Ivanovičová: K návratu potřebuji čas

25. 9. 2008, 08:45
Rozhovory 14
Srbka Ana Ivanovičová letos na French Open vyhrála svůj první grandslamový titul a následně se stala světovou jedničkou. Po krátkém odpočinku si však poranila palec a i vinou zdravotních potíží se s Wimbledonem loučila už ve třetím kole. Přes léto takřka nehrála, musela se vzdát účasti na olympiádě a na US Open senzačně vypadla s Francouzkou Coinovou. Tento týden si v Pekingu přeci jen zahraje. A mladá Srbka věří, že už se konečně "chytí".
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Po vítězství na French Open jste se stala světovou jedničkou, ale následně jste už žádného úspěchu nedosáhla. Můžete nám vysvětlit, co se stalo?
Skutečně, na French Open jsem byla na vrcholu. Ve Wimbledonu jsem se cítila plná energie, ale nevyšlo to. Byla jsem zraněná a před US Open jsem trénovala jen pět dní. To je na tak důležitý turnaj málo. Nedávno bolest (palce) ustoupila a já se mohla vrátit zpět k tréninku. Musím být trpělivá a udělat nějaké změny. Jsem šťastná, že už zase mohu hrát.

Naposledy jste byla v Pekingu na olympijských hrách, ale zdržela jste se jen 3 dny a bohužel neodehrála ani jeden zápas. Teď jste sem přijela na China Open, což je rozdíl. Můžete říct, jak jste na tom teď po psychichké a fyzické stránce?
Jak jste řekl, moje druhá návštěva Pekingu je hodně jiná. Ale cítím se tu dobře. Lidé tu tenis milují. Spousta fanoušků se chodí ke kurtům dívat i na tréninky. Doufám, že zde vydržím co nejdéle.

S domácí Jie Zheng se můžete utkat ve třetím kole. Právě ona vás letos vyřadila ve Wimbledonu. Co si o ní myslíte?
Ona je velmi agresivní hráčkou. Budu muset hrát velmi dobře, abych ji porazila. Na wimbledonské trávě se jí opravdu dařilo. (postoupila až do semifinále)

Když jste vyhrála French Open a stala se světovou jedničkou, slyšela jste samou chválu. Ale když několik zápasů prohrajete, hned jste pod palbou kritiky. Není to nespravedlivé?
Nezměním, co si lidé myslí. Faktem je, že jsem v minulých měsících nemohla hrát kvůli zranění. Dokonce jsem ani neudržela raketu v ruce. Myslím, že každý hráč potřebuje čelit zranění. Není pak důležité hned vyhrávat, ale dokázat se po pádu zvednout. Jediné, co potřebuji, je zůstat pozitiní. A k návratu je potřeba trochu času...

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil / chinaopen.com

Komentáře

14
Přidat komentář
skott
No ta ma tedy z pr.. kliku i extremni antukarka jako Alize ji malem donutila hrat tri sety.Nebyt tie breaku jako vzdy, nevim jak by to s ni dopadlo.Zheng Jie je jasna favoritka v QF.
Reagovat
dabelsobul
S tím nesouhlasím - Ana prvním setu jasně dominovala, nenabídla žádný brejkbol. V druhém se dostala do vedení, ale Alize hned první brejkbol využila. Pak si jeste jednou vzali podání, ale Ivanovičová to měla pod kontrolou. TB vyhrála jasně 7-1. Myslím že proti Zheng problémy mít nebude, i když jednoduchý zápas neočekávám...
Reagovat
skott
Proti rychle Zheng Jie to jednoduche mit urcite nebude, ta ji neda tolik casu na pripravu utoku jako Cornet.Navic ma famozni backhend.Ivanovic delala dost chyb na returnu a vyjma TB hrala svuj prumer.Dalsi kolo ukaze, jak na tom je a bude to pro ni bolestna realita!
Reagovat
smazaný uživatel
ale je to baba :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Skotte, ty jsi proti Aně zaujatý ;-). Dneska to za ní nevyhrála klika, ale byla prostě lepší. V prvním setu nebylo o čem (což je dané i tím, že Alize má většinou špatné začátky) a ve druhém měla také mírně navrch a koncovku zvládla velmi dobře. Ve čtvrtfinále to bude mít těžké, pro mě otevřený zápas, ale něco mi říká, že Číňanka by mohla vyhrát..
Reagovat
skott
Asi ano, je ale vazne nutne aby rvala to 'ajde' po peti miccich v rade?Lepsi o neco malo mozna byla, jen v klicovych momentech a to je na hracku, ktera byla svetovou jednickou zalostne malo.Zheng poslala domu Agu i presto, ze byla nemocna, takze ji verim i ted.
Reagovat
smazaný uživatel
Je zaujatý, ale nevadí mi to. Až budeme fandit každý někomu jinému, tak uvidíš! V závěru 2. setu mě Alice pěkně namíchla. A už by konečně u ženských mohli přestat na obrazovku psát, že servíruje na zápas (nebo na set). Ty jejich podání jsou k smíchu, občas jim až překážejí.
Jaký žalostně málo na jedničku. Každý se jednou dostane na několik měsíců do útlumu. Vem si trio - Vajdiš, Hantuch, Čakvetadze. Té poslední je mi úplně líto. A víš, kdo často huláká kamóóón? Třeba po každém třetím míčku. Zkritizuješ někdy tohle?
Reagovat
skott
Utlum je rozdil u hracky, kterou spousta lidi vidi jako novou no1 a ona vypadava v prvnich kolech a bezne hracky na hranici top10.Danka se doufam ted zvedne, udelala dve kola, ale ma tam Jankovic.No a u Chaky to ma objektivni duvod v prepadeni, ktere zazila tj. uplne neco jineho..A mas pravdu Lleyton je s tim taky otravny, mel by s tim neco delat;-))
Reagovat
smazaný uživatel
Je čas na vzestup :-) Tipére, musí být v těch tipech tolik chyb? Hodně se dá zachytit už v texťáku, kde se překlepy červeně podtrhnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Grrrrrrr, jakej Lleyton !!!!! Další p*k*, co si neumí správně nasadit čepici.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas s Brozem v tom, že útlum může dolehnout na každého, nehledě na to, jestli je jednička nebo padesátka. U Any se tomu útlumu ani nedivím, po Paříži byla dost rozevlátá :-)
Reagovat
skott
;-))))omg ty nemas rad Lleytona, kvuli tomu, ze nosi ksiltovku dozadu??nepofato, ja bych to spise nazval krizi, v tomto pripade srovnatelnou jedine s Vaidisovou.P.S. Gratuluji Nicole k zvladnuti maturity, v tomto pripade uspech podobny ziskani Grandslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Když slavíš, moc netrénuješ a pak přijde ještě zranění, tak se to projeví. Útlum nebo krize..to je fuk, její hra půjde zase nahoru.
Broz nemá rád ani Gasqueta, protože nosí čepici dozadu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, u čepičářů to platí obecně. To je prostě h*u*. Stačí se podívat na archivní fotky a uvidíš, jak dřív tenisti vypadali. A v bílém! Tu dnešní módu barev nechápu. Ivanovič měla v první půlce sezóny barevný šatičky, které měly vypasovaný poprsí. Když se zpotila, zůstaly suché dvě kruhové oblasti. Bylo to legrační. Designér místo tenisu asi počítal s nějakou přehlídkou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist