Ivanovičová postoupila, Safinová se trápí dál

27. 7. 2010, 14:59
Aktuality 14
Dvě bývalé světové jedničky, kterým se letos vůbec nedaří, odstartovaly včera svou sérii na letních amerických turnajích. Uspěla jenom jedna z nich: Ana Ivanovičová porazila Rusku Klajbanovovou a postoupila do 2. kola, zatímco Dinara Safinová dál čeká na první výhru od dubna.
Ana Ivanovičová

Obě tenistky mají leccos společného: obě vystoupaly na vyrovnaném ženském žebříčku až na vrchol, ani jedna z nich se na něm ale příliš dlouho nezdržela a v této sezoně se v hodnocení WTA hodně propadly.

Ve Stanfordu, kde se chtěly začít připravovat na blížící se US Open, se ale jejich cesty rozdělily. Zatímco Ruska Dinara Safinová nedokázala ukončit svou sérii proher, která se táhne od konce dubna, Ana Ivanovičová může poprvé od května přejít přes druhé kolo.

Srbka, která začala spolupracovat s bývalý trenérem Steffi Grafové Heinzem Gunthardtem, si v úvodním utkání poradila s nebezpečnou Ruskou Alisou Klajbanovovou. Ta kladla Ivanovičové odpor jen v prvním setu, ve druhé sadě už aktuálně 63. hráčka světa při svém podání nezaváhala, nechala soupeřku uhrát na příjmu pouhých šest výměn a za hodinu a čtvrt zvítězila 6-3 6-2.

"Dobře jsem se hýbala a podávala. Neudělala jsem moc chyb," pochvalovala si po zápase Ivanovičová.

Výrazně hůř si vedla Safinová, která na vítězství čeká už téměř tři měsíce. Nedočkala se ani ve Stanfordu v zápase, který jí připomněl její selhání na letošním French Open. V Paříži vypadla Ruska hned v prvním kole poté, co proti ní otočila zápas japonská veteránka Kimiko Dateová-Krummová. Ta samá soupeřka jí vyřadila i nyní, přestože Safinová znovu vyhrála úvodní set a v tom druhém se hrála zkrácená hra.

V ní uspěla téměř čtyřicetiletá Dateová-Krummová, která nenechala Rusku uhrát jediný bod a která pak řídila i v rozhodujícím dějství. Safinová sebrala ještě čtyřikrát podání a po téměř dvou a půl hodinách zvítězila 4-6 7-6 6-2.

Výsledky - Stanford (dotace 700.000 dolarů, tvrdý povrch):
Dvouhra - 1. kolo:
A. Radwaňská (3-Pol.) - Scheepersová (JAR) 7:5, 4:6, 6:3, Govorcovová (Běl.) - Kudrjavcevová (Rus.) 6:1, 6:1, Cibulková (SR) - Barteová (USA) 6:2, 6:2, Ivanovičová (Srb.) - Klejbanovová (Rus.) 6:3, 6:2, Dateová Krummová (Jap.) - Safinová (Rus.) 4:6, 7:6 (7:0), 6:2.

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ta nešťastnice zase prohrála. Pořád má bolavá záda nebo se v plné kráse ukázal ten její psychomozek? Prohrát třetí set v utkání se čtyřicetiletou japončicí je těžko pochopitelné. Tam už by mnohem mladší tenistka měla mít jasně navrch.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť s ní prohrála už podruhé letos, nevím co jsi čekal za hitparádu. =) Záda nejsou sranda a zvlášť její zranění. Koukej jak i Mathieu to poznamenalo. =) I když u něj to nebyl tak výrazný výkonnostní a žebříčkový pád, proto to každý pozoruje hlavně u Safiny. Holt ani Safina nemá tělo z oceli. Musíme být shovívavější.
Reagovat
smazaný uživatel
Dinára už není nasazená a v 1. kole mohla klidně dostat mnohem těžší soupeřku. Prohra s tenistkou z první dvacítky by se dala čekat, prohrávat s veteránkou je trapné.
Reagovat
smazaný uživatel
S veteránkou prohrávaly loni hráčky zdravotně více v pohodě, tento fakt zkresluje jen to, že byla Dinara světová jednička a válec v dobách minulých... ale když to nejde, tak fakt lze prohrát s kýmkoliv. A nejen, že má výkonnostní propad, ale stále určitě laboruje se zdravím. Pak se vyrovná fyzicky té veteránce.
Reagovat
smazaný uživatel
Anička se vždy zjeví po delší pauze a nevím co od ní čekat.. ale na Alisu má štěstí, dokonce se jí na ni i daří. Uvidíme, co přinesou další zápasy. Nemuselo by to být zlé, WTA potřebuje další a další konkurenci známých tváří. Dinara mě štve, fandil jsem jí dost a kvalita v ní vložená schází... byť byla takovým Murraym co se grandslamů a psychicky týče.
Reagovat
skott
Dari se ji proti ni a pritom s ni ma zapornou bilanci i po Stanfordu a letos uz od Alisy dva vyprasky...dobrej for:-)
Reagovat
smazaný uživatel
no zato ta tvoja safina dostala pekne naprdel
Reagovat
smazaný uživatel
Na chyby se reaguje lépe a dříve, co? Jo jo spletl jsem si ji s někým jiným, letos od ní dostala dvakrát no. =)

Dinara dostala, však nepíšu že ne, proto jsem psal, že mě štve, výsledky mě štvou...
Reagovat
smazaný uživatel
Kde bereš ty její delší pauzy? Letos hraje stejně jako loni a předloni málo turnajů, změna proti rokům 2007 a 2008 je v tom, že kvůli prohrám v úvodních kolech skoro není vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
Po Australian Open nehrála přes měsíc, když nepočítám dva zápasy za Srbsko, pak po Miami nehrála opět měsíc... a po Wimblasu se objevila až teď. Jestli to tak má každá hráčka, tak se omlouvám a už mi přijde normální vše. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Změny jsou v tom, že nejde moc vidět, ale ne proto, že vypadává brzy na turnajích, ale prostě že si dává klidně přes měsíc pauzu, to je u mě delší pauza už, asi jsem náročný, promiň. =)
Reagovat
smazaný uživatel
Ivanovič patří k těm, co hrajou nejmenší počet turnajů. Letos, loni i předloni.
Miami - Stuttgart - Řím - Madrid - Paříž - Hertogenbosch - Wimbledon. Docela obvyklá sestava. Pak v červenci vynechá malé antukové turnaje a jde až na hard. Jen v Římě hrála semifinále, jinak všude jinde pěkný trapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Však ano, logicky, když už nehraje v té formě co měla před dvěma lety. =) Ale já jen komentoval fakt a to, že nastupuje na okruhu málo. Žádnou novinku jsem v tom nehledal, jen prostě že se ukáže po delší časové odmlce a jde na věc a co od ní čekat... já třeba čekal prohru ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tá Ana má na tu Klejbanku ale sakra šťastie,, príjde mi, že (keď už teda hraje) hrá väčšinou len s ňou :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist