Ivanovičová se v Pekingu balí, prohrála ve čtvrtfinále

26. 9. 2008, 10:09
Aktuality 11
Čtvrtá hráčka světa Ana Ivanovičová si ani v Pekingu nezahraje první semifinále od svého triumfu na French Open. Srbská tenistka dnes v boji o něj ve třech setech podlehla domácí Jie Zheng.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Ivanovičová tak prohrála tři z posledních čtyř zápasů, když předčasně opustila také pavouka dvouhry na US Open i minulý týden v Tokiu.

V dnešním čtvrtfinále musel úvodní sadu rozhodnout tie-break, v němž Ivanovičová uhrála jen čtyři body. Srbská hráčka se nevzdala a i přes chyby, kterých se dopouštěla, vyhrála druhou sadu. Ve třetím setu ale domácí Zheng okamžitě sebrala své soupeřce servis a přestože jí to Ivanovičová dokázala oplatit, Číňanka prokázala pevnější nervy a zvítězila.

"Hrála vážně dobře. Mně se vůbec nedařil první servis tak, jak bych si přála. Řekla bych, že v tom byl největší rozdíl," přiznala po utkání Ivanovičová, která podle svých slov nebyla také dost razantní při podání soupeřky.

Ve velké formě je naopak Ruska Věra Zvonarevová, která povolila jediný game Španělce Anabel Medinaové až za stavu 6-0 a 5-0. Tuto hráčku porazila již před dvěma týdny ve finále Fed Cupu, minulý týden zase ovládla turnaj v Kuang-čou.

Set dnes neztratila ani čtvrtá nasazená Světlana Kuzněcovová. Rusce stačilo k vítězství nad Dominikou Cibulkovou 61 minut. V boji o finále nastoupí proti domácí Zheng, zatímco Zvonarevovou čeká turnajová jednička Jelena Jankovičová. Ani druhá ze Srbek dnes nezačala dobře: v úvodní sadě odvracela proti Daniele Hantuchové dva setboly, od té doby se ale zlepšila a ve druhém setu už Slovence nedala šanci.

Výsledky - Peking:

Výsledky:
Dvouhra - čtvrtfinále:

Jie Zheng (Čína) - Ivanovičová (2-Srb.) 7:6 (7:4), 2:6, 6:4, Jankovičová (1-Srb.) - Hantuchová (7-SR) 7:5, 6:1, Kuzněcovová (4-Rus.) - Cibulková (SR) 6:2, 6:4, Zvonarevová (5-Rus.) - Medinaová (Šp.) 6:0, 6:1.

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ano, ty čubko a ja ti tolik držim dycky palce, ale už mi začíná docházet trpezlivost!! Asi na to tenisově nemáš, nebo co! Di už do prdele s tim!
Reagovat
smazaný uživatel
admine, prosim tě smaž to, byl jsem rozvášněnej z tenisu s kámošem, díky
Reagovat
smazaný uživatel
Součástí textu mohla být i radostná informace, že nám Ana padá na 5. místo žebříčku. Redaktor ČTK to zachytí asi až se zpožděním.
Reagovat
smazaný uživatel
Luxembourg - 275 W (next off)
Stuttgart - 40 2R
Zurich - 1 2R
Madrid - 335 SF
Sydney - 125 SF
Melbourne - 700 F
Doha - 65 3R
Dubai - 75 QF
Indian Wells - 465 W
Miami - 45 3R
Berlín - 195 SF
Řím - 1 2R
Roland Garros - 1000 W
Wimbledon - 90 3R
Montreal - 60 3R
US Open - 60 2R
Tokio - 1 2R
Reagovat
skott
Jak hluboko jeste Ivanovic klesne?Zheng je vazne neuveritelna bojovnice, kdyby na chvili nevypadla z tempa ve 2setu, vyhrala jednoznacneji.Jeste by ale mela zapracovat na druhym podani, to ji davala skoro zadarmo.A rozhodujici break za stavu 15:40, to by se hracce top5 stavat nemelo!
Reagovat
smazaný uživatel
I při té euforii bys mohl vědět, že se skóre setu umí překulit velmi rychle. Co scházelo za stavu 3-4, aby to srbice dotáhla na 4-4 a šla podávat na 5-4? Byla tam několikrát shoda a Ivanovič měla i brejkbol. Z nějakých důvodů tuhle krásku nesnášíš. Jsem pesimista, možná se dočkáme toho, že vyhraje Melbourne a cestou do finále porazí nějakou naši oblíbenkyni. A zase bude mít na pár měsíců vystaráno, protože GS bodově vydá za několik jiných turnajů.
Reagovat
skott
Schazelo to, ze Ivanovic si body nebyla schopna sama vyhrat, ale delala je prevazne po chybach Zheng.K tomu dava do forehandu moc razance a kdyz ma sanci tak to akorat posle vsi silou do site.Jaky rozdil oproti dnesni Jankovic, ktera hraje trpelive.Danka v prvnim setu jasne lepsi, ale znervoznela pri setbolech.Ve druhem jako by ji dosly sily a nechala se otravit vyborne branici Jankovic.Trosku krutej vysledek podle me.No a mas bohuzel pravdu, Ivanovic vysli snad tri turnaje za celou sezonu...
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám averzi sledovat cokoliv z netu, protože obraz je děsný. Radši si počkám až na výsledek. Jinak kromě otočené kšiltovky a ohavného trika a la Henin mi znechutí sledování ještě trenýrky číňanek vzor Navrátilová.
Reagovat
smazaný uživatel
ftipné :D
Reagovat
smazaný uživatel
Čekal jsem, že skott si Anu pěkně podá ;-)
Komentář Broze (14:12) je velmi povedený.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych si pochválil 16:15. Čepice opačně, triko s rukávy nebo trenky, jasné znaky nedobrého vkusu a neúcty. A dívat se na to musí diváci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist