Ivanovičová: Snad udělám i ten poslední krok

4. 6. 2008, 11:54
Rozhovory 0
Ani jeden set zatím neztratila na French Open světová dvojka Ana Ivanovičová. V cestě za titulem jí navíc nyní už nestojí ani Justine Heninová, ani současná královna tenisu Maria Šarapovová. Pořád je tu ale dost dobrých soupeřek, nenechává se ukolébat srbská tenistka.
Profily hráčů
Ana Ivanovičová

Dnes to znovu byl rychlý zápas. Čekala jste to těžší?
Řekla bych, že to nebylo tak jednoduché. Když jdu na kurt, vím, že musím bojovat o každý míč, protože (Schnyderová) moc míčů zadarmo nedá. Dneska se mi to dařilo, ale zápas byl těžší, než by se podle skóre zdálo. Byla jsem ráda, když se mi to podařilo dohrát, protože se trochu rozpršelo a já začala spěchat. Jsem ráda, že jsem se uklidnila a dotáhla to do konce.

Máte problém s levým kotníkem? Dneska jsem ho měla ovázaný.
Teď si ovazuju oba kotníky, jen pro jistotu, protože jsem si ho letos už vymkla. Je to preventivní.

Když jste před deseti dny přijela do Paříže, čekala jste, že se do semifinále dostanete tak snadno?
No, nesouhlasím s tím slovem "snadno", ve svých zápasech jsem opravdu dřela. Jsem spokojená s tím, že jsem se postupně zlepšovala, protože na turnajích před French Open jsem nějak nebyla ve formě a nehrála tak dobře, jak bych si představovala. Takže přijet sem a hrál čím dál lépe mi dodává sebedůvěru.

Teď máte možnost být světovou jedničkou. Nekomplikuje vám to soustředění na tenis?
Ne... To prostě souvisí s tím, jak hrajete a jaké máte výsledky. Když hrajete dobře a vyhráváte, odrazí se to v žebříčku.

V dalším kole budete možná hrát s Jelenou Jankovičovou. Jaký z toho máte pocit?
Už jsem spolu mockrát hrály, pokaždé je to boj. Mám pocit, že na antuce hrály jen jednou, a ještě na zelené, a nikdy jsme proti sobě nenastoupily na grandslamu. Bude to zajímavý zápas, jestli k němu dojde. A aspoň bude jistota, že ve finále bude jedna Srbka.

Máte pocit, že se ještě musíte zlepšit, nebo jste spokojená s tím, jak jste hrála dosud?
Ten dnešní zápas byl úplně jiný než ty předešlé. Jak jsem řekla, Patty nedává body zadarmo, takže jsem se tomu musela přizpůsobit a hrát trpělivěji. S tím, jak teď hraju, jsem spokojená. Nesmím na sobě ale přestat pracovat. Když mám volno, mám čas se připravit na další zápasy, to je skvělé. Ale k vaší otázce, ano, ráda bych hrála tak, jako doteď.

S Jelenou máte dobrou bilanci. Čím to je?
Těžko říct. Jsou hráčky, proti kterým se vám daří víc, než proti ostatním. Je to těžká soupeřka, moc dobře brání, a já se proti ní snažím hrát svoji hru, hrát agresivně.

Jak byste popsala svůj vztah k ní?
Samozřejmě, když jsme ze stejné země, tak už se dlouho známe. Když byla mladší, odešla do Spojených států a já do Švýcarska, takže jsme neměli moc možností spolu trénovat nebo si někam vyrazit. Teď zase hodně cestujeme, ona má svůj tým, já mám svůj... Prostě máme každá svůj život.

Maria (Šarapovová) tu už skončila. Dolehlo na vás, že vy, druhá nasazená, jste najednou ta, od které se očekává vítězství?
Přijela jsem sem s tím, že tu chci hrát co nejlépe a možná i vyhrát, a to se nezměnilo. Jsou tu těžké soupeřky. Už jsem je sice dřív porazila, ale ony také dokázaly porazit mě. Takže musíte pokaždé nastoupit a hrát, jako by to byl váš poslední zápas na turnaji, jako by to bylo finále.

Je tenhle ročník v něčem jiný, když už nehraje Justine a i Maria je pryč?
Jak jsem říkala, všechny hráčky ve čtvrtfinále nebo semifinále jsem porazila, ale také ony porazily mě. Mrzí mě, že už tu není Justine, ale pořád je tu dost dobrých soupeřek, které musím porazit.

Na grandslamových turnajích jste hrála dvě finále a obě prohrála. Teď se blížíte k dalšímu, cítíte na sobě tlak?
Samozřejmě, tlak se zvyšuje s každým zápasem. Už jsem ale přišla na to, jak se s tím lépe vyrovnat. Takže se tu bavím a doufám, že dojdu znovu do finále. A že snad udělám i ten další krok a vyhraju ho.

TenisPortal.cz, rolandgarros.com

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist