Ivanovičová v deštivém dni ukončila své nejhorší French Open

27. 5. 2010, 14:18
Aktuality 58
Před dvěma lety se tu zapsala do tenisové historie, dnes se vítězka French Open z roku 2008 Ana Ivanovičová rozloučila s grandslamovým turnajem už ve 2. kole. Srbská tenistka v něm nestačila na Rusku Klejbanovovou, od které dokonce dostala 'kanára', a prohrála 3-6 0-6.
Ana Ivanovičová

Na kurt dnes měla jít Ana Ivanovičová už v 11 hodin dopoledne, program French Open ale - stejně jako včera - ovlivnilo nepříznivé počasí. Kvůli vytrvalému dešti se v Paříži začalo hrát s téměř pětihodinovým zpožděním.

Organizátoři začali stahovat plachty z kurtů až po třetí hodině odpolední a hrát se tak začalo téměř o pět hodin později. Na kurtu číslo 1 se jako první představily divákům bývalá světová jednička ze Srbska a Ruska Alisa Klejbanovová.

V úvodním setu měla Ivanovičová problémy s podáním a i kvůli pěti dvojchybám nabídla soupeřce dva brejkboly, které Klejbanovová využila. Dvaadvacetiletá Srbka, která v neúspěšné sezoně spadla až na 42. místo světového žebříčku a nefiguruje tak mezi nasazenými hráčkami, se pak nevzpamatovala ani ve druhé sadě. Úspěšnost prvního servisu jí klesla na 35 % a když promrhala pět brejkbolů, rozloučila se s Roland Garros porážkou 3-6 0-6.

Pro Ivanovičovou je to nejhorší vystoupení na pařížském grandslamu v kariéře. "Může za to víc věcí," řekla Srbka. "Nemyslím, že bych hrála špatně. Ona prostě trefila úplně všechno," dodala. 

Klejbanovová může mít ve třetím kole překvapivou soupeřku. Tou totiž bude vítězka zápasu mezi Agnieszkou Radwaňskou a Jaroslavou Švedovovou. Osmá nasazená Polka byla sice favoritkou utkání, s hráčkou s kazašským pasem je ale blízko porážce. Déšť přerušil jejich souboj za stavu 7-5 5-2 pro Švedovovou.

Ve třetím kole už je vedle Klejbanovové také slovenská rodačka v barvách Austrálie Jarmila Grothová. Tu čekala japonská veteránka Kimiko Dateová-Krummová, které se nepodařilo napodobit překvapivý výsledek z prvního kola. Grothová porazila přemožitelku Dinary Safinové hladce 6-0 6-3.

Kvůli rozmarům počasí dnes organizátoři škrtli z dnešního programu 22 zápasů, šest dvouher a 16 čtyřher. Divákům se nepředstaví v akci mimo jiné hlavní favorit Španěl Rafael Nadal, kterého čeká ve druhém kole Argentinec Horacio Zeballos, a také světová jednička Američanka Serena Williamsová v duelu s Němkou Julií Görgesovou.

Zápas druhého kola nedohrála také poslední Češka ve dvouhře Klára Zakopalová. Její duel s bývalou světovou jedničkou Justine Heninovou byl kvůli tmě přerušen ve druhém setu za stavu 6-3 3-2 pro belgickou čtyřnásobnou vítězkou French Open.

Počasí ve francouzské metropoli můžete sledovat například zde, předpověď počasí najdete zde.

Na Roland Garros se podle agentury AP kvůli dešti celý den nehrálo jen jednou před deseti lety. Přesto organizátoři plánují výstavbu střechy nad centrálním kurtem a také zvažují přestěhování turnaje do jiného areálu.

 

Výsledky - French Open - ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Li Na (11-Čína) - Cohenová-Alorová (Fr.) 6:2, 6:2, Schiavoneová (It.) - Fergusonová (Austr.) 6:2, 6:2, Klejbanovová (28-Uzb.) - Ivanovičová (Srb.) 6:3, 6:0, Wozniaková (Kan.) - K. Bondarenková (32-Ukr.) 6:4, 6:1, Grothová (Austr.) - Dateová-Krummová (Jap.) 6:0, 6:3, Dementěvová (5-Rus.) - Medinaová (Šp.) 6:2, 7:6 (7:3), Peerová (18-Izr.) - Matteková-Sandsová (USA) 3:6, 6:0, 6:1, A. Bondarenková (27-Ukr.) - Rybáriková (SR) 6:3, 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

58
Přidat komentář
smazaný uživatel
Inak tuším prvá debata po dlhom čase nie o Feďákovi?? Gratuluje si..
Reagovat
smazaný uživatel
No tak jestli je Dementieva krásnná (ach ta krááása) tak ja som tuším božská Marilyn Monroe :DD
Reagovat
smazaný uživatel
abych se také zapojil do této zajímavé diskuze, co se týká ženského a mužského tenisu... na úvod bych chtěl říct, že souhlasím s několika názory, které už byly uvedeny... myslím, že je nepopiratelný fakt, že na mužský tenis se dívá lépe, hráči jsou rychlejší, silnější, dávají mnohem větší rány, zápasy mají lepší, rychlejší tempo než ty ženské... ale je to dáno samozřejmě přírodou, proto chlapi dělají namáhavější práce než ženy a je logický jako v hokeji či ve fotbale, že mužský sport bude akčnější, mužštví sportovci podávají větší výkony než ženy, ale je to prostě dáno fyzickými dispozicemi... to nic nemění na tom, že by ženy nehráli pěkné zápasy, u kterých se člověk baví... nestydím se za to a řeknu, že jsem začal fandit např. Marií Kirilenko jen pro to, že je pěkná, je to to, co mě přivedlo k tomu, abych ji sledoval, jsem přece chlap, ale ted je mi už nějak jedno, jestli je pěkná nebo ne, mám radost když vyhrává a rozhodně u jejích fotek neslitám nebo nedělám jiný věci... je to stejný i v jiných sportech, někdo fandí nějakému klubu, protože tam hraje jeho oblíbený hráč atd... nevidím na tom nic špatnýho, když někdo fandí někomu, kdo vypadá dobře...
Reagovat
smazaný uživatel
je to jeho věc... ale zas na druhou stranu, když Maria K., Ana Ivanovic, Maria Šaropová a jiné hezké tenistky prohrajou s lepší "ošklivou" hráčkou, tak tu nedávám, s kým tu prohrála, že je hezčí a musí přece vyhrát... klidně se podívám na dobrý zápas, nedivám se na ženský tenis, protože tam uvidím pěkný holky, to se fakt můžu dívat na Miss... ale zas na druhou stranu když mám možnost, tak si klidně radši přepnu na Mariu Sharopovou, Anu Ivanovic, Mariu Kirilenko, Danielu Hantuchovou a jiné než se díval třeba na Kleybanovou, S. Williams, i když Serena v civilu když se ohákne, tak vypadá solidně..... v týdnu jsem na Eurosportu slyšel, že komentátor mluvil o "někom", kdo se vyjádřil docela zostra na to, jak tenistky vypadají, jak si nedrží váhu... je na tom lecčems pravda, jasně že tam nemůžou běhat modelky, ale u chlapů tenistů nejsou vidět, že by měli třeba problémy s váhou a tak...
Reagovat
smazaný uživatel
Díky za ten tenis. Na ženský tenis se dá koukat dobře, ale třeba jejich fotbal nebo "hokej" jsou naprosto nekoukatelné frašky.
Faktem je i to, že obě Belgičanky občas dokážou předvést dost pohlednou hru, narozdíl od některých vraceček nebo bezhlavých ruských mlátiček.
Reagovat
smazaný uživatel
jj tak ženský hokej a fotbal, to je fakt síla:-) ale rád se podívám na Belgičanky, na Williamsky, nemám s tím problém, hrajou dobrej útočnej tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
A to, v jakým srabu je Dinára, je dobře vidět i ze skore Kimiko v dalším utkání proti slaboučké Džarmile: 0-6 3-6.
Dinára by teď místo tenisu mohla sestřelovat na protější tribuně terče, 10 metrů za zadní čáru by pálila určitě dobře a přesně. Horší je už jenom Čakvetadze, která zdařile napodobuje o rok starší pád Vajdišky dolů žebříčkem.
Reagovat
smazaný uživatel
nesnáším toho belgickýho babochlapa a ted uz i tu flipkenskou!! Maria uzmela davno prvni set v kapse pac to eso bylo platny nevim co tam zase vyhrabala za stopu! Nesnasim belgicanky!! a to co predvadi lidi v hledisti bych jim dal pres hubu!
Reagovat
smazaný uživatel
??? Co to ma co delat v clanku o Ivanovic? A myslite Justine?
Reagovat
smazaný uživatel
to je jedno.. proste to sem napisu.. neni tady zadna jina lepsi diskuze..
Reagovat
smazaný uživatel
No ale vzdyt Maria prvni set vyhrala a pokud jste fakt mluvit o Justine, pak diky bohu, ze se vratila. Ona je snad jedina hracka, kterou uznavam, ostatni jsou labilni pinkalistky, nemuzu si pomoct. Asi mam vylozene pech, ale pokazde, kdyz vidim nejaky zensky zapas, chce se mi brecet a nadavam si sama pro sebe, jak muzou za tu bidu brat stejny penize jako chlapi a navic jeste vic bodu...
Reagovat
smazaný uživatel
prominte, ale Justine mi drive nikdy nevadila! Nikdy jsem ji nefandil, ale vylozeně mi nevadila! Ukončila kariéru a hlásala, že už se k tenisu nikdy nevratí, a co se stalo? Nebyli to ani dva roky a jen co viděla Kim zvedat trofej v USA tak se z toho mohla .... a vrátila se zpět! To mi příjde trapný! Tenis, který ted hraje taky neni dokonalej! Pro me je ted num. 1 Venus ačkoli ji taky nefandím tak má zatím nejlepší statistiku zapasu a hraje ted ze vsech hracek nejlepe.. a doufam ze Maria to Henin natre!
Reagovat
smazaný uživatel
No, me to ani moc neprekvapuje, takovych navratilcu je spousta (kolikrat treba koncil Hasek?), pokud muze svym navratem byt trochu zvysit uroven, je to jen dobre. Stejne tak jsem rada, ze se vratila i Clijsters...
Reagovat
smazaný uživatel
Clijsters se vratila po materske to beru ale Henin se vratila jen kvuli pomste! aby dokazalo to co dokazala Clijsters! Chci aby se Maria vratila zpet do TOP 5 kam vzdy patrila a konecne zacala hrat tenis kterej driv umela!
Reagovat
smazaný uživatel
Cože??? Tohle není jenom článek o Ivanovič! Podívej se do textu nebo na seznam výsledků.
Áni je mi ale hodně líto. Místo ní měla vypadnout ta uřvaná trapka Marija Jurjevna nebo Kuzna! Stačil jeden prohraný gem a Petkovic neměla prakticky už šanci utkání dotáhnout do výhry.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja jsem ho cetla, o Ivanovic to jen neni, ale rozhodne to neni o Justine Henin a Flipkens :-). Ale my uz jsme si to vysvetlili :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ako ste vraveli až an servis hrala iVAnovic dobre akurát Kleybanova ... no nekomentujem . hrozne ma mrzí že vypadla nebude to mat dobrý vplyv na psychiku , ktorú ma už j tak nastrbenu Ana je moja najoblubenejšia hráčka a prvé dva gemy jej yvšlí potom sa kleybanova rozbehla a už to šlo .. veľkáá skoda :-( Ana is the best
Reagovat
Stan_Borowitz
vzhledem k tomu, že při ženském tenisu se na samotný tenis většinou koukat moc nedá, je vypadnutí Ivanovičové v podstatě nenahraditelná ztráta...
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak.. dle meho nazoru nejhezci tenistka na okruhu, velka skoda ze vypadla, musi holt zapracovat na psychice, jelikoz uderove na to ma..
Reagovat
smazaný uživatel
No, pokud jste ten zápas viděli, tak Ana nehrála (kromě servisu) vyloženě špatně. Ale Kleybanova ji prostě drtila hrubou silou. Docela masakr :)
Reagovat
skott
Tyhle reci jsou vazne uzasny...nejhezci tenistka na okruhu, nenahraditelna ztrata...tak proc proboha na tenis koukate a nedivate se radsi na miss world, europe, ineternational a buhvi ceho dalsiho...pro takovy lidi je snad WTA ztrata casu, je tolik jinych moznosti videt krasny holky a ne brecet nad tim, ze je proste Ivanovic drevo a zas vylitla na zacatku, jak je jejim zvykem.
Reagovat
Mercury
ale notak..ber to trochu s nadhledem...ja myslim, ze je jasne, jak to bylo mysleno..a vzhledem k obrovskému kvalitativnímu odstupu muzskych zapasu od WTA se s tím nedá než souhlasit...castokrat se pristihnu, ze proste fandim te hezci z dvojice na kurtu :D

samozrejme cest svetlym vyjimkam jako jsou technicky vyspele hracky typu Henin ci Clijsters...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam ze Henin padne na rakete Sharapove! to by bylo moje největší vítězství!:-)
Reagovat
skott
Sorry, ale tohle me nekdy dokaze nadzvednout ze zidle:-)Je spousta lidi, co WTA ocenuje.Jsou to v prvni rade atletky a tak by mely byt brany, ne jen jako objekt pro slintani u obrazovky.To mi prijde ujety.Snad mas nejakou moznost ve svem okoli se podivat na krasnou holku, ne?Zensky tenis je mozna kvalitou trochu jinde, ale tenistky taky hrajou na max. svych schopnosti, stejne jako chlapi.To by melo byt nejdulezitejsi.
Reagovat
smazaný uživatel
skott: Chápu tě, jak to myslíš, ale popravdě kolik ženskejch naopak kouká na některý zápasy jen proto, že hraje např. Rafa a ostatní? To je to samí i s fotbalem, a ostatníma sportama:)
Reagovat
Mercury
Tak jasný, určitě se snaží co to jde. Ale ten rozdíl ve hře a požitku z ní je pro mě jednoduše dost veliký. Souhlasím, že je to pořád hlavně tenis a ne žádná Miss (což ostatně dobře dokazují Williamsky nebo i ty zmíněné belgičanky). Vzhled je pro mě spíš jakousi přidanou hodnotou, bonusem, který může částečně zachránit občas nekoukatelný tenis. Což u chlapů z podstaty věci nehrozí. No a i proto se vždy budu radši dívat na Anu než třeba na její dnešní soupeřku Kleybanovou.. :)
Reagovat
skott
michaele: urcite mas pravdu, nemam rad ani opak, kdyz se zenska rozplyva nad Rafou nebo jinym tenistou a pritom nezna pocitani fiftynu nebo nerozezna lift od slajsu...ale jak rikas, i nase Gambrinus liga ma svoje fanousky, co chodi v prvni rade na fotbal a pritom se muzes kazdy vikend divat na PL, Primeru, Serii A a dalsi.
Mercury: ale jo, chapu i tenhle nazor, jen nemam rad, kdyz nekdo rika, jaka je skoda, ze vypadla hezka tenistka, kdyz proste souperka je lepsi a postoupi zaslouzene.Nedejboze, kdyz nekdo potom treba Alisu nebo jine hracky urazi kvuli tomu, ze nema postavu modelky (i kdyz tohle samozrejme ted nikdo nenapsal, ale je to bezne na diskusich).Asi bych jen od portalu zamerenho na tenis cekal vic;)
Reagovat
Stan_Borowitz
Dovol, abych odpověděl na tvůj dotaz, "proč proboha na tenis koukám". Protože jsem zapnul Eurosport a čekal, že uvidím Roddicka s Kavčičem. Ale vzhldem k tomu, že v Paříži pršelo, dávali ze záznamu pinkání těch dvou děvčat. Vzhledem k tomu, že jedna z nich (Ivanovičová) vypadá fakt dobře, tak jsem u obrazovky vydržel, jinak bych to hned vypnul. Čili to ber jako "přidanou hodnotu" k jinak nezáživnému pinkání na úrovni lepších mužských juniorů. A to jim možná ještě fandím. Neříkám, že nejsou ženské zápasy, na které se dá koukat i kvůli tenisu, ale moc jich opravdu není...
Reagovat
skott
Tak to jsi cekal na opravdovou bombu dne:-)Na antuce nuloveho Roddicka s Kavcicem, ktery, ktery je zrovna na te urovni lepsiho juniora...Jinak pokud ti zapas Ivanovic a Kleybanovy pripada jako pinkani (obe nemaji problem servirovat kolem 195km/h a patri k nejvetsim ranarkam na WTA), pak asi nema smysl neco dal resit.To si zrejme uzijes asi jen zapasy Rafy s Federerem.
Reagovat
Stan_Borowitz
k tvému příspěvku v 18:46. Píšeš, že to jsou především atletky a měl by se brát ohled na to, že hrají na maximum svých možností, stejně jako muži. To bych chápal, kdyby se jednalo o amatérský turnaj v Horní Dolní. Velké profi turnahe jsou ale především showbusiness, proto se v nich taky točí tolik peněz. V něm nezáleží na tom, jestli někdo něco dělá na hranici svých možností, ale na tom, kolik lidí se na to bude dívat. Takže když spolu budou obdobně neatraktivní tenis pinkat dvě "atletky" a vedle nich dvě "missky", na kterém kurtu bude víc diváků? A se slintáním to věru nemá nic společnýho. Je to jen tvrdá realita showbusinessu, toť vše...
Reagovat
Stan_Borowitz
No, nechci se zbytečně dohadovat, ale jestli je Kavčič na úrovni lepšího juniora, proč tedy nehrají na RG mužskou dvouhru lepší junioři? Kdyby hrála alespoň jedna učastnice žanského turnaje alespoň na úrovni Kavčiče, vyhrála by podle mne RG (a jakýkoli jiný turnaj) bez ztráty setu. Ale třeba se pletu.
Reagovat
skott
To mi nerikas zadnou novinku, ze je to prevsim business.Stejne plati o muzskem tensie.Davydenko taky nepritahne zastupy fanousku jako Djokovic, prestoze neni o nic horsi.Ale vzhledem k tomu, ze WTA kazdorocne rostou zisky, zvysuji se prize money (dokonce rychleji nez u ATP), tak asi zajima dost lidi.Tady jde ciste o tvuj subjektivni pohled.Holky umi s raketou temer to same, jen to delaji v mensi rychlosti s mensi silou, ale jdou nadoraz jako muzi.Za to jsou placeny.A pokud bych pristoupil na ten tvuj priklad dve ¨missky¨ a dve ¨atletky¨, tak si bud jisty, ze to ma se slintanim hodne spolecneho.Na dve modelky by moc zenskych neprislo, hlediste by bylo plne chlapu:)
20:25 je tvuj nazor, ja s nim nesouhlasim, ale bohuzel to se asi nikdy nedozvime.Na souboj pohlavi, ani jedna strana moc pristoupit nechce:)
Kazdopadne proc tam nejsou juniori je jasne, trva jim nejaky ten rok nez se prokousou zebrickem, aby se dostali do stovky.Ale treba takovy Mina a spousta dalsich neni po uderove strance o nic horsi nez Kavcic, spis naopak.Jen nema vydrz, kondici na to, aby dokazal podavat stejny vykon tyden, co tyden a sbiral body.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ano, ano... presne takhle to mam taky, a to jsem zena :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No, uz je to delsi doba, ale slysela jsem, ze snad kdyz Williamsky zacaly ovladat zensky tenis, byly natolik sebevedome, ze si myslely, ze by vymetly z kurtu i kdejakeho chlapa. Tak se proti jedne z nich, ale uz nevim, proti ktere, postavil nejaky hrac prvni stovky a docela ostudne ji vyprovodil z kurtu. Ale jak jsem psala, slysela jsem to a bude tomu dobrych 5 let, mozna i vic... Nevite o tom neco?
Reagovat
Vojtaakk
Ještě je tam pořád Dementieva, u které se snoubí jak slušnej tenisovej um, tak krása... takže moje jasná favoritka... A druhá je Henin, miluju její bekhend, krásná technika...
Reagovat
skott
O tom jsem nic neslysel, ale pravdepodobne to bude neco jako ¨nekde na treninku si dali ostry set¨...ale to neni o co mi jde.Za to jsem slysel nekdy na podzim o exhibici za kterou si meli nechat zaplatit Sybille Bammer a Thomas Muster.Bohuzel jestli s konala a jak pripadne dopadla jsem nikde vic necetl.Taky to sice neni srovnani (Bammer neznamena nic v zenskem tenise, Muster je naopak byvala axtratrida), ale vysledek by byl zajimavy.
Reagovat
Stan_Borowitz
Většina toho, co tvrdíš, je věc názoru, ten ti neberu, i když s ním nesouhlasím, ale v jednom okamžiku jsi použil nekorektní diskusní postup - z mého tvrzení jsi vytrhl jen polovinu a s tou pak polemizoval. To není zrovna sportovní :-), Napsal jsem "obdobně neatraktivní tenis pinkat dvě "atletky" a vedle nich dvě "missky", z čehož jsi vynechal tu první polovinu. Prostě když už se není moc na co koukat herně, je třeba se poohlédnout po jiných kvalitách. Když se budu chtít primárně podívat na hezkou babu, určitě nepůjdu na tenis, že. Přesto mi udělá radost, když tam nějakou uvidím. Zejména proto, že zatímco chlapy závodní sport (i vrcholový) většinou zkrášluje, u žen je tomu (zejména v případě vrcholového sportu) přesně naopak. Toť vše, víc za tím nehledej. No a příjmy WTA rostou ne proto, že by se ženský tenis kvalitou a atraktivitou nějak závratně přibližoval mužskému, ale protože civilizovaným světem vládne "gender equality policy". Příkladem budiž vyplácení stejných prize money na GS. To nemíním jako kritiku, ženy jsou skutečně v řadě oblastí diskriminovány a podporu potřebují, ale pouze jako konstatování toho, jak se věci mají.
Reagovat
smazaný uživatel
vidím t stejně ...
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to tak,Serena hrála treninkový set s jednim průměrným deblistou z USA a on ji porazil v treninkovém tempu 6:1.Ale to je snad jasné ne?To se vůbec nedá srovnávat.To jak tady někdo psal o tom Kavcicovi.Kdyby byla nějaká žena na jeho úrovni,tak se ty turnaje ani nemusí hrát.
Reagovat
skott
OK, mas pravdu, to jsi napsal.Da se rict, ze takhle s tim vicemne souhlasim.Nicmene, co pises dal o navysovani prize money, to je jinak.ATP a WTA jsou na sobe zcela nezavisle organizace, ktere si sponzory shani sami a zalezi ciste na nich, jak jsou v tom uspesne a co pripadnym zajemcum o sponzoring nabidnou.Z toho plyne, ze zensky tenis ma prestiz a je o nej zajem.Naproti tomu grandslamy, jsou pod zastitou ITF a na ne byl vyvijen tlak, aby holky i chlapi dostavali stejne, coz se stalo.
Reagovat
Stan_Borowitz
To se nestalo, poslední takové měření sil se odehrálo v roce 1992, kdy Martina Navrátilová hrála s Jimmy Connorsem. Connors měl jen první servis a Navrátilové se nepočítaly auty až do poloviny vzdálenosti mezi lajnami pro single a double. Jinými slovy měla asi o metr širší kurt. Connors vyhrál 7-5 6-2. Connorsovi bylo tehdy 40 let a na ATP žebříčku byl 84., Navrátilové bylo 36 let a na žebříčku ATP byla 5. O rok později byla Narátilová na WTA 3., Connors 366.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jestli to byl jeden z posledních úspěchů v ženském tenise proti mužům nebo pouze největší, ale mám obavu, že to bylo na dlouhou dobu poslední velké vítězství žen a nastartování jiných podmínek pro ženský tenis....
Reagovat
Stan_Borowitz
No, to se nedá brát moc vážně, B.J.King byla tehdy světová jednička a Riggsovi bylo 55 let a tenis dávno aktivně nehrál. I tak zápas skončil 6:4 6:3 6:3 pro Kingovou, což není nějak extra velký výprask na to, že hrála světová jednička s tenisovým důchodcem.
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
jsem myslel, že byl soupeř mladší :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je zajimave, to jsem nevedela... diky za info :-). Kazdopadne si myslim, ze tohle nebylo fer, i kdyz nakonec stejne vyhral, pokud by na nejake mereni sil doslo, mely by byt stejne podminky pro oba. Dalsi vec je, ze si myslim, ze snad zadna soucasna hracka nema kvality Martiny Navratilove (ale to je fakt muj soukromy nazor, mozna s tim nebude nikdo souhlasit) - mozna tak Serena, i kdyz ta je take docela nevyrovnana, nicmene vyrovnanejsi nez ostatni, nebo Justine, takze pokud to nedokazala ona, pak to asi nedokaze zadna...
Reagovat
Stan_Borowitz
Není zač - já jsem taky jen věděl, že se nějaký takový zápas hrál, díky tvé otázce jsem se dozvěděl další podrobnosti. Takže jsme oba o něco informovanější :-). Co se týče podmínek, asi se pořadatelé báli, že kdyby Martině nedali nějakou výhodu, byla by to úplná fraška, a oni chtěli vyrovnaný zápas. Čehož ani tak nedosáhli. A s tvým názorem na kvality Martiny víceméně souhlasím, i když mezigenerační srovnávání ("nejlepší hráč/ka všech dob") jinak moc rád nemám.
Reagovat
smazaný uživatel
Ako tak pozeram na tu webku tak pocitam ze dlho sa hrat nebude :/
Reagovat
smazaný uživatel
Timhle způsobem se nebude hrát ani finále v určený den. A když už by se dalo hrát bez dešťě, není osvícení.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si ze GS turnaje by mali mat tie hlavne 2-3 kurty mat vzdy k dispozicii strechu proste uzavret to a vyhnut sa tomuto, hlavne si treba uvedomit ze RG a Wimlbedon su FR, UK cize staty kde na jar, v lete bezne prsi preto nechapem preco su taketo problemy furt. Viem Wimbledon ma centralny kurt od vlanajska strechu ale vsetky 4 turnaje by mali mat viacero kurtov takto vybavit. Treba aj investovat ak chcu peniaze od divakov, sponzorov atd...
Reagovat
smazaný uživatel
A osvětlení by bylo taky plus..
Reagovat
smazaný uživatel
hmmm a z naj favoritov si to odnesie rafa uz je skoro iste ze aspon raz bude hrat 2dni po sebe a s tym ze ho budu v dalsich kolach davat az na koniec programu bude takmer vzdy dohravat az na 2den, z toho bude rafa urcite nervozny a myslim ze nebude hrat svoj naj tenis lebo sa bude ponahlat aby cim skor dohral co moze byt kontraproduktivne kedze pridu chyby zial zacina ma to pocasie dost strasit
Reagovat
smazaný uživatel
Osvetlenie som ani nepisal to som zasol ze tam neni vcera bol som v tom ze maju svetla. Ved osvetlenie maju snad aj daktore 250ky... Tak budu vsetho teraz nahustovat a bude vela zapasov v jeden den som zvedavy ako to zvladnu, urcite typicky Francuzi daju svojich hracov hrat idealne aby secko bolo ok a divaci boli stastni ze Tsonga a Monfils maju najlepsie podmienky- v pripade Monfilsa ak dneska vyhra samozrejme s Fogninim tu dohravku
Reagovat
Vojtiik
lol, chudak Rafa, tohle by chtelo aspon medaily za chrabrost a statecnost... :D
Reagovat
skott
To si predstavujes hodne jednoduse s tou strechou.Protoze kdyby to byla opravdu tak jednoducha a lacina zalezitost, tak ji samozrejme davno maji.Nedavno byl clanek dokonce i tady na TP o budoucnosti French Open, ze se uvazuje o jeho presunuti, potom by vsechny prostredky vynalozene na zastreseni byli vyhozeny oknem.Z toho je zrejme, ze do takoveho nejisteho projektu se asi nikomu dvakrat nechce;-)A to pomijim i konstrukcni problemy nebo ruzna povoleni.Pokud vis, kde se areal Roland Garros nachazi, tak v oblasti Boulogne Bois neni jednoduche jen tak neco stavet.To je duvod proc treba nemuzou rozsirovat o nove kurty a zazemi...
A ze by poradatele delali podminky na miru domacim hracum, to snad nemyslis vazne?Staci si precist rozhovory s Gasquetem nebo prave zminovanym Tsongou, jak byli nas*rani, ze museli hrat sev zapasy v nedeli.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi jasne ze nemozu mat strechu za tyzden ale to som napisal v takom zmysle ze Gs turnaje to davno mali mat- teraz s tym daco robit kvoli dazdu tazko ved prsat tam neprsi prvy rok kedysi tiez boli problemy. Viem ze RG chceli prestahovat a ja som tiez z tych co s tym nesuhlasi lebo je tam daka tradicia a treba to ponechat ale dako to riesit proste treba- a myslel som to tak ze davno to uz mali mat doriesene. Ano Gasquet doplatil na to s Murraym i ked on by aj tak prehral 5 set lebo kondicne je Murray na tom ovela lepsie ale viem ze Gasquetovi zamietli presnunutie zapasu. Co sa tyka podmienok pre domacich hracov- tak ver tomu ze teraz ked bude nahusteny program urcite na to nedoplatia Tsonga s Monfilsom ako 2 jediny dobri francuzski hraci ktori ostali a ktori mozu spravit ako taky vysledok. Vcera Monfils chcel proste dalej hrat tak sa hralo dalej hoci inde to stopli. Kvoli divakom si myslim ze sa bude ten program tak robit aby Monfils s Tsongom neboli moc znevyhodneni, resp. ostatni hraci skor budu znevyhodneni akko domaci milacikovia.
Reagovat
smazaný uživatel
To s tím protěžováním domácích tenistů je zcestné. Gasquet hrál finále a nemohl být dostatečně odpočatý. Píšeš, že 5. set by prohrál stejně, jenže kdyby měl o den odpočinku víc, tak to do těch 5 setů ani nedošlo. Kdybys to sledoval, tak bys viděl, že Gasquet byl první dva sety lepší, jenže mu pak prostě došly síly. Takže nevím, proč by měli být protěžovaní Monfils, nebo Tsonga...a co se týče Rafy...to je zkrátka smůla..jenže kdy a komu začne pršet, tomu neporučíš...
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval som ten zapas viem jak hral GAsquet prve dva sety. To bolo myslene-5setovku ze by urcite prehral s Murraym neriesim kto by postupil. Tak nevysli Gasquetovi, mozno Murray bol proti a je 4na svete cize tak keby hral Gasquet s dakym nimandom dakde z Juznej Ameriky Challengerovym antukarom tak to presunu, proste chceli mat pre divakov velky zapas Murray-Gasquet. Teraz je Tsonga jediny v hre s Francuzov a De Bakker je vyborny hrac som zvedavy ako spravia rozpis zapasov.
Reagovat
Matti
za to tobě by vojtiiku sedla medaile za ubohost.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist