J. C. Ferrerovi a Simonovi se nedařilo ani v rozpáleném Acapulku. Končí i Nalbandian

29. 2. 2012, 10:53
Aktuality 1
ATP ACAPULCO - Juan Carlos Ferrero se první letošní výhry na okruhu ATP nedočkal ani na rozpálených antukových kurtech v Acapulku. V Mexiku potvrdil své trápení na jihoamerických antukách také Francouz Gilles Simon, vinou vyčerpání z horka vzdal Mónaco a další Argentinec Nalbandian nestačil na Giralda.
Juan Carlos Ferrero

Gilles Simon si na letošní únor premiérově naplánoval turné po jihoamerických antukách, se svými výkony ale spokojený být rozhodně nemůže, Ze tří turnajů vyválčil jedinou výhru a na příští rok své plány na období mezi Australian Open a turnaji Masters 1000 v Indian Wells a Miami zřejmě přehodnotí.

Porážka v úvodním zápase na turnaji v Sao Paulu od Davida Nalbandiana překvapivou nebyla, brzká vyřazení z Buenos Aires a Acapulka se však určitě nečekala. Sedmadvacetiletý Francouz totiž na obou turnajích nestačil na Carlose Berlocqa, s nímž neuhrál ani set. Zatímco na domácí půdě v Argentině Berlocq jasně dominoval a ztratil pouhé tři hry, v Mexiku Simona udolal v pekelné výhni po 2 hodinách a 31 minutách 7-6 6-3.

Gilles Simon I v Acapulku ale mohla být výhra mnohem jednoznačnější. V prvním setu devětadvacetiletý Berlocq vedl už 5-2 a podával, Simon však smazal dva setboly i ztráty dvou servisů a vynutil si tie-break. V něm se dokonce sám dostal k setbolu, ale nevyužil ho a vedení 1-0 na sety se ujal Jihoameričan. Francouzský favorit ve druhé sadě udělal jako první krok k tomu, aby zápas otočil, jenže brejk na 3-2 nepotvrdil a naopak sám poslední čtyři gamy zápasu prohrál.

"Odehrál jsem skvělý zápas a jsem moc spokojený se svým dnešním výkonem. Už před týdnem jsem s ním hrál perfektní zápas. Dnes to bylo těžší, protože bylo neuvěřitelné horko, komentoval šťastný Berlocq, který zažívá životní sezonu. Před měsícem ve Viňa del Mar si totiž poprvé v kariéře zahrál ve finále turnaje ATP.

O postup do čtvrtého čtvrtfinále v řadě si Berlocq zahraje s Potitem Staracem, jehož letos v Sao Paulo poprvé po předchozím osmi porážkách porazil.

Ani na pátém turnaji nové sezony nepostoupil do 2. kola Juan Carlos Ferrero. Bývalý nejlepší tenista světa se první letošní výhry na okruhu ATP nedočkal ani na antuce v Acapulku, byť měl zápas se Stanislasem Wawrinkou dobře rozehraný. Švýcar nakonec souboj otočil a zvítězil 2-6 6-3 6-4. Ferrero se tak z jediné výhry v roce 2012 radoval v Davis Cupu, v němž zdolal v pěti setech Kazacha Kukuškina.

Na Wawrinku v dalším zápase čeká další Španěl Albert Ramos, který postoupil přes Juana Mónaka. Argentinský tenista už potřetí v kariéře nedohrál v Acapulku zápas 1. kola, letos za stavu 6-7 a 3-5 vzdal kvůli vyčerpání z horka. V minulosti skrečoval také v letech 2006 a 2009.

Dohrál i další Argentinec David Nalbandian, který překvapivě prohrál 2-6 2-6 s Kolumbijcem Santiagem Giraldem.

Dvojnásobní šampioni Ferrer a Almagro nezaváhali
Dobře se naopak s vysokými teplotami vypořádalii nasazení Španělé. Pátý hráč světa David Ferrer, který obhajuje tituly z posledních dvou let a v neděli triumfoval na antuce v Buenos Aires, v duelu s domácím Santiagem Gonzálezem odvrátil všech pět brejkbolů a vyhrál hladce 6-1 6-2. V příštím utkání ho čeká Polák Kubot.

S drobnější problémy postoupil také šampion z let 2008 a 2009 Nicolás Almagro, který ve finále loňského ročníku i minulý týden v Buenos Aires prohrál s Davidem Ferrerem. Almagro zahájil letošní ročník výhrou 6-2 3-6 6-2 nad krajanem Perem Ribou.

Nezaváhal také osmý nasazený Fernando Verdasco, který smetl 6-0 6-2 Filippa Volandriho. Italský tenista si sice před 14 dny v Sao Paulu zahrál po šesti letech ve finále, na dalších šesti letošních turnajích ale pokaždé nezvládl úvodní kolo.

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 1.150.000 dolarů)
úterní výsledky (28. 02. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Ferrer (1-Šp.) - Gonzalez (Mex.) 6-1 6-2
Almagro (2-Šp.) - Riba (Šp.) 6-2 3-6 6-2
Berlocq (Arg.) - Simon (3-Fr.) 7-6(5) 6-3
Nišikori (4-Jap.) - Montaňés (Šp.) 6-2 4-1 skreč M.
Ramos (Šp.) - Mónaco (6-Arg.) 7-6(2) 5-3 skreč M.
Verdasco (8-Šp.) - Volandri (It.) 6-0 6-2
Wawrinka (Švýc.) - Ferrero (Šp.) 2-6 6-3 6-4
Giraldo (Kol.) - Nalbandian (Arg.) 6-2 6-2
Chardy (Fr.) - Machado (Portug.) 7-6(4) 6-3
Kubot (Pol.) - Garza (Mex.) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
darek.vrana
Možná jsem hnidopich, ale mluvit o Acapulcu jako o jihoamerické antuce je blbost:). Když už tak latinskoamerická.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist