Huberová s Raymondovou mají první společný grandslamový titul

12. 9. 2011, 07:39
Aktuality 1
US OPEN ženy - Letošní ročník US Open ve čtyřhře žen ovládly pětatřicetiletá Lizel Huberová s o tři roky starší Lisou Raymondovou. Zkušené Američanky v dnešním finále zdolaly 4-6 7-6 7-6 obhájkyně titulu Vaniu Kingovou ze Spojených států s Jaroslavu Švedovovou z Kazachstánu.
Liezel Huberová a Lisa Raymondová

Americké tenistky Liezel Huberová a Lisa Raymondová vyhrály čtyřhru na US Open. Čtvrtá nasazená dvojice porazila ve finálovém duelu americko-kazašský pár obhájkyň prvenství Vania Kingová a Jaroslava Švedovová po bezmála tříhodinové bitvě 4-6 7-6 7-6.

Raymondová získala deblový grandslamový titul už pošesté, Huberová má na kontě o jeden méně. Obě už v minulosti vyhrály i US Open, pětatřicetiletá jihoafrická rodačka Huberová v roce 2008 po boku Cary Blackové ze Zimbabwe, ještě o tři roky starší Raymondová v New Yorku triumfovala s Australankami Rennae Stubsovou (2001) a Samanthou Stosurovou (2005).

Huberová také přidala dva tituly ve smíšené čtyřhře (společně s Bobem Bryanem), Raymondová v mixu triumfovala celkem čtyřikrát (s krajanem Galbraithem, Indem Paesem a dvakrát s Mike Bryanem).

První společný grandslamový titul jim vynesl prémii 420.000 dolarů, porážená dvojice obdrží polovinu. Všechny tři americké účastnice finále odehrály zápas v den desátého výročí útoku na Světové obchodní centrum s pamětní páskou na horní části dresu.

Kingová se Švedovovou loni vyhrály Wimbledon a US Open, letos zůstávají bez titulu.

- GRANDSLAM US OPEN ŽENY -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
nedělní výsledky (11. 09. 2011)

Čtyřhra - finále:
Huberová/Raymondová (4-USA) - Kingová/Švedovová (3-USA/Kaz.) 4-6 7-6(5) 7-6(3)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
skott
Fantasticke finale!Bez pochyby nejlepsi zenska ctyrka, kterou jsem letosni rok videl a je jen skoda, ze zustala ve stinu vcerejesiho triumfu Sammy.
Slava s Vaniou byly o chloupek lepsim tymem behem celeho utkani - ve 2.setu Slava podavala na zapas pri 5-4, to same opet v TB take 5-4 mela Slava dva servisy, ale pokazde byla prilis nervozni, aby toho vyuzila.Nepomohlo ani uklidnovani Vanii v tu chvilicku.
Presto mohly vyhrat znova ve 3.setu, ktery byl zrejme nejkvalitnejsi a drama gradovalo.Za stavu 4-5 15-30 pri podani Huber byly Vania se Slavou jeste jednou dva micky od vitezstvi, ale v ten okamzik zauradovala nejlepsi hracka na kurtu Lisa Raymond, dvema reflexivnimi stopvoleji zastavila na siti tvrde forhendy Vanii, ktere by jinak na 100% znamenaly mecboly.
skevely tenis ale predvadely vsechny holky - at jiz bekhend Slavy, Vanii loby (predevsim v 1.setu nezkazila jediny), Huber nekompromisni smece nebo prave voleje Lisy...kazda pripela necim.
Bohuzel konecny vysledek me straslive mrzi:( Moc jsem pral Slave, aby to pro ni byla naplast na celou nepovedenou sezonu poznamenanou zranenim kolena, stejne tak je to asi konecna pro Vaniu a jeji sen dostat se pristi rok na Olympiadu, kdyz prohrala primy souboj se svyma konkurentkami.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist