Ivanovičová ještě neztratila set, teď ji čeká kamarádka Flipkensová

2. 1. 2014, 16:59
Aktuality 6
WTA AUCKLAND - Ana Ivanovičová má na úvod sezony slušnou formu. Ve třech zápasech ještě neztratila set a postoupila do semifinále. V něm se ale utká s kamarádkou a deblovou partnerkou Kirsten Flipkensovou, s níž jediný vzájemný zápas prohrála.
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová už v prosinci v exhibičním utkání v Bogotě výhrou nad Marií Šarapovovou poodhalila svou dobrou formu. Tři týdny na to se šestadvacetiletá Srbka vrhla s chutí i do nové sezony 2014, ve které ve třech zápasech neztratila ještě ani set.

V Aucklandu Ivanovičová nejprve zdolala po dvou vyrovnaných sadách Alison Riskeovou, pak smetla Larssonovou a dnes porazila hladce 6-2 6-3 i Japonku Kurumi Naraovou.

"Včera jsem odehrála téměř perfektní zápas, dnes jsem nějaké chyby udělala. Ale je těžko to srovnávat, když máte jiné soupeřky," řekl Ivanovičová.

"Samozřejmě jsem nadšená, že jsem postoupila do semifinále. Ale byl to opravdu těžký zápas, i když to tak podle výsledku nevypadá. Její hra mě překvapila - hrála opravdu dobře. Jsem ráda, že se mi podařilo vyhrát ve dvou setech," dodala bývaláí světová jednička a vítězka French Open.

V semifinále se srbská tenistka střetne s Kirsten Flipkensovou, se kterou dnes vypadly ve čtyřhře. I Belgičanka
si ve čtvrtfinále poradila s japonskou soupeřkou, Sachii Ishizuovou porazila 6-4 7-5. V obou setech přitom ztrácela: v prvním setu prohrávala 0-2, ve druhém dokonce 2-5.

Sedmadvacetiletá Flipkensová se s Ivanovičovou utkala pouze v roce 2012 v hale v Linci, kde Srbku porazila hladce ve dvou setech.

"Je to vždy velmi ošidné hrát proti kamarádce. Ale je to tenisový zápas, tak půjdeme na kurt a obě budeme hrát svůj nejlepší tenis. A pak spolu můžeme zajít na večeři," řekla Flipkensová o přátelství s Ivanovičovou. "Několikrát jsme spolu trénovaly a v prosinci jsme hrály na společné exhibici. Na zápas se moc těším."

Mezi kvarteto nejlepších se dostala jako jediná z nenasazených i Venus Williamsová. Třiatřicetiletá Američanka si poradila dvakrát 6-3 se Španělkou Garbinou Muguruzaovou.

O finále si bývalá světová jednička zahraje s krajankou Jamie Hamptonovou, jež hraje na prvním turnaji od US Open. Pátá nasazená přemožitelka Kristýny Plíškové dnes zdolala ve třech setech další Američanku Lauren Davisovou.

Ve čtyřhře se daří Lucii Hradecké s Michaelou Krajickovou. Česko-nizozemský pár dnes porazil 3-6 6-4 10-3 belgicko-srbské duo Flipkensová/Ivanovičová a v součtu s loňskými turnaji ITF vyhrál už 10. zápas v řadě. O finále se utká se sestrami Plíškovými.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (02. 01. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ivanovičová (2-Srb.) - Naraová (Jap.) 6-2 6-3
Flipkensová (3-Belg.) - Išizuová (Jap.) 6-4 7-5
Hamptonová (5-USA) - Davisová (USA) 6-2 4-6 6-4
V. Williamsová (USA) - Muguruzaová (Šp.) 6-3 6-3
.
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Hradecká/Krajiceková (3-ČR/Niz.) - Flipkensová/Ivanovičová (Belg./Srb.) 3-6 6-4 10-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
To jsem rád, že redakce TP nerezignovala na články z Aucklandu... :)

Z postupu Aničky mám samozřejmě velkou radost! :) Její zápas jsem neviděl, protože se hrál v nepříznivý čas (podobně jako zápas Mashy v Brisbane)... Jak už jsme se včera bavili s haitikem a jak už Sonja napsala k tomuto zápasu, tak Kurumi Nara opravdu není žádné ořezávátko. V poslední době jde nahoru a má dobré výsledky, přičemž dokáže potrápit i velké favoritky. O to víc jsem rád, že to Anička zvládla ve dvou setech, přestože to asi nebylo až tak jednoduché... V 1. setu to byla Ana, kdo jako první ztratil servis, ale hned následně kontrovala rebrejkem na 2:2. V pátém gemu pak Nara nevyužila tři brejkboly, naopak Ana v šestém gemu svůj třetí brejkbol proměnila a dostala se do vedení 4:2. To byly asi zlomové momenty. Pak už to Anička dotáhla, když první sadu úspěšně zakončila na příjmu... Druhý set vypadá podle skóre jako trochu vyrovnanější, ale průběh spíš napovídá tomu, že náročnější byla pro Anu první sada. Ve druhém setu totiž neměla Nara ani jeden brejkbol. Jediný brejk získala Ana ve druhém gemu. Na returnu v osmém gemu ještě nevyužila první mečbol, ale za stavu 5:3 to už dopodávala. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/UskxIdPp/#prubeh-zapasu;1

V semifinále bude soupeřkou Any její deblová partnerka z tohoto turnaje, tedy Kirsten Flipkens. Určitě to nebude snadné. Stačí si vzpomenout na jediný vzájemný zápas (Linec 2012), ve kterém Ana prohrála 4:6, 0:6. Ale to už je taky nějaký pátek... Viděl jsem, jak v 1. kole proti Kirsten hrála Monča Puig a myslím si, že Kirsten je k poražení. Monča proti ní měla dost šancí, ale bohužel udělala spoustu chyb. Takže pokud se Anička vyvaruje chybám, mohlo by to dopadnout dobře...

Jinak je škoda, že Aně a Kirsten nevyšlo čtvrtfinále debla, ale ani tam se za svoje vystoupení určitě nemusí stydět... Holt se musím spokojit s tím, že Kiki a Galina jsou v semifinále Brisbane. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Preju titul v Aucklandu bud Anicce, ktera ceka na titul uz starsne dlouho, a nebo Jamie, ktera minuly rok tu hrala vyborne a letos to vypada take, ze nema spatnou formu...
Reagovat
smazaný uživatel
To by bylo fajn, kdyby Anička získala titul hned na svém prvním turnaji v roce 2014. :) Ale pořád jí k tomu chybí ještě dva těžké zápasy... V Aucklandu sice brzy vypadla první nasazená Roberta, ale přesto je obsazení toho semifinále velmi silné a šanci mají všechny hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to kazdopadne ale stejne bych Anu nejvice favorizoval. Kazdopadne to nechci zakriknout :-) Videl jsem druhej set Flipkens s Pliskovou a Kirsten nehrala az tak dobre.
Kazdopadne to Ane preju hlavne kvuli tomu, ze kdyz mela zrovna formu, tak to bylo na turnaji, kde pozdeji potkala hodne tezkou souperku. Treba Viku rovnou dvakrat a byly to vynikajici zapasy (Carlsbad a US Open). Za zminku take urcite stoji Dubaj, kde potkala Petru zrovna v hodne dobre forme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já jsem viděl Kirsten proti Monice a taky mi přišlo, že nehraje úplně nejlíp. Oba sety byly dost vyrovnané... Jinak s těmi zápasy proti Vice a Petře máš pravdu. Ještě bych doplnil finále v Linci, kde Ana hrála proti Angie a bylo to velmi těsné. Ana ve 2. setu neproměnila čtyři setboly...
http://www.livesport.cz/zapas/EJMc2RdE/#prubeh-zapasu;2
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ten taky urcite. Videl jsem z nej jen druhy set ale byl to od obou moc hezky tenis a myslim, ze Andelka byla hlavne ta stastnejsi nez lepsi. Jinak bych tam klidne dal i zapas s Agou z AO. Sice vysledek tomu moc neodpovida, ale Aga tehdy hrala svuj nejlepsi "prechod z obrany do utoku" letos a na BB zahrala vzdy svuj nej + 2 esa. Jinak tam do ni Ana busila taky hodne urputne a celkove zapas to byl hodne kvalitni...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist