I třetí titul z grandslamu mu bude připomínat tetování. Alcaraz ozdobí svou kůži Eiffelovou věží

10. 6., 12:36
Aktuality 11
Carlos Alcaraz plánuje, že letošní triumf na Roland Garros oslaví stejně jako předchozí dva grandslamové tituly tetováním. Po finálovém vítězství 6:3, 2:6, 5:7, 6:1, 6:2 nad Němcem Alexanderem Zverevem jednadvacetiletý hráč novinářům řekl, že svou kůži ozdobí nejslavnějším symbolem Paříže a celé Francie Eiffelovou věží.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz (© Profimedia)

"Musím si na to najít čas, ale určitě to udělám. Bude to na levém kotníku," měl jasno Alcaraz. "Wimbledon mám na pravém kotníku, takže teď to bude na levém. Myslím, že zvolím Eiffelovu věž s datem (finále)," řekla bývalá světová jednička.

Alcaraz se díky triumfu na pařížské antuce stal nejmladším mužským vítězem grandslamů na všech třech površích. "Samozřejmě vítězství na US Open v roce 2022 bylo mimořádné. Také jsem se stal poprvé světovou jedničkou, což je něco, o čemž jsem snil jako dítě, a k tomu první grandslam. To bylo úžasné," uvedl španělský tenista, jenž má datum svého newyorského triumfu vytetované na paži.

"To, jak jsem v roce 2023 vyhrál Wimbledon, porazil Djokoviče v pěti setech, to bylo taky něco mimořádného. Ale možná tohle teď je okamžik, na který jsem nejpyšnější, kvůli tomu, čím jsem si musel za poslední měsíc projít se svým týmem, abych byl připraven," připomněl Alcaraz své zdravotní problémy. "Upřímně říkám, že to bylo pro mě hodně těžké."

Alcaraz měl velkou část antukové sezony problémy s rukou. Odhlásil se kvůli ní z turnajů v Monte Carlu a Barceloně, poté při obhajobě titulu v Madridu vypadl ve čtvrtfinále a vzdal účast na generálce v Římě.

"Považuju se za hráče, který nepotřebuje moc zápasů, aby byl stoprocentně připraven. Absolvoval jsem před začátkem turnaje v Paříži velmi dobrý trénink s dobrými hráči. A samozřejmě, s každým zápasem, který jsem pak odehrál, jsem hrál lépe a lépe," dodal nový šampion Roland Garros.

Alcaraz je nejmladším vítězem grandslamů na všech površích. Roland Garros ovládl po bitvě se Zverevem

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
alcaraz.dva
Mám to podobně. Z cest si přivezu suvenýr (hodně cestuji) ... Každopádně budu mít co ukázat svým potomkům (inspiraci) i sobě (hezke vzpomínky)
Reagovat
Pe3k
Ta Martincová, no to je něco strašného.
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Chudak,myslel jsem ze je rozumnejsi.
Reagovat
com
aby za chvili nevypadal jak Vondrouska, nebo Martincova
Reagovat
annah
Snad bude mít víc rozumu.
I kdyby rozum neměl, tak tolik GS, aby vypadal jako ty dvě, nejspíš nedá...
Reagovat
PTP
14 Eiffelovek ...
Reagovat
annah
Ty by teda zabraly nejspíš víc než jednu ruku...
Reagovat
PTP
Taky to má Rafa vytetovaný na prdeli pod trenýrkama, proto se tam pořád škrábe
Reagovat
Nenela
Reagovat
Stan_Borowitz
No, jestli mu bude jediným vyrovnaným soupeřem Sinner, tak to může být na dalších 15 let Big2, kdyby si dělili většínu titulů jako Big3, tak to může být ke třiceti obrázkům...
Reagovat
Nola
len to nie, to nie je tetovanie ale carbanice deti z materskej skolky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist