Ivanovičová v Monterrey nezaváhala, dál jde i Wozniacká

2. 4. 2014, 13:51
Aktuality 6
Náročný test, ve kterém obstály, mají za sebou v Monterrey dvě největší zbývající favoritky turnaje. Svůj úvodní zápas zvládla jak Caroline Wozniacká, tak Ana Ivanovičová, která výhru nad mladší ze sester Radwaňských Urszulou vydřela ve třech setech.
Ana Ivanovičová

Ana Ivanovičová nastoupila v Monterrey ke svému prvnímu zápasu od porážky z rakety Petry Kvitové, která Srbku vyprovodila v Miami dvěma 'kanáry'. V Mexiku tentokrát začala pomaleji a ztratila v duelu s Urszulou Radwaňskou úvodní set přesto, že v něm vedla 3-1. V další sadě ale soupeřce sebrala třikrát v řadě podání a vynutila si rozhodující set; v něm Ivanovičová Radwaňské znovu třikrát prolomila servis a po více než dvou hodinách se tak mohla radovat z vítězství 4-6 6-3 a 6-3.

"Byl to těžký zápas, ale lidi mi fandili a já se dokázala vrátit do zápasu," řekla po utkání Srbka, která se před rozhodujícím setem nechala ošetřovat. "Vždycky je dobré odstartovat turnaj takovým způsobem. Je to velmi silná soupeřka, a když jsem s ní hrála naposledy, tak mě porazila, takže jsem ráda, že jsem dnes zvítězila," dodala.

Snadnou práci se svou první soupeřkou na turnaji neměla ani další z bývalých světových jedniček v Monterrey Caroline Wozniacká. Dánská tenistka, která se už v předchozích týdnech v Miami předvedla v dobré formě, v duelu s Coco Vandewegheovou vyhrála úvodní sadu 6-3, když ani jednou nepřišla o podání. Rychle se do vedení dostala i ve druhém setu, Američanka ale brzy srovnala a vynutila si tie-break. V něm ještě vedla 4-3, poslední čtyři výměny zápasu ale patřily turnajové trojce, která postoupila do osmifinále po výhře 6-3 7-6.

V dalším kole si může Wozniacká připsat své 400. vítězství v kariéře. V cestě jí nyní stojí Francouzka Kristina Mladenovicová, se kterou se Dánka dosud neutkala.

Den po turnajové jedničce Flavii Pennettaové se s Monterrey rozloučila v úvodním kole také čtvrtá nasazená Kirsten Flipkensová. Belgičanku zaskočila až 302. hráčka světa Julia Boserupová; americká kvalifikantka sice po vyhraném prvním setu další ztratila, v rozhodujícím pak ale od stavu 3-2 nenechala favoritku uhrát už ani game a připsala si svou první výhru nad soupeřkou z nejlepší světové stovky v kariéře.

"Taky jsem byla nízko v žebříčku, takže vím, jaké to je hrát proti někomu z Top 20 nebo Top 30. Nemáte co ztratit a jdete do každého úderu naplno. (Boserupová) hrála dobře a dokázala využít své příležitosti," konstatovala Flipkensová, kterou prý trápí bolavý kotník.

"Příští týden bych měla hrát v Katovicích. Uvidíme, jak na tom levý kotník bude. Zvrtla jsem si ho v Hobartu na začátku roku a poslední dva týdny mě znovu zlobí. Uvidíme, jak na tom budu. Ale potom mě určitě čeká Stuttgart, Madrid, Řím, French Open, a možná ještě jeden antukový turnaj v týdnu po Stuttgartu nebo před French Open," uvedla Flipkensová.

Výsledky - Monterrey (antuka, dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Ivanovičová (2-Srb.) - U. Radwaňská (Pol.) 4:6, 6:3, 6:3
Wozniacká (3-Dán.) - Vandewegheová (USA) 6:3, 7:6 (7:4)
Boserupová (USA) - Flipkensová (4-Belg.) 6:4, 1:6, 6:2
Rybáriková (6-SR) - Govorcovová (Běl.) 6:3, 3:6, 6:2
Jakšičová (Srb.) - Knappová (7-It.) 6:3, 6:4
Puigová (8-Portor.) - Pučkovová (Rus.) 6:0, 6:3
Wozniaková (Kan.) - Zacariasová (Mex.) 3:6, 6:0, 6:1

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
dadaft
gratulace Caro.
místy moc hezký tenis,
místy Kikinina vyhazovaná (včetně posledního gemu).
Reagovat
dadaft
Kikina bez prvního servisu (36% ve druhém setu) - trošku tragédka.
Reagovat
dadaft
no Ano, čeká tě moje oblíbenkyně Aleksandra Wozniak, kterou nemá moc příležitostí vidět, tak se na ten zápas těším.
doufám, že neprodá svou kůži lacino a že to bude k vidění v nějakou přijatelnou hodinu (i když pochybuju).
Reagovat
smazaný uživatel
Já věděl, že si mám počkat na článek... Sice jsem žádný ze zápasů neviděl, ale aspoň něco málo k tomu napíšu. :)

Monica - Puchkova: Monča sice jako jediná hrála v příznivý čas, ale její zápas kolidoval s fotbalem (čtvrtfinále LM)... Každopádně jsem aspoň po očku sledoval průběh a byl jsem velmi spokojený. :) V prvním setu Monča nadělila kanára, přičemž nepotřebovala ani jednou uhrát gem přes shodu! Ve 2. setu se už vznášel ve vzduchu druhý kanár, když Monča vedla 5:0. Pak asi trochu polevila, ale za stavu 5:3 dopodávala zápas v pravou chvíli. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/6Dw4AOz4/#prubeh-zapasu;1

Caro a Ana odehrály těžší zápasy, což se vzhledem k soupeřkám asi dalo předpokládat...

Caro - Vandeweghe: Coco je velmi nevyzpytatelná soupeřka, navíc Caro proti ní hrála vůbec poprvé. Oba sety byly podle průběhu náročné... Až do stavu 4:3 neměla Caro žádný brejkbol, naopak sama odvracela čtyři (jeden v prvním, jeden v pátém a dva v sedmém gemu). Pak ovšem Caro získala brejk na 5:3 a vzápětí dopodávala 1. set... Druhá sada byla ještě vyrovnanější. Caro sice v prvním gemu získala brejk, ale Coco pak dotáhla na 2:2. Až do tie-breaku si obě holky držely servis (bez brejkbolů) a zkrácenou hru naštěstí lépe zvládla Caro. Od stavu 4-4 uhrála tři body za sebou a bylo hotovo. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/IDYq1Kcj/#prubeh-zapasu;1
Reagovat
smazaný uživatel
Ana - Ula: Taky u Any jsem čekal náročnější zápas. Jak už jsem psal vedle Freedomovi: Ula sice ještě hledá formu po zranění, ale každopádně to je kvalitní hráčka. Navíc měla s Anou vyrovnané vzájemné zápasy (2:2), přičemž naposledy Ula vyhrála loni v Římě... Ana v 1. setu ztratila vedení 3:1 a taky nevyužila nějaké brejkboly. Nakonec Ula získala brejk v devátém gemu a za stavu 5:4 dopodávala 1. set. Ve 2. setu začala Anička velmi dobře, když vedla 4:0 a poté 5:1. Ula sice ještě zkorigovala skóre, ale Ana úspěšně dopodávala za stavu 5:3 a šlo se do třetí sady. Před ní se Ana podle článku nechávala ošetřit, tak snad to bude všechno v pohodě... Třetí set začala Ana ztraceným servisem, ale ve čtvrtém gemu si ho vzala zpátky. Od stavu 3:3 pak Ana vyhrála tři gemy v řadě a dokončila obrat. :)
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/OAPZNs53/#prubeh-zapasu;1

Jinak tady jsem ještě na Twitteru viděl blog, který napsala velká fanynka Any (podle všeho se jmenuje taky Ana)... Je to moc hezké čtení, takže doporučuju všem (Anička dala retweet a poděkovala). :)
https://pbs.twimg.com/media/BkKJgBICUAANzHV.png:large

Určitě ještě musím zmínit, že mě velmi překvapila výhra Julie Boserup nad Kirsten Flipkens. To se opravdu moc často nestává, aby hráčka až čtvrté stovky porazila hráčku Top 30... Tento výsledek taky znamená, že v horní polovině pavouka už jako jediná nasazená zůstala Monča Puig (kromě Kirsten vypadly taky Flavia a Karin Knapp). Tak doufám, že toho Monča využije a dojde do finále. Dolní polovina pavouka totiž z pohledu mých favoritek vypadá jako velmi dobře ošéfovaná. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist