Italka Pennettaová vyhrála antukový turnaj v Marbelle

11. 4. 2010, 15:20
Aktuality 4
Italka Flavia Pennettaová vyhrála antukový turnaj v Marbelle. Ve finále porazila Španělku Carlu Suárezovou 6-2 4-6 6-3 a připsala si devátý triumf v kariéře.
Flavia Pennettaová

Flavia Pennettaová, která se postaví za dva týdny proti českým reprezentantkám v semifinále Fed Cupu, začala finálový duel s Carlou Suarezovou suverénně, po zisku prvního setu však rychle ztratila servis a zanedlouho i prohrála jediný set v turnaji.

O sedm let mladší soupeřku, jež ve finále prohrála i před rokem, nakonec přetlačila v sedmém gamu rozhodující sady a brejk potvrdila i v dalších dvou hrách.

"Dnes jsem začala dobře, ale postupně jsem začala být trochu unavená. Ale ve třetím setu jsem hrála zase výborně," pochvalovala si Pennettaová. "Lidé jsou tu skvělí a organizace turnaje je perfektní. Cítím se tu uvolněně a doufám, že se za rok zase vrátím. Je to jeden z mých nejoblíbenějších turnajů."

Osmadvacetiletá Italka přitom do Andalusie přiletěla přímo z Miami, kde před týdnem slavila nečekaný triumf ve čtyřhře, do které nastoupila s kamarádkou Giselou Dulkovou.

Pennettaová se dokázala rychle přizpůsobit změně z rychlého povrchu na antuku. Její největší soupeřky - Azarenková a Clijstersová - v Marbelle selhaly už v úvodních kolech. Ruska odstoupila kvůli zranění, Belgičanka nestačila na hráčku třetí světové stovky.

Italský úspěch ve Španělsku podtrhly triumfem v deblu Sara Erraniová s Robertou Vinciovou, které nastoupí pravděpodobně proti Češkám v semifinále Fed Cupu.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 220.000 dolarů) -
nedělní výsledky (11. 04. 2010)

Dvouhra - finále:
Pennettaová (2-It.) - Suárezová (8-Šp.) 6-2 4-6 6-3

Čtyřhra - finále:
Erraniová/Vinciová (3-It.) - Kondratěvová/Švedovová (Rus./Kaz.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Flavii mám taktéž rád, líbí se mi její styl hry a jsem rád, že vyhrála... není to sice zas tak velký turnaj, ale pomůže to zvednout sebevědomí... první set opravu Suarezovou přejela, v druhém se Španělka zvedla, Flavia dělal spoustu nevynucených chyb a beckhend jí moc nesloužil... naštěstí to ve třetím uhrála, dostala se zpět do tempa a zaslouženě vyhrála... velká gratulace!
Reagovat
smazaný uživatel
čekal jsem to.par penízku navíc se hodí
Reagovat
smazaný uživatel
Moje oblíbená hráčka vyhrála titul,Grazie Flavia:-)
Reagovat
VerdascoForever
:-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist