Ivanovičová promluvila o trenérské rošádě: Chci motivátora, co mě bude tlačit směrem vzhůru

3. 8. 2014, 23:01
Aktuality 8
Ana Ivanovičová po letošním Wimbledonu nečekaně ukončila spolupráci s trenérem Nemanjou Kontičem a už tento týden ve Stanfrodu ji poprvé vedl další krajan Dejan Petrovič. Bývalá světová jednička se pro změnu rozhodla především s cílem vylepšit postavení v žebříčku WTA.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová vyhrála v roce 2008 Roland Garros a ve 20 letech se stala světovou jedničkou. Celkem 108 týdnů strávila v Top 10, z té ale v červnu 2009 vypadla a od té doby se přes pět let pohybovala v druhé, ale i třetí světové desítce.

V letošní sezoně však nabrala velmi solidní formu, a i když se výrazně neprosadila na grandslamech, získala už tři tituly a jako první se v tomto roce přehoupla přes hranici 40 výher. Díky stabilním výkonům bude navíc od zítřka znovu po pěti letech hráčkou elitní světové desítky.

I přes zjevný progres ve hře i výsledcích se však Ivanovičová rozhodla pro změnu trenéra. Po Wimbledonu přestala spolupracovat s Nemanjou Kontičem a už tento týden se po jejím boku objevil nově další Srb Dejan Petrovič.

Dejan Petrovič a Ana Ivanovičová"Změna trenéra není nikdy snadná. Ale k ukončení spolupráce mě vedlo několik věcí - na kurtu i mimo něj," řekla Ivanovičová k nečekanému rozchodu s Kontičem. Šestadvacetiletá Srbka uznala, že měl Kontič vliv na její výkony, ale jedním dechem dodala, že chce mít někoho, kdo jí pomůže posouvat se vzhůru ve světovém žebříčku.

"Hodně mi (Kontič) pomohl, o tenisu byl velmi dobře informovaný. Prožili jsme dobré časy. Především oceňuju to, jak mi pomohl změnit myšlení během zápasů. Zlepšila jsem se, ale někdy, když se chcete posouvat stále výš, je potřeba dělat právě taková rozhodnutí," uvedla Ivanovičová.

Od angažování Petroviče si slibuje trochu jinou atmosféru v týmu. Zdůraznila, že hledala někoho, kdo se bude soustředit více na její myšlení, než na jednotlivé údery.

"Jsem teď ve fázi, kdy nechci příliš měnit svou techniku. Opravdu chci mít jen osobu, se kterou se bude dobře komunikovat. Chci někoho, kdo mě bude podporovat a pomůže mě motivovat. V žebříčku se chci šplhat výš a výš, a tak chci někoho, kdo mě bude tlačit tímto směrem," dodala Ivanovičová, jež na první společné akci s Petrovičem vypadla ve čtvrtfinále po třísetové porážce se světovou jedničkou Serenou Williamsovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
jako mladá byla dravější, nějak mi po výhře RG přišla nezdravě uklidněná. K posledku ji moc fandím, standard jejího tenisu je parádní. V jejim případě je tenis opravdu dost v hlavě.
Reagovat
VlS
asi budeme Anu kritizovat, že trenéry mění a Petru za to, že je nemění :-)
Snad ví, co dělá a proč to dělá.
Reagovat
smazaný uživatel
Někdo prostě častěji potřebuje nový impuls a někdo ne. O ničem jiném to podle mě není... :)
Reagovat
VlS
Ale spekulovat na bulvární urovni se dá na 1000 způsobů. Třeba že chlap chce po holce nějakej bonus, kterej ona není ochotná poskytnout, že jí nevyhovuje jeho trochu brutální přístup na kurtu atd atd. Nemá smysl fabulovat a Ana ví, proč to dělá. Jakej to bude mít dopad ukáže až čas.
Reagovat
Titan
Fazole řekla: dejte mi klacek...
Tyhle holky spanilý mají začasté problém s tím, jak mají existovat. S hadrama jim pomůže kdejaká potulná cikánka. Ale prej potřebují motivovat. To jako, že neví, čeho mají dosáhnout? Ivčo, máš v hlavě trochu vysířeno (bez narážky na budoucí vinobraní), vyhrála si Roland Garros a ty nemáš motivaci? Jako chápu, že vybírání hadříků a různé akce pro zbídačené sponzory jsou vysilující, ale tenis je individuální sport. Tudíž radím nějaké náhorní plošiny typu Tibet. Pár let a možná ti cvakne, že by to chtělo nějaký meditační masakr alias zabiješ tři mouchy myšlenkou na jednu Serenu...;-)
Reagovat
Mayo
ona potrebuje motiváciu ? fúha :D
Reagovat
tommr
jsem zvědavej co nám na to řekne monty ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co bych na to měl říct? Aně jde asi hlavně o komunikaci při koučování na kurtu. V tom je možné, že Petrovic bude lepší než Kontic. Anička nepatří mezi ty hráčky, které jenom sedí a poslouchají, ale taky vždycky něco řekne. S Nemanjou byly ty diskuse většinou emotivní, zatímco u Petrovice mi to přišlo jiné (ačkoliv můžu soudit jenom podle jednoho zápasu proti Sereně). Takže to je asi hlavní důvod, proč se Ana rozhodla ke změně... Jinak ale Nemanja bezesporu udělal kus dobré práce, což Ana potvrzuje. Dá se říct, že Petrovic teď po něm tak trochu slíznul smetanu, když se Ana pod jeho vedením dostala do Top 10. :) Nemanja na tom má samozřejmě obrovský podíl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist