Ivanovičová: Nehrála jsem špatně, ale Serena předvedla parádní výkon

18. 8. 2014, 09:43
Rozhovory 10
Ana Ivanovičová si týden před US Open zahrála finále prestižního turnaje v Cincinnati. V boji o titul však bývalá světová jednička podlehla aktuální jedničce Sereně Williamsové, s níž prohrála hladce 4-6 1-6. Nemyslím si, že jsem hrála špatně, ale Serena předvedla parádní výkon, uznala po utkání kvality Američanky tenistka ze Srbska.
Profily hráčů
Serena Williamsová a Ana Ivanovičová

Odehrála jste náročné semifinálové utkání, v němž jste Rusku Šarapovovou porazila až ve třech setech, jak jste se cítila ve finálovém utkání se Serenou?
Hrát se Serenou je vždycky hodně těžké a dneska to bylo ještě náročnější, protože předvedla parádní výkon. Jsou dny, kdy se jí třeba tolik nedaří, ale tady ve finále odehrála parádní zápas - výborně podávala, čímž si hodně pomáhala, dobře se hýbala a po pomalejším začátku pak přestala i chybovat. Myslím si, že ani já jsem nehrála špatně, dokázala jsem jí čelit ve výměnách od základní čáry, dobře jsem se hýbala a snažila jsem se být agresivní, ona mi ale moc šancí nedala. Hrála lépe než já a vyhrála zaslouženě.

Povedl se vám začátek utkání, když jste v prvním setu vedla 3-1, co se stalo potom?
Zlomový tam byl asi game právě za stavu 3-1, kdy Serena podávala. Tuším, že jsem v té hře měla asi tři brejkboly, ale ona je všechny odvrátila a snížila na 2-3. Řekla bych, že tahle hra jí hodně pomohla, protože si ji vybojovala - získala tím sebevědomí a pak už jen pálila. Já jsem si pak ztratila servis a bylo srovnáno.

Předpokládám ale, že z prohry moc zklamaná nejste, byl to pro vás dobrý týden - hrát před grandslamem finále turnaje je dobrý výsledek, co říkáte?
Každá prohra mrzí, ale jak říkáte, byl to dobrý týden. Musím se na to dívat z té lepší stránky a musím se dívat na celý ten týden, ne jen na finálový zápas. Odehrála jsem tu dost zápasů a porazila jsem tu dobré hráčky, což byl můj cíl. Před grandslamem je to určitě skvělý výsledek, jsem teď dobře rozehraná a vím, na čem je potřeba ještě trošku zapracovat. Doufám, že forma vydrží i na US Open.

Jak bude vypadat váš týden před US Open?
Teď si dám pár dnů volna, chci si trošku odpočinout a načerpat nové síly. Budu v New Yorku, kam přiletí i můj bratr a někteří naši přátelé, takže se na to moc těším. Budu samozřejmě trénovat a připravovat se na grandslam, ale nějaký den si nechám i pro sebe. Věřím, že si ten týden naplno užiju - zkombinuju v něm zábavu, odpočinek a trénink.

Letos hrajete velmi dobře, vyhrála jste už tři turnaje a vrátila jste se zpátky do Top 10, jaký je to pocit?
Je to skvělé. Letos se mi opravdu daří, uhrála jsem spoustu krásných výsledků a moc si toho vážím, jsem ráda, že mi to jde. Návrat do Top 10 byl jedním z cílů, které jsem si před sezonou stanovila, takže jsem ráda, že to klaplo. Tenis si teď hrozně moc užívám, ale nechci se spokojit s tím, co je, protože vždycky je něco, co může být ještě lepší. Je to pro mě i pro můj tým velká motivace. Je před námi US Open a já se budu snažit, abych tam předvedla to nejlepší.

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Konečne si tam a dobehla si aj Jeleňu. !!! :)
Prajem ti aby si sa kvalifikovala na koncoročny turnaj. :)
a na US Open aspon do 4kola :) minimalne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkný rozhovor! Souhlasím se vším, co řekla. :)
Reagovat
VlS
Anička mediálně umí
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom mediálně? :)
Reagovat
VlS
i mediálne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel ses Ančo zesrala :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nevadí, určitě lepší finále Cincy a výhra USO než naopak :)
Reagovat
pepin
Serena jak se zdá se pomalu vrací do formy z poslední doby, vybrala si slabší chvilky a mám dojem, že na přicházejícím GS to budou s ní mít ostatní velice těžké. Již včera, aniž bych chtěl snižovat výkon Ivan. , by ji hrozně těžko porazila a to bez ohledu zda byla unavená či nikoliv. Na GS to bude hodně zajímavé a pokud bude Serena fit tak bitva o druhé finálové místo bude hodně velká a doufejme i dramatická. Musíme si přát, aby do ni zasáhla i Petra.
Vis - přečti si to dobře, aby jsi zase netvrdil, že ji jen napadám.
Reagovat
smazaný uživatel
To je blbost. Serena prostě včera hrála dobře a jsem toho názoru, že Aně chyběly síly po tom semifinále. V rozhovoru to sice neřekla, ale aspoň se na nic nevymlouvá. :)
Reagovat
rib
Serena se chytla až na konci prvního setu, nebo spíš až v druhém... Je pro mě obdivuhodné, jak Serena, i když se jí nedaří, pořád dojde až do finále nebo vyhraje. Zatímco ostatní se musí dostat do formy, aby se jí aspoň blížily...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist