Ivanovičová: Dávám si pauzu

3. 9. 2009, 17:34
Aktuality 17
Vrchol dosavadní kariéry prožila minulý rok na French Open, odkud si odvezla titul. Od té doby se Ana Ivanovičová až na výjimky trápí. Jejím posledním krachem je rychlé vyřazení z US Open, po kterém srbská hráčka oznámila, že si od tenisu na nějakou dobu odpočine.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Ivanovičová se chce dát psychicky do pořádku a pokusit se restartovat vadnoucí kariéru. Bývalá světová jednička se tak rozhodla poté, co na závěrečném grandslamu sezony vypadla hned v prvním kole. Jak dlouhá bude její pauza, zatím neuvedla.

"Je na čase, abych se dala tenisově dohromady. Proto si dám pauzu," uvedla Ivanovičová pro srbská média. "Na poslední rok chci co nejrychleji zapomenout. Přinesl mi jen několik bezesných nocí," dodala.

Jednadvacetiletá Srbka v 1. kole US Open nezvládla duel s Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou a prohrála 6-2 3-6 6-7. Od triumfu na loňském French Open se tak na žádném grandslamu nedostala dále než do osmifinále a často končila předčasně i na menších turnajích. Za poslední rok tak z pozice světové jedničky spadla až na současnou 11. příčku.

pva, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
No s tím nadhozem, nevěřím že si prostě nedokáže nadhodit míček, protože ten rozptyl nazhozu je tak jeden a půl metru, i já rekreační hráč si dokážu nadhodit míček vždy téměř stejně. A taky vím že někteří hráči todle dělají naschvál, aby rozhodili soupeře, a myslím si že to je případ Ivanovič.
Reagovat
smazaný uživatel
pauzu??????????????ty děláš jak kdybys hrála každý den!!!!!!!!!!!!!za ty tvé výkony by ses měla odmlčet na vždy ty larvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem část toho mače a ten její nadhoz při podání je šílenost, vůbec to u ní není automatickej pohyb. Jednou moc dopředu, pak moc doprava, pak to všelijak loví raketou nad hlavou a kvalita servu jde dolů. Moc jí nesleduju, ale určo dřív podávala líp. Nevím jestli nějak překopala techniku, ale přijde mi, že podobně nespolehlivej nadhoz měla už letos na AO. A to už je dost času na to, něco s tím udělat.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda s tím nadhozem, nejhorší zápas z pohledu nadhozu byl s tou naši češkou ve Wimbledonu (vypadlo mi jméno), tam to dělala !u každého! servisu, což musí být pro soupeřku nepříjemný. Servis myslim překopala, nedělá už klasickou velkou smyčku, ale jde rukou hned nahoru, podobně jako Maruš po zranění ramene. Ještě k těm nadhozům, myslim, že to má nervového původu, protože ona se třese a pláče a v tu chvíli není schopná nadhodit už vůbec. (možná, kdyby byla kuřačka, tak si v tu chvíli ani nezapálí :))
Reagovat
skott
S temi nadhozy musim take souhlasit, to je vazne horor, ale tech problemu v jejim servisu vidim vic.Jak rika olfess, Ivanovic opravdu zmenila styl podani a podobne jako Maria s nim stale bojuje.Vsechno taha rukou a prakticky si nepomaha koleny, k tomu neustale dopada prilis na levou stranu misto dopredu do kurtu.Kdyz to porovnam s tim jak byla jeste v lonske sezone davana v tomto smeru za vzor mezi hrackami, tak se vlastne ani vubec nedivim jejim soucasnym trapasum.
Jinak jeji rozhodnuti ¨dat si pauzu¨ samozrejme vitam, na podobnou zpravu cekam uz par let...jen doufam, ze bude delsi, nez rika nicy;-))
Reagovat
smazaný uživatel
olfess, skott

Mně teda přišlo (z toho kousku, co jsem viděl), že je otrokem svýho nadhozu a padá zrovna na tu stranu, kam si blbě nadhodí :-) a vůbec nevyužívá svejch fyzickejch parametrů. Ale jak jsem psal, ženskej okruh sleduju jedním přivřeným okem, takže jsem nechtěl posuzovat, jestli a jak překopala serv. Musím se mrknout na nějaký starý videa :-).

Jinak z nervů to jistě bejt může, nadhoz respektive celý podání je složitej pohyb celýho těla (cit časování švih) a většinou při psychickym vypětí zařve jako první, právě když odejde ta automatika.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak oboum díky za info.
Reagovat
skott
Novy servis muze mit souvislost s lonskym zranenim palce, kvuli kteremu nejela na Olympiadu.Tenkrat zmenila i drzeni rakety, ale nejsem si uplne jisty.Pamatuju si jen, ze jsem o tom cetl nejaky rozhovor se Svenem Groeneveldem.Zmen od jejiho vitezstvi na Roland Garros bylo vic.
Reagovat
smazaný uživatel
Dává si pauzu? Mně připadá, že pauzu měla celý poslední půlrok.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
mne sa veľmi páči Anina hra, ale momentálne je dosť z formy.. a nevie kto to napísal ale má pravdu že to začalo tými pästičkami..
Reagovat
smazaný uživatel
Aňuš plánuje hrať v Tokyu (podľa jej ofic. stránok) čo začína až 27. septembra, to je za tri a pol týždňa, tak to by jej mohlo stačiť, nie??
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda nevim, jestli si viděla ten poslední zápas (tam už ji nefandil dokonce ani jeden z českých moderátorů..), tak se chovala, jak smylu-zbavená. Je jasný, že chce každej vyhrát, ovšem to, co předvádí na kurtech poslední měsíce už nemá s tenisem co dělat, ta tam chodí exibovat, musí vyhrát, jedno jak. Začalo to před časem těma pěstičkama, když soupeřka uděla i nevynucenou chybu, případně debla, pokračovalo to nenávistnejma pohledama, když soupeřka si dovolila zahrát winnery a hrát dobře a skončilo to, logicky - pláčem. To Maruš, Serena nebo Venus jsou taky "hvězdy", nos nahoře, ALE! to jsou hráčky a ani u nich jsem nic takovýho neviděl. Vlastně u nikoho jsem nic podobnýho neviděl, možná na žákovských turnajích, kam ostatně svým chováním momentálně pasuje. Tedy, je jasné, že nikdo není nadšený, když má krizi, ovšem ona působí už celkem jako dost velká hysterka. No fandil jsem soupeřce...
Reagovat
smazaný uživatel
No videla som posledný set a asi som ani o moc neprišla :)) Ja viem, že to začalo okolo Roland Garros (tie pestičky) už hneď v prvom kole a potom sa to zhoršovalo, aj mne to už celkom lezie na nervy, ale vždy som si povedala, že - no keď to pomôže, tak prosím... Ale ono to akosi nepomáha. Ona posledne fakt vyvádzala jak blázen, normálne sa skoro hádzala o zem.... Síce som si nevšimla žiadne vražedné pohľady, ale asi máš v tomto pravdu. Osobne hrozne obdivujem Mariu, ten jej pohľad je neskutočný, zaujatie pre každú loptičku... :)) ale je vidieť, že UŽ je to slušná a vychovaná holka. Aj Serena a Venus :) A čo sa týka toho fandenia, uvidíme ako jej pomôže tá pauza, potrebuje sa fakt dať psychicky do pohody. Ale myslím si, že to je len dôsledok toho jej pretrvávajúceho neúspechu.
Reagovat
smazaný uživatel
"Síce som si nevšimla žiadne vražedné pohľady, ale asi máš v tomto pravdu."

... to nebylo v tomhle zápase, to dělala dřív, ještě, když byla větší favoritka.
Reagovat
skott
Muzu te ujistit, ze jeji oslavovani chyb souperek nezacalo na Roland Garros.Ona je takova, co jsi ji pamatuju a to je peknych par let zpatky.Poprve kdy mi to jeji prehravani zacalo vadit, bylo nekdy pred tremi lety proti Kate Srebotnik, ktera na konci utkani zustala lezet na kurtu a Ivanovic hopsala kolem pul metru do vysky jako nejaky gumidek.Ale vsiml jsem si toho uz v Sydney proti Mauresmo, jen to nebylo jeste tak markantni jako pozdeji s pribyvajcimi uspechy.Ovsem krom toho jeji dalsi ¨unfair¨ taktiky zahrnuji napr. piskani bot proti Hantuchove na AO nebo predstirana zraneni, ktera nejcasteji s oblibou vytahuje proti Vere Zvonareve.Oznaceni hysterka je proto urcite na miste.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že kdyby tyto názory četla a myslí to fakt s tenisem dobře, pak by si to měla sama přebrat. Jedině pak by ji to mělo pomoct. Pauza rozhodně ale ne moc dlouhá. Pokud jde o styl hry držení, servis a jiné novinky nebránil bych se jim ale když to nejde vrátil bych se k původním úderům. Ten poslední zápas jsem neviděl ale rád bych se na něj podíval nevíte někdo kde? (její gesta znám a nelíbí se mi)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist