Jabeurová v Abú Zabí suverénně vyhrála šlágr s Raducanuovou, Sakkariová po výprasku dohrála

7. 2., 19:25
Aktuality 4
Ons Jabeurová (29) absolvuje na podniku WTA 500 v Abú Zabí svůj teprve druhý letošní turnaj a ve Spojených arabských emirátech začala suverénním vítězstvím 6:4, 6:1 ve šlágru s grandslamovou šampionkou Emmou Raducanuovou (21), která se vrací po zranění. Úvodní zápas naopak nezvládla Maria Sakkariová (28), nasazená trojka schytala výprask 2:6, 1:6 od Sorany Cirsteaové (33) a po krachu ve druhém kole Australian Open si chuť nespravila.
Jabeurová v Abú Zabí jasně ovládla šlágr s Raducanuovou (© AFP)

Raducanuová – Jabeurová 4:6, 1:6

Ons Jabeurová si loni ve Wimbledonu zahrála své třetí grandslamové finále a po porážce s Markétou Vondroušovou na premiérový triumf na majorech stále čeká. Tunisance se navíc po odjezdu z All England Clubu úplně přestalo dařit a jen na jednom z posledních sedmi turnajů (titul na WTA 250 v Ningbu) vyhrála více než jeden zápas.

Aktuální sezonu odstartovala až na Australian Open, kde ve druhém kole schytala za necelou hodinu výprask 0:6, 2:6 od teenagerky Mirry Andrejevové. Mnohem lepší formou se zatím prezentuje při své druhé účasti v Abú Zabí, kde před třemi lety skončila v osmifinále a letos začala jasnou výhrou nad Emmou Raducanuovou.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Měl to být šlágr středečního programu, ale Jabeurová od začátku dominovala. V úvodním dějství sice i vinou čtyř neproměněných setbolů dovolila grandslamové šampionce stáhnout skóre z 1:5 na 4:5, nicméně set dopodávala čistou hrou.

Také druhá sada měla jednoznačný průběh a tentokrát nasazená dvojka žádné komplikace nepřipustila. Stejně jako v úvodním setu si vypracovala náskok 5:1, v sedmé hře už popáté v utkání sebrala Raducanuové, která uzavřela kvůli několika zraněním loňskou sezonu už v dubnu, podání a duel po hodině a 18 minutách uzavřela.

Jabeurová má na dosah svou teprve druhou semifinálovou účast od zmíněného nezdaru ve finále slavného Wimbledonu. Její čtvrtfinálovou soupeřkou bude Beatriz Haddadová Maiaová. Se světovou třináctkou má bilanci 2:1. Na nejvyšším okruhu se utkaly dvakrát, bývalá světová dvojka dominovala loni ve Stuttgartu a Brazilka jí o pár týdnů později oplatila porážku na French Open.

Haddadová Maiaová se v Abú Zabí probojovala do svého prvního letošního čtvrtfinále a stále obhajuje loňskou semifinálovou účast. Nasazená šestka po třech hodinách a 43 minutách udolala v nejdelším zápase letošní sezony na ženském okruhu 7:6, 6:7, 6:1 trápící se Magdu Linetteovou.

 

Cirsteaová – Sakkariová 6:2, 6:1

Marii Sakkariové, která na konci loňské sezony získala na WTA 1000 v Guadalajaře svůj teprve druhý kariérní titul, se vůbec nepovedly úvodní dva letošní individuální turnaje. Světová devítka prohrála ve druhém kole Australian Open s Elinou Avanesjanovou a v Abú Zabí končí hned po úvodním zápase, v němž schytala výprask od Sorany Cirsteaové.

V utkání nevyužila ani jednu ze sedmi brejkbolových příležitostí, sama jich Rumunce nabídla celkem 17 a pětkrát ztratila vlastní servis. Na kurtu vydržela vzdorovat jen hodinu a 17 minut a vzájemnou bilanci si zhoršila na 1:3.

Cirsteaová bude ve čtvrtfinále čelit Darje Kasatkinové. Ruska si poradila 6:3, 7:5 s kvalifikantkou Ashlyn Kruegerovou a zaznamenala své už 11. čtvrtfinále od začátku loňské sezony. Nasazená sedmička, která na 16 z posledních 21 turnajů včetně momentálního vystoupení ve Spojených arabských emirátech vyhrála alespoň dva zápasy, si zahraje o vylepšení svého maxima v tomto dějišti.

Další zápasy druhého kola jsou na programu ve čtvrtek. Poslední česká naděje ve dvouhře Barbora Krejčíková se utká se Sarou Sorribesovou, jednička Jelena Rybakinová s Danielle Collinsovou, loňská finalistka Ljudmila Samsonovová s Anhelinou Kalininovou a Cristina Bucsaová s Heather Watsonovou.


Výsledky turnaje WTA 500 v Abú Zabí

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Měla to tenkrát vyhrát Leylah.
Reagovat
Nola
Sorana vyzera v tom outfite uzasne, vlastne iba potvrdila, o com sme sa bavili nedavno, ako pohladna baba predava...... zapas som nevidela, ale Ons ano, hrala fakt paradne, ma sikovnu ruku a dnes predviedla to co by ju malo zdobit, ak je vo forme
Reagovat
zfloyd
Sorana pěkný výkon , Emička na to neměla ,Žábra jí smetla
Reagovat
tommr
Raducanu měla štěstí že v prvním kole narazila na naprosto tragickou Bouzkovou a tak odjíždí aspoň s jednou výhrou. Moc jich letos asi nezíská ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist