Italové otevřeli nový stadion, premiéru bude mít už tento měsíc

1. 4. 2010, 17:38
Aktuality 1
Měsíc před začátem turnaje Masters 1000 v Římě Italové otevřeli nový stadion. První oficiální utkání se v tenisovém stánku, kde může zápasům přihlížet až 10.500 diváků, bude konat 27. dubna. Výstavba moderního areálu vyšla Italský olympijský výbor na 28,5 milionu eur (asi 723,5 milionu korun).
Nový stadion

Na stadionu stále zbývá dokončit menší úpravy, do slavnostního zahájení provozu 27. dubna by však mělo být vše připraveno. Turnaj v Římě začne o dva dny dříve, hlavní hvězdy se do italské metropole sjedou až v den zahájení.

Nový stadion stojí na místě bývalého komplexu Foro Italico a podle ředitele turnaje Sergia Palmieriho se jedná o jedničku mezi tenisovými stadiony, co se týká výhledu na kurt. "Nemá smysl stavět kurt pro dvacet tisíc fanoušků, když by půlka z nich nic neviděla. Proto jsme se zaměřili na to, aby každý fanoušek měl dobrý přehled o hře," řekl Palmieri, který dodržel pravidlo o kapacitě pro pořádání turnajů série Masters. K tomu je potřeba mít stadion minimálně pro 10.200 fanoušků.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
majjkaa
Hmmmm....navstivit Taliansko + sediet na tomto stadione a pozerat na kurt (po ktorom beha samozrejme Roger).......zatial moj najvacsi nesplneny sen :(, hadam sa to podari, ked nie tento buduci rok urcite, verim tomu!!! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist