Hradecká zvládla první letošní čtvrtfinále i semifinále a zahraje si o první titul

24. 5. 2013, 16:02
Aktuality 70
WTA ŠTRASBURK - Lucie Hradecká na mokré antuce ve Štrasburku ožívá. Česká tenistka dnes v poledne nejprve ve svém prvním letošním čtvrtfinále porazila Švédku Larssonovou, v podvečer pak zdolala i Italku Pennettaovou a v generálce na French Open tak postoupila do svého celkově 6. finále. O premiérový titul se utká s domácí Cornetovou.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká letos na turnajích WTA i ITF končila až na dvě výjimky v kvalifikaci, nebo v prvním kole. Jedinou výhru na okruhu WTA si připsala už v lednu na Australian Open proti Nizozemce Kiki Bertensové, před měsícem na podniku ITF v Chiassu pak došla do semifinále. Vinou špatné formy i zdravotních potíží před týdnem vypadla z Top 100 a ve Wimbledonu bude muset po čtyřech letech do kvalifikace grandslamového turnaje.

Na Roland Garros, které začíná už v neděli, má ale ještě účast v hlavní soutěži jistou a tento týden tak může ladit formu na turnaji ve Štrasburku. Pořadatelům sice nepřeje deštivé počasí, čerstvě osmadvacetileté Češce ale z oblohy zřejmě padají kapky štěstí. neboť se poprvé v sezoně a poprvé po osmi měsících dostala do čtvrtfinále a nezůstalo jen u něj.

Ve čtvrtek Hradecká na čtvrtfinálový souboj s Johannou Larssonovou vinou deště čekala marně, dnes už se ale tenistky na kurt dostaly a Češka zvítězila 7-5 6-3. Hradecká sice v úvodu zápasu dvakrát neudržela podání, vždy si ho ale dokázala vzít zpátky a do konce utkání už čelila jen jednomu brejkbolu. Ten ve druhé sadě za stavu 3-3 odvrátila, následně Švédce počtvrté sebrala servis a v další hře souboj ukončila proměněním druhého mečbolu. 

Po zhruba pětihodinovém odpočinku pak nastoupila proti o tři roky starší Flavii Pennettaové, která také musela odehrát své čtvrtfinále až dnes a navíc měla v nohou kvalifikaci. Bývalá hráčka elitní světové desítky totiž kvůli dlouhé pauze po operaci zápěstí klesla dokonce až na aktuální 158. místo žebříčku.

V předchozích dvou vzájemných zápasech neuhrála Hradecká s Pennettaovou ani set a dobře nezačala ani třetí duel. Sice hned v první hře vzala soupeřce servis a při svém podání vedla 40-0, nakonec však první sadu ztratila hladce 1-6. Z debaklu seale dokázala rychle oklepat. Stejně jako v úvodním setu prolomila hned první Italčino podání, tentokrát však brejk udržela. V rozhodující sadě už měla Češka zápas plně pod kontrolou a Pennattaová na poslední chvíli za stavu 0-5 už pouze odvrátila "kanára".

"První set byl těžký, protože jsem si asi třikrát prohrála servis, i když jsem vedla. Jsem ráda, že jsem to dokázala otočit a postoupila do finále," komentovala Hradecká na kurtu. "Mám neskutečnou radost, jelikož to byl hodně náročný den a jsem moc ráda, že jsem ho zvládla," napsala Hradecká ČTK.

Vítězka loňského Roland Garros ve čtyřhře tak ve Štrasburku postoupila do finále po čtyřech letech a na okruhu WTA celkově pošesté. O premiérové titul se v sobotu utká s domácí Alizé Cornetové.
Francouzka v prvním semifinálovém duelu zdolala 7-5 6-7 6-3 devatenáctiletou Kanaďanku Eugenii Bouchardovou, pro kterou byl postup do semifinále životním výsledkem.

S Cornetovou, jež je ve Štrasburku nasazenou trojkou, Hradecká dosavadní jediný vzájemný duel před třemi lety v Montrealu vyhrála. "Tak to zkusím i v sobotu. Hlavní ale je, že se na kurtu konečně cítím fit," řekla Hradecká.

"S Alizé to bude těžký zápas, protože je Francouzka a je tady doma, bude mít podporu. Zkusím hrát co nejlépe, už se na zápas těším," dodala česká tenistka.

- WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK -
(Francie, antuka, 235.000 dolarů)
páteční výsledky (24. 05. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Hradecká (ČR) - Larssonová (Švéd.) 7-5 6-3
Pennettaová (It.) - Doiová (Jap.) 7:5, 6:3. 

Dvouhra - semifinále:
Hradecká (ČR) - Pennettaová (It.) 1-6 6-3 6-1
Cornetová (3-Fr.) - Bouchardová (Kan.) 7-5 6-7(5) 6-3


Čtyřhra - semifinále:

Dateová-Krummová/Scheepersová (Jap./JAR) - Grandinová/Uhlířová (2-JAR/ČR) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

70
Přidat komentář
VlS
ty jsi Ťuňťa. Co to bylo v tom druhým setu? To bylo hrozný. Ale jinak teda musím říct, že nesympatičtější chování, než má na kurtu Cornet už moc hráček nemá.
Reagovat
dadaft
nezbývá než to brát z té lepší horší stránky - finále a rychlý návrat do Top100 jsou dobrý výsledek.
Reagovat
dadaft
hm, tak bekhend už nepíše a titul se pomalu stává fata morgánou................
škoda no.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě, že na tu ku.ndu Hradeckou nemám ani cent. Jen to pustim tak na čumendu a WTA jak vyšitý. Ty baby by prostě za tenis měli dostávat tak půlku toho co chlapi, nezlobte se na mě. Stokrát lepší koukat na turnaj v Nice, než na WTA. A feministky ať se z mýho názoru třeba po*erou ale říkám to znova, ženský prostě nemaj právo dostávat stejný prize money, jako chlapi. Diváky taky táhne míň WTA než ATP, takže by to bylo i logický. smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Jděte pryč, pane ing ! ! ! Dokážete jen sprostě urážet ! ! ! Je mi z vás špatně. A jděte si sázet na koníčky. A sledujte si vaše oblíbené muže, a ženy nechte být.
Reagovat
smazaný uživatel
To chce klid pane inzenyre! Zkuste ledovy obklad, treba Vam to pomuze pri Vasi cumende WTA.....
Reagovat
VlS
tak si pusťte postřižiiny a poslechněte radu Pepina - vomévat si přirození vlažnó vodó. Asi jste nějak nervózní. I když na hulvátství by možná zapůsobilo pár facek.
Reagovat
smazaný uživatel
Da se to napsat i slusne....Jinak musim souhlasit s tim, ze holky si rozhodne nezaslouzej stejny prize money. Minimalne na GS :P
Reagovat
smazaný uživatel
Zaslouží, nezaslouží, vše je otázka, jestli to akceptuji, že tenisté ( sportovci ) dostávají tak velké peníze...Já to akceptuji, protože mám tenis velice ráda. Ale spravedlivé to není.... Nebudu jmenovat ty profese, které si zaslouží lepší finanční ohodnocení, zde jde o zábavu ( sport ). V jiných profesích jde například o životy a zdraví lidí nebo o základní lidské potřeby... Takže ano, je správné, že tenisté i tenistky dostávají stejně. Spravedlivé vůči jiným profesím to není, ale jak jsem řekla, akceptuji to. A toho pane ing., který to spustil bych ráda nahlásila, jeho sprosté výrazy totiž neakceptuji!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak toho prvniho setu je fakt skoda, Alize ho v podstate vyhrala diky Luccinym DF.....Jinak hraje Lucka dobre.
Reagovat
kohlik
Co to tam dělala? Od stavu 6:5 hrůza, Lucka kazila jak jen mohla, sama si to prohrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Velká gratulace Lucce, moc ji to přeji. Vypadá, že je opravdu už fit, jen aby jí zdraví drželo... A hodně štěstí a pevné nervy v dnešním finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mám radost, že se Lucce zase začalo dařit, a moc bych jí přála, aby jí to dneska vyšlo.. myslím, že Cornetová taky nepatří k psychicky nejodolnějším hráčkám na okruhu.. když jí to nejde, tak se umí pěkně vztekat, to by mohlo Lucce pomoct..
Reagovat
dadaft
no na každý pád, ať už to dopadne jakkoliv, díky účasti domácí hráčky přišlo hodně lidí a je to hezké finále.
Reagovat
dadaft
tak zatím Alize o chloupeček lepší, ale vše je otevřené...
Reagovat
dadaft
no jenom jsem to dopsal a Lucka má fajnový brejk a možnost dopodávat první set. ))
bekhend zatím "píše".
Reagovat
dadaft
.......... a nepovedlo se ............
Reagovat
Roger_Federer
hipoteticka otazka..
Kdyby ti všechny tři tvoje "ženy"dali šanci byt jejich partnerem, kterou by si vlastne zvolil?
Reagovat
smazaný uživatel
"hipotetická" ?
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor, já už mám pět favoritek. :D No, jak už jsem psal, nejkrásnější je podle mě Masha. :) Ovšem asi bych to vyřešil tak, že bych se přestěhoval někam, kde je povolená polygamie... :D
Reagovat
petrulinka
Nechci prudit, ale "hypotetická" a "ženy daly".... :-)
Reagovat
Roger_Federer
divim se, že moje špatna čeština tady pořad nekoho překvapuje..
Reagovat
VlS
hypotéza není o češtině, nevím, že by se v nějakém jazyku psala hipotéza
Reagovat
smazaný uživatel
Rogere, to není špatná čeština, to je elementární neznalost pravopisu...
Reagovat
gigin
Ale už ho nechte furt. Říkal to tu xkrát. Má s tím prostě problém.
Dysortografie? Nevím přesně. Prostě něco na dys... :)
Reagovat
PetaM
Lucka je konečně zdravá a může vyhrávat :) Snad je to začátek úspěšného RG ve dvouhře a asi hlavně čtyřhře :) Lucka se díky účasti ve finále posunula na 87. místo a je znovu lepší, než Andy Hlaváčková. Jinak Lucce hodně fandím a doufám, že to zítra zvládne a vyhraje svůj první titul na okruhu WTA :) Už by to chtělo prolomit smůlu finálových zápasů :) Bohužel to neuvidím, ale budu fandit :) :) Do toho Luci!!! :) :)
Reagovat
smazaný uživatel
no zdravá.. včera v průběhu zápasu hodně kašlala, zřejmě má problémy s alergií.
Reagovat
Fandina
zítra to vyhraj. Cornet můžeš dát. Držím palce ... pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
sice 61 UE proti 51 vítězným, ale krásný zápas s Vinci, gratulace. A moc mě štve ten los první kolo se Šafinou.
A to samé Klárka s Kaiou, která teď bude hrát semi s Jamie.
Tak jsem zvědavá na zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Supr!! tak zejtra Luci musíš! A je dobře, že se rozehrála na RG to s Andy rozjeďte!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucce gratulace, moc bych jí přála titul, aby se nakopla.. jinak tedy v neděli nevím, na koho se mám dřív koukat :)) Bože, zase mě doma budou nenávidět :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lucí držím palce!!!!!!!!!!!
Reagovat
Sonja
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/922960_10151905737371102_959179178_n.jpg
:-))))
Reagovat
Sonja
*grandslamovou šampionku Aničku:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Na to si pamatuju, ve finále hrála s Dinarou. Už jsem tady asi někdy psal, že tehdy jsem měl hodně rád Dinaru a v tomto finále jsem fandil jí. Když jsem ale potom viděl, jak Aničce po zápase lidi pomáhají přelézt do její lóže, tak mi to přišlo takové roztomilé a nemohl jsem jí to nepřát. :)
Ana byla ve finále RG taky o rok dřív. Tam hrála proti Justine Henin a to jsem fandil Aničce. :) Pamatuju si, že začátek měla dobrý, ale pak Justine celkem jasně vyhrála. Přesto se mi Anička moc líbila. I když se jí nedařilo, tak se usmívala. :)
Do Aničky jsem se pak zamiloval paradoxně tehdy, když jí to tolik nešlo. Konkrétně to bylo na US Open 2009, kdy v 1. kole nešťastně prohrála s Katerynou Bondarenko a mně bylo Aničky strašně líto, jak je smutná. Byl jsem z toho smutný taky. :( Od té doby jsem se do Aničky zamiloval, jsem její fanoušek a nedám na ni dopustit. :) No a musím říct, že se mi líbí pořád víc. Připadá mi stále krásnější a krásnější. :)

Takže tolik k Aničce a když už jsme u těch vzpomínek na vítězky RG, tak tyhle jsou sice docela čerstvé, ale taky moc hezké... :)
http://www.mariasharapova.com/media/826183/rolandgarros1247_bannerImageCrop.jpg
https://twitter.com/MariaSharapova/status/321649528191213568
Reagovat
smazaný uživatel
když mluvíte o Dinaře. Tak si vzpomínám na její zápas proti Petře na US Open ve 3.kole. Kde Petra hrála opravdu dobře a výborně se pohybovala a to měla celkem bříško :). Pamatuju si jak u toho Dinara řvala :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, jak Dinara začala mít ty problémy se zády, tak už na ni byl vážně smutný pohled. :( Strašně se trápila... Je to škoda, protože v těch letech 2008-2009 hrála fakt výborně a mně osobně byla sympatická. :)
Reagovat
Frick
Nevíte, je v ČR nějakej kurt s přírodní trávou?
Reagovat
gigin
Vím jen o Slovensku...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.scnb.cz/sportovni-centrum/tenisovy-areal
Reagovat
Frick
Dobrý :-))
Reagovat
dadaft
bože Jamie, to zas byl gem - kraťas, který měla Roberta přečtený půl minuty předem, a pak zpackaný volej...
Reagovat
dadaft
ale jinak slušná bitka, hráčky na sebe zkouší všechno možné.
Reagovat
dadaft
jsi Bohyně Jamie. dokážeš hrát úžasně. škoda těch občasných chybek.
Lucka Šafářová nemá lehkou soupeřku pro první kolo.
Reagovat
dadaft
Jamie Hampton dokázala porazit Robertu Vinci.
na antuce.
parádní zápas, hromada winnerů i chyb, v závěru Jamie (zase) prokázala psychickou odolnost jako prase.
no, užil jsem si to...
velká velká škoda, že je v Bruselu taková plískanice.
Reagovat
tommr
já viděl dneska Hamptonovou poprvé v akci a docela mě zaujala. Porazit Vinciovou na antuce není nic snadnýho. Lucka to s ní bude mít strašně těžký ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vinci je teď z formy. Vím, byla zraněná.
Reagovat
dadaft
janekda ........ osobní pocit - Vinci hrála min. 80% toho, co umí.
Hamptonová není žádná antukářka, tohle je pro ní velký úspěch.
poslední dva zápasy prokázala, že není žádná bačkora, která se rozsype, když se blíží finále.
- - - a taky - ona se umí položit do bekhendu jako Li Na, dokáže slušně servírovat a její forhend umí být lahůdkový, lepší než od Azarenky.
největší bolest jsou ty její záda, které jí trápí víc jak dva roky (nebo tři?). bojím se, že až bude zase jednou hrát úplně naplno proti nějaké elitní soupeřce, že to zas v ní rupne...
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka se s tím pádem v žebříčku poprala jak nejlíp to šlo :)
Reagovat
tommr
snad už to Lucka dotáhne a porazí i tu Cornetovou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslis jo?...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
tak proměněné finále by si už taky zasloužila a je pravda, že ted to ma rozehrané hezky :)
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda..:-)
Strasburk Lucce sedi, hraje dobre. Moc bych ji to vitezstvi prala...opravdu by si to zaslouzila.
Reagovat
tommr
no favoritkou Lucka ve finále určitě nebude. Nicméně Cornetová je k poražení a Lucka takovou šanci na zisk titulu nejspíš hodně dlouho nebude mít. Tak snad toho dokáže využít. Dneska proti Pennettaový hrála dobře a až na to tradiční zaškobrtnutí při podávání na zápas udržela nervy což je dobrý znamení ... :)
Reagovat
Fandina
nádhera. Velká gratulace. Věřila jsem ti. Tak ještě jeden zápas a ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Super Lucka! Vitej zpatky ve stovce...:-)
Reagovat
dadaft
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrej start ve tretim setu. Pojd Lucko, dej tu protivnou Italku!:-)
Reagovat
tommr
jj Lucka to má dobře rozehraný - snad to v závěru nepokoní. Mě ta sebejistá Italka taky děsně leze na nervy ... :)
Reagovat
dadaft
protestuji proti "protivné italce". Flavia je fajn. nikdy nezapomenu na její zápas s Marii Šarapovovou na USO 2011. asi nejbrutálnější přestřelka od základní čáry jakou jsem v životě viděl. neskutečný mač.
ale jinak souhlas.
pojď Lucko do finále.

jinak v Bruselu díky počasí hrůza - i co se týče návštěvnosti. je to společně s Bastadem můj oblíbený menší antukový turnaj a třeba loni byl super.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja hlavne fandim Lucce ne Flavii. Prijde mi, ze Flavia je trosku teatralni, ale muze to byt jen pocit a asi to zamrzi kdyz ji ten prvni set tak vychazel.
A Lucka ji ted slusne drti na to, ze pokaslava a hraje dneska druhej zapas...:-)
Reagovat
tommr
já proti Flavii jinak taky nic nemám, ale dneska mi přišla děsně namachrovaná a jsem strašně rád, že jí Lucka trochu srazila hřebínek ... :)
Reagovat
dadaft
tommr ..... no, je to italka a tuší, že jí začíná na profesionální scéně ujíždět vlak...
neviděl jsem to, je možné, že přeháněla.
Reagovat
kohlik
Druhej set pěknej 6:3 Hradecká.
Reagovat
tommr
druhej set už byl lepší. Vydrží to Lucce i ve třetím? Moc bych na to nesázel - Italka je zkušenější a má pevnější nervy ... :)
Reagovat
kohlik
ale jinak to je hrůza, co to tam dělá, už neviužila sedm gameballů.
Reagovat
kohlik
První set katastrofa! Lucko bojuj.
Reagovat
tommr
jj v prvním setu to bylo špatný. Přitom ho Lucka začala dobře a vedla 1:0 a 40:0 při vlastním servisu. Pak ale zkazila pár lehkejch míčků a její hra se sesypala jako domeček z karet ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ta Flavia co tam predvadi za divadlo....nejdriv se boucha raketou do hlavy pak s ni mlati o zem, kope do micku, kirci:-) ta ma nervy ze zeleza :-)
Reagovat
Michaelus
wow teď tam Hradecká švihla 202km/h
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist