Ivanovičová: Dobré výsledky přijdou brzy

12. 3. 2009, 18:15
Aktuality 2
Brzy to bude rok, co srbská tenistka Ana Ivanovičová dosáhla největšího úspěchu ve své dosavadní kariéře. Vítězka loňského French Open ale další dlouhé měsíce byla jen stínem hráčky, která se nakrátko prodrala až na ženský tenisový trůn. Konečně mám trenéra, kterému věřím. Dobré výsledky brzy přijdou, říká nyní Ivanovičová.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Jestli srbské tenistce loni něco pomohlo k prvnímu místu v žebříčku WTA, pak to vedle dvou grandslamových finále - jednoho vítězného - byl podnik v Indian Wells. Letos se Ivanovičová vrací na místo loňského triumfu: ve světovém žebříčku sice až sedmá, zato s novým trenérem a velkým odhodláním.

"Rok 2008 byl skvělý a navzdory posledním šesti měsícům ho pořád mám za nejlepší ve své kariéře," prohlásila v Kalifornii Srbka. "Vyhrála jsem svůj první grand slam a stala se světovou jedničkou. Hodně jsem se toho o sobě naučila, přestože těch posledních šest měsíců bylo pro mě hodně frustrujících. Naučila jsem se hodně o své hře a také o tom, že člověk pořád jen nestoupá. Je to také o tom, naučit se padat a prohrávat, aniž byste byli doopravdy poraženi. To je to, co si chci z loňského roku odnést a začít na tom stavět."

Ivanovičová, která se nejlepší hráčkou světa stala po semifinálovém vítězství nad krajankou Jelenou Jankovičovou na Roland Garros, věří, že se jí brzy podaří vrátit se do nejlepší formy.

"Od té doby, co jsem se dala dohromady ze zranění, jsem tvrdě dřela a výsledky se nedostavily. Vím, že dobré výsledky už jsou blízko."

Jednu z nejvýraznějších tváří ženského tenisu zbrzdilo loni zranění pravého palce, po kterém už dokázala uspět jen na říjnovém turnaji v Linci. Minulý měsíc se trápící se Ivanovičová dala dohromady s americkým koučem Craigem Kardonem, bývalým trenérem Martiny Navrátilové, a zatím si ho nemůže vynachválit.

"Spolupráci s Craigem si opravdu užívám," tvrdí Ivanovičová. "Oba máme stejný pohled na hru. Už jen těch pár týdnů s ním mi dodalo mnohem víc sebedůvěry a taky pocitu bezpečí. Posledních šest nebo osm měsíců jsem si sama rozhodovala o trénincích, co bych měla dělat. Konečně mám kouče, kterému věřím, takže už na to nemusím myslet a můžu se soustředit na hru. Je to pro mě ohromný krok kupředu," dodává srbská tenistka.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dobrý výsledek musí udělat především Dinarka. Další propadák po zoufalé Dubaji by už byl poněkud trapný. Šarapovka ani sestry nehrajou, IW bude možná poslední letošní příležitost jak se dostat na vrchol žebříčku, protože jí brzo začnou vypadávat loňské úspěšné turnaje.
Snad nedopadne jako Jelena Jankovičů, která měla několikrát nadosah první místo žebříčku, ale vždy v rozhodujícím utkání vybouchla a pěkná série jí vyšla až na podzim těsně před Doha.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobré výsledky brzy přijdou. Potřebovala by dobrý výsledek už tento týden! ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist