Ivanovičová: Debakl mě mrzí, ale zlepšuju se. Potřebuju čas

29. 5. 2010, 05:00
Rozhovory 17
V roce 2008 Paříž dobyla jako dvacetiletá. Nyní se Ana Ivanovičová pomalu dostává z krize, na French Open však utrpěla nelítostný debakl 3-6 0-6 s Alisou Klejbanovovou. Nehrála jsem tak špatně, ale Alisa hrála fantasticky. Já jsem teď spokojená, protože vím, že se zlepšuju, říká někdejší světová jednička ze Srbska.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Máte nového trenéra, jak se s ním pracuje? Jaký s ním máte vztah a jak byste ohodnotila poslední měsíce?
Jde to velice dobře, jsem opravdu šťastná. Heinz je skvělý trenér. Začali jsme v únoru a mé zlepšení ve hře je opravdu velké a viditelné. Takže ano, všechno jde dobře. Jsem spokojená s mým zlepšením a s prací, kterou ještě máme v plánu.

Proti Klejbanovové jste vyhrávala 2-0, ale pak se to otočilo. Co se stalo?
Nemyslím si, že bych hrála špatně. Ale ona prostě snad žádný míč nezkazila. Má už na kontě spoustu vítězství.

Bylo to pro mě velice těžké, protože ona všechny důležité míče zahrála skvěle. Ale nemyslím si, že bych hrála tak špatně. Byla jsem trochu nešťastná z toho, jak mi nešel servis.

Ovlivnilo to víc věcí, ale ona dnes prostě hrála skvělý tenis.

V Madridu vás porazila Jelena. Překvapilo mě, jaké gesto po zápase udělala a jaká byla vaše reakce.
Tohle je pro mě velice těžké komentovat. Jak už někdo řekl: sport charakter nebuduje. A to se ukázalo.



V minulosti se vám na tomto turnaji dařilo. Co si myslíte, že potřebujete k tomu, abyste se opět dostala na tu úroveň, na které jste byla před několika lety?
Miluji Roland Garros, pořád je to můj nejoblíbenější turnaj.

Já si myslím, že jsem na té správné cestě, dělám spoustu věcí dobře. Mám plány a kolem sebe skvělý tým. Jsem spokojená se zlepšením, které jsem zatím udělala.

Jak jsem řekla, trvalo nějaký čas, než jsem mohla hrát tolik zápasů a soupeřit s nejlepšími hráčkami. Teď potřebuji opět nějaký čas, abych se dostala zase do formy a hrála na vyšší úrovni.

Stále více a více se cítím na kurtě jistější. Ovšem potřebuji ještě nějaký čas. Ale není pochyb, že jsem na té správné cestě.

Strávila jste spoustu času trénováním servisu a zkoušením nových věcí. Stále věnujete trénink těmto věcem nebo už jste s nimi spokojená?
Ne, pořád je spousta věcí, o kterých přemýšlím a stále trénuji servis. Ale všechno jde dobře a můj servis se o hodně zlepšil. Hodně času trávím také zlepšováním pohybu po kurtu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, rolandgarros.com

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hej hej rpesne to povedala ... , že jej dcéra dre za svoju krajinu a niekto poíja kavičku v kaviarni ,a el zas ked s ana to necítila tak vedela preoč nejde hrat na FC
Reagovat
smazaný uživatel
Hej hej rpesne to povedala ... , že jej dcéra dre za svoju krajinu a niekto poíja kavičku v kaviarni ,a el zas ked s ana to necítila tak vedela preoč nejde hrat na FC
Reagovat
smazaný uživatel
fakt by mě nenapadlo, že ta reakce byla na Annu:-) ale asi něco na tom bude, ale kdybyste mi to neřekli, tak mi to přijde úplně normální...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsme dva no, já to taky nechyt :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo tady má problém správně opsat tři písmena jejího jména.
Reagovat
smazaný uživatel
Co ty takto radsej sa vyjadrit k teme a ne riesit ci dakto da Anna ci Ana. Ty si nikdy nenapisal ziadne meno inac ze:D
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal, ale to je dost rozdíl, já píšu některá jména schválně jinak. Přepisy jako Džejms Blejk nebo Žilijen Benetó jsou prostě kouzelné.
Reagovat
smazaný uživatel
promin, že jsem si dovolil napsat o jedno N navíc, vím, že tam nemá být, normálně ho u jejího jména nepíšu, jsem taky člověk... hlavně že ty si umíš to svoje tak hloupě obhájit...
Reagovat
smazaný uživatel
Verím , že Ana sa vráti do top tenisu .. Určite to dokáže a JAnkovic nekomentujem ja ju osobne nemusim halvne potom čo jej mama po Fed Cupoe so Slovenskom povedala na Aninu adresu to čo povedala
Reagovat
smazaný uživatel
A čo také povedala? Jedine pravdu.... ale keď je Anička šílene zamilovaná a všetko je prednejšie než kariéra tak prosím, nech radšej sa na to s prepáčením vysere než sa takto trápit. Jakkeby nikdo nikdy nebol in love...
Reagovat
skott
¨Jak už někdo řekl: sport charakter nebuduje. A to se ukázalo.¨ rika zrovna Ivanovic:-))) Nicmene jejich fake pratelstvi me proste bavi:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Nepochopil jsem, co tam Jankovič udělala špatnýho, viděl jsem machpoint na youtube, pak toto video a nic, že zatla pěst a udělala vítězný gesto nebo ještě něco jinýho?
Reagovat
smazaný uživatel
prostě napodobila Anču! :D vtipný to je, ale já bych to někdy udělal taky nebo bych udělal to co uděla Čakve ve fed cupu s Izraelem v roce 2008! :D Ana to přehání s těmi pěstičkami a hajdekováním! :D tak si z ní Jankovic trošku vystřelila.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak to už svítá, no vzhledem k tomu, že mi Ana právě pěstičkama a pod. zvedala žluč tak dlouho, až jsem ji přestal fandit, tak Jankovič chápu.
Reagovat
skott
ta imitace Ivanovic je z toho dost zrejma.Pokud se nepletu, tak to probihalo i v samotnem zapase, kdy tam Jankovic vyhodila jeden volej ve druhem setu a Ivanovic zatinala pest a kricela to svoje ¨ajdeeeeee¨, tak ji napodobila a kroutila pri tom hlavou.Jejich vzajemna nevrazivost je znama vec, ac se snazi navenek pusobit aspon trochu pratelsky, obe maji hlavu plnou sebe.Hlavne Jankovic nemuze prenest pres srdce, ze i kdyz tahne Fed cup tym, je Ivanovic udajne porad popularnejsi v Srbsku:-DD
Reagovat
smazaný uživatel
Tak co sa tyka tej popularity tak Jankovic by mohla byt zase svetovou jednickou a Ivanovic nehrat nic a chodit po Adidas komercnych akciach a aj tak bude znamejsia a populernejsia- proste je krajsia s tym nic neurobi Jankovic:D A ten FEd cup si pamatam jak tusim po prehre s nasou Hantuchovou teraz jej mama ci kto kritizoval Annu ze niekto sa tu nadre za svoju krajinu a dakto si oddychuje a ju vtedy papparazzi odfotili dakde na plazi ci kde- Annu.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo tady má problém správně opsat tři písmena jejího jména.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist