ITF: Nadal je popáté Hráčem roku. Šwiateková získala ocenění jako první Polka

15. 12. 2022, 19:30
Aktuality 1
Španěl Rafael Nadal a Polka Iga Šwiateková jsou podle Mezinárodní tenisové federace ITF nejlepšími hráči letošního roku. Šestatřicetiletý Nadal vyhrál anketu už popáté.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal letos ovládl Australian Open a počtrnácté Roland Garros, celkem má na kontě rekordních 22 grandslamových titulů. Pátým prvenstvím v anketě ITF se dotáhl na dlouholetého rivala Rogera Federera, více triumfů mají na kontě jen Pete Sampras (šest) a Novak Djokovič (sedm).

Poprvé Nadal zvítězil v roce 2008. "Když jsem tohle ocenění získal poprvé, netušil jsem, že ještě za 14 let budu hrát na tak vysoké úrovni," řekl španělský tenista na webu federace.

Světová jednička Iga Šwiateková vyhrála French Open, US Open a šest dalších turnajů, ve finále ji letos dokázala porazit jen Krejčíková v říjnu v Ostravě. Jednadvacetiletá zaujala rovněž vítěznou sérií, která se po 37 zápasech zastavila až ve třetím kole Wimbledonu. Hráčkou roku podle ITF se stala jako první Polka v historii.

Už ve středu ITF vyhlásila deblový pár roku, kterým se potřetí staly Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková. Vítězky tří letošních grandslamů předtím vyhrály rovněž anketu WTA Tour. V mužské čtyřhře byli nejlepší Američan Rajeev Ram a Brit Joe Salisbury.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
turista
Asi je to za ty dva vyhrané GS. Procentuálně má totiž větší úspěšnost v roce 2022 Novak Djokovič.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist