setech porazil Roddicka a za dva dny hrál s Verdaskem.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, je. :-) Ale Rafa to ještě otočí, to by přece nešlo, aby to měl Jugoš takhle jednoduchý!
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zbytečně se vyčerpává. Djokovic letos takový problémy nemívá. Nadal už druhej turnaj v řadě začíná takhle mizerně.
Reagovat
smazaný uživatel
ale byla by to sranda co ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen jestli se nedomluvili :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal rozhodně nehraje perfektní tenis, letos mu to moc nejde a s obhajobou RG to bude mít težké.. co vy na to ?
Reagovat
smazaný uživatel
Pamatuješ, jak jsme se spolu tak rok a půl zpátky Johnovi lehce smáli? Od té doby, co jsi mě na něj přivedl, jsem si ho hodně oblíbil, na svou výšku je fakt výborný a je to i velký sympaťák.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, on má úžasný kouzlo. Každopádně dřív jsem mu nemoh přijít na jméno, když hrál turnaje jen v Americe a nikdy jinde. A ono to bylo proto, aby dostudoval na strašně prestižní univerzitě :))..
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, bavili jsme se tehdy že mimo Ameriku nevyjíždí. Ale tak klobouk dolů, studovat univerzitu a ještě hrát tenis, navíc na takové úrovni. Už jí má ale určitě dostudovanou ne? Každopádně je skvělý, i když dneska možná nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, má. Právě proto druhej rok může objíždět celou tour. Jen mu to zabránilo začít hrát plnohodnotně dřív. Ten zápas ještě bude sranda, on má třetí sety dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ses už dlouho neukázal na icq, strašně dlouho už jsem tě tam neviděl.
Reagovat
smazaný uživatel
No to máš asi pravdu :))
Reagovat
Tenista
tak Lopato, Cibule asi Petru nezastaví, což? :)

ale třeba to za ní udělá Kingová, že
Reagovat
smazaný uživatel
Cibule je venku. To bylo řečí, jak ve 3. kole porazí Kvitovou, že Lopato? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Slovena to pěkně zmršila. To byla teda dvojka. Hobit proti skřetovi :-)
Reagovat
Pe3k
Nadal nám prohrál druhý set. Isner v prvním kole určitě potěší :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jono. Se mu Karlovic nemůže rovnat v ničem, Izzy má prostě styl. Moh by Nadala ještě trochu potrápit, ať je sranda.
Reagovat
misoSK
vidim ze kondicia nulova :D snad nie je zmiceny zo svetoveho poharu druzstiev, lebo tak to vyzera
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist