Ivanovičová: Konečně nemám bolesti

16. 9. 2008, 10:05
Aktuality 3
Takové léto si vítězka French Open Ana Ivanovičová určitě nepředstavovala. Místo toho, aby navázala na svůj grandslamový úspěch, vypadla předčasně ve Wimbledonu, kvůli zranění musela vynechat olympijské hry a způsobila zřejmě největší překvapení na US Open, když vypadla ve druhém kole s Francouzkou Coinovou. "V posledních dvou týdnech mě konečně nic nebolí," věří loňská finalistka v návrat do vítězných kolejí.
Ana Ivanovičová

Srbská tenistka už ve svých dvaceti letech dokázala něco, o čem většina ostatních tenistek jen sní. Vybojovala grandslamový titul v Paříži a i díky němu se vyšplhala až na samý vrchol ženského žebříčku. Odsud už se ale dá jít jen dolů - a Ivanovičová se s prvním místem musela rozloučit rychle.

Kvůli zraněnému palci přišla o možnost bojovat o olympijskou medaili v Pekingu a její účast na závěrečném grandslamu dopadla katastrofálně. A následoval pád na třetí místo žebříčku. "Měla jsem problémy se s tí vyrovnat," tvrdí Ivanovičová. "Dlouho to byl můj sen a jen se mi splnil, stalo se tohle. Jedničkou už jsem ale byla, a tak věřím, že jí můžu být znovu," říká tenistka, které firma Yonex vyrobila lehčí raketu na míru, aby předešla podobným problémům.

"Být světovou jedničkou je vynikající ocenění, ale kdybyste se mě teď zeptali, co bych radši, pak by to bylo vyhrát další grandslam, než být znovu jedničkou," tvrdí ale Ivanovičová.

Blízko tenisovém trůnu, na který po svém vítězství na US Open dosedla Serena Williamsová, není jen ona. Nejblíž k němu má světová dvojka Jelena Jankovičová, nejvýše nasazená hráčka v Tokiu, naději na první místo si dělají i čtvrtá hráčka světa Jelena Dementěvová a její krajanka Dinara Safinová. "Pro ženský tenis je to vzrušující. Serena je skvělá šampionka a bude moc těžké vrátit se na vrchol, ale je to ohromná výzva," těší se Srbka.

Momentální třetí místo ve světovém žebříčku je pro ni dvojnásobnou motivací: když už nedosáhne na post světové jedničky, ráda by alespoň přeskočila svou krajanku Jankovičovou, druhou hráčku světa. "Nemůžu říct, že jsme přítelkyně," tvrdí Ivanovičová. "Dívky na okruhu všeobecně nejsou moc blízké kamarádky, ale jedna druhou motivujeme. Když ji vidíte vyhrávat, chcete vyhrávat taky."

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ještě k tý nule Coinový (odněkud jsem to zkopíroval): Propastný rozdíl mezi oběma hráčkami lze vyčíslit i v tzv. "prize money". Zatímco Ivanovičová vydělala jen letos přes 2,5 milionů dolarů, Coinová nastřádala za celou kariéru na své konto necelých 100 tisíc. Za svůj životní úspěch na US Open si vydělá nejméně 46 000 dolarů, tedy téměř polovinu svých dosavadních výdělků.
Reagovat
smazaný uživatel
jj ja Anu nemam vubec rada!!Uz jak se vyjadruje proste mi moc nepadla Jankovicova je uplne jina!!Z tehlech dvou fandim mnohem vic Jankovicove......a kdyz uz nekdo ze srbek bude jednicka tak doufam ze Jelena!!Uvidime jak Ana bude hrat kdyz uz ji ten palec neboli!Sem zvedava jestli se ji vrati stara forma
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou sebevědomé kecy. Anička může být ráda, že v Tokiu díky nasazení Jelenu vůbec nepotká, protože by od ní dostala nakládačku. Jestli taky sezónu ukončí předčasně, žádná škoda.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist