Hrunčáková přerušila šňůru čtvrtfinálových nezdarů. O první finále si zahraje s Kuděrmetovovou

16. 6. 2023, 21:54
Aktuality 6
WTA HERTOGENBOSCH - Viktória Hrunčáková, za svobodna Kužmová, na trávě v Hertogenboschi porazila 6-4 6-4 americkou teenagerku Ashlyn Kruegerovou, přerušila sérii osmi čtvrtfinálových porážek a počtvrté v kariéře a po více než čtyřech letech postoupila do semifinále turnaje WTA. O premiérové finále si 25letá Slovenka zahraje s nejvýše nasazenou Veronikou Kuděrmetovovou.
Viktória Hrunčáková (© Profimedia)

Viktória Hrunčáková téměř půl roku nevyhrála zápas na okruhu WTA, letos spíše paběrkovala v kvalifikacích či na turnajích ITF.

O to více překvapuje tento týden v Hertogenboschi na trávě, na které za posledních pět let prohrála 9 z 10 zápasů. V Nizozemsku se ovšem chytla proti švýcarské outsiderce Susan Bandecchiové, následně si zvedla sebevědomí výhrou nad bývalou vítězkou US Open Biancou Andreescuovou a dnes na něj navázala proti Ashlyn Kruegerové, kterou porazila 6:4, 6:4.

Aktuálně 144. hráčka světa Hrunčáková, jejímž žebříčkovým maximem je 43. místo, je v semifinále počtvrté v kariéře a poprvé od ledna 2019. V Hertogenboschi se mezi čtyřku nejlepších dostala už před pěti lety.

Na cestě do premiérového finále stojí rodačce z Košic, kterou trénuje manžel Tomáš a jež donedávna hrála pod rodným jménem Kužmová, světová čtrnáctka Veronika Kuděrmetovová (h2h 0:2). Všechny čtyři odehrané sety s ní prohrála v tie-breaku.

Nejvýše nasazená Kuděrmetovová ve čtvrtfinále přehrála 6:3, 6:2 sedmnáctiletou švýcarskou debutantku na okruhu WTA Celine Naefovou, jež nedokázala navázat na předchozí skalpy Američanek Venus Williamsové a Caty McNallyové.

Obhájkyně titulu Alexandrovová postupuje

V obhajobě svého jediného triumfu pokračuje v zemi tulipánů Jekatěrina Alexandrovová. Nasazená čtyřka si dnes poradila dvakrát 6:4 s americkou kvalifikantkou Eminou Bektasovou, která se do čtvrtfinále turnajů WTA dostala poprvé, a stále neztratila ani set.

Ve svém prvním letošním semifinále Alexandrovová změří síly s Aljaksandrou Sasnovičovou (h2h 2:0). Té v prvním letošním čtvrtfinále vzdala druhá nasazená Ljudmila Samsonovová a dál si dělá zálusk na premiérový triumf. Ve finále už čtyřikrát neuspěla.

• WTA 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 225.480 eur
páteční výsledky (16. 06. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
V. Kuděrmětovová (1) - Naefová (Švýc.) 6:3, 6:2
Alexandrovová (4) - Bektasová (USA) 6:4, 6:4
Sasnovičová (7) - Samsonovová (2) 7:6 (7:4), 3:1 / skreč S.
Hrunčáková (SR) - Kruegerová (USA) 6:4, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Enterprise
Viktória Hrunčáková
Výška / váha : 180 cm / 61 kg
Ta váha asi nebude nejaktuálnější údaj smile.
Reagovat
IngStavinoha
každopádně úctyhodný podolek - taková kašna v pohybu smile je jak pneumatický buchar smile
Reagovat
bardunek666
Oproti Ostapenko je jako proutek.
Reagovat
com
a oproti Sereně je poloviční smilesmile
Reagovat
bardunek666
Serenka byla jedinečná. smile
Reagovat
Kandinsky1
U té se pořád taky uvádělo 60 kg nebo něco takového smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist