Jako před pandemií. Tenistům na turnajích ATP budou podávat ručníky opět sběrači míčků

9. 7., 22:14
Aktuality 15
Tenistům na ATP Tour budou na turnajích po Wimbledonu nosit na kurtu ručníky opět sběrači míčků. Návrat k systému, který vymizel s nástupem pandemie koronaviru, oznámili zástupci mužské asociace ATP. Ženská WTA se bude možností změny pravidel teprve zabývat.
Ručníky tenistům budou podávat opět sběrači míčků (@ Profimedia)

ATP se k tomuto kroku podle informací agentury AP rozhodla kvůli zpřísněnému pravidlu o měření času mezi výměnami. Dosud se podle pravidla o 25 sekundách, které mělo zamezit zdržování hry, pouštěla časomíra až ve chvíli, kdy rozhodčí zahlásil skóre. Na turnajích hraných po Roland Garros ale začínalo odpočítávání bezprostředně poté, co se dohrála výměna.

Místo aby si zpocení hráči chodili pro ručník odložený ve schránce u kurtu sami, budou jim ho opět podávat sběrači. Podle ATP to pomůže "udržet tempo hry".

WTA zatím podobnou změnu nechystá. "Víme o rozhodnutí, které ATP učinila. Vše přezkoumáme, než se rozhodneme, zda přistoupíme k nějaké změně v postoji k tomuto tématu," uvedla WTA v prohlášení.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
Krisboy
To by mohlo usnadnit Nadalovi návrat do špičky.
Reagovat
Vestec
Aaaa je to tuuuuu. Opět sberaci - otroci na scéně. Ty špíny ve vedení ATP a WTA jsou naprosté spinave kun.y. Tenis do Arábie, sberaci opět s ručníky, za chvíli se začne hrát bez shod a do 4 gemů. Dojedu tuhle sezónu a jebu celý tenis. Ani UEFA a FIFA nejsou takoví nymandi.
Reagovat
Otmar
Na současném systému činnosti sběračů bych neměnil vůbec nic. Už třeba jen z hygienických důvodů. Jsou to sběrači míčků, nikoli osobní pucfleci!
Reagovat
aape
Reagovat
Vlk-v-trave
Yannick Noah RG21
Chcete přivést více fans do tenisu...?

- zrušte ručníky na kurtu.
- nepoužívejte míčky pucky
- rozložte odměny na celý pavouk, platební stropy za finále.
- propagujte společné akce pro hráče, aby se nezavírali egomani furt do těch svých bublinek...

#NoahForever:)

Vlk Wimbledon 24
Chcete přivést více fans do tenisu...?
Ztráta času... je čas na "nový sport".

Zaveďte nový sport Tenis na Trávě, bez druhého servisu, pucek, ručníků a všech podobných pitomin, hlavně bez vlivu zkorumpované mafie ITF, ATP, WTA... vůbec je k tomu nepuštět...
Jednoduchý kalendář
Zima - Austrálie
Jaro - USA
Léto - Evropa
Podzim - volno, exhibice Indie, Japonsko, Haiti. Hawai, Argentina, Brazilie a tak.

Tenis by dostal takovou dynamiku, že by to bavilo asi 1000 x víc lidí než teď...

Krom toho stejně čeká tenis změna,... je jen otázka času, zkrácení setů do 4, ještě větších pucek a na GS na 2 vítězné atd. :)

#GrassTennis:)
Reagovat
misa
Ano, velký zásah do tenisových pravidel je jen otázkou času. Zápasy jsou na dnešní dobu hrozně dlouhé a až přirozeně odjedou současné generace fans, kdo se bude na tu několikahodinovou nudu dívat?
Reagovat
misa
*odejdou
Reagovat
GaelM
V porovnání s běžným fotbalovým zápasem mi na tenisu přijde té nudy míň, přitom zápasy většinou netrvají o moc déle (mimo GS na 3 vítězné)...
Reagovat
RFanousek
Tak to se přestanu dívat. Jsem konzervativní, stále jsem se nesmířil s tie-breakem v pátém setu.
Reagovat
Mantra
Iidi brečí, když hrají ženský 50 minut a brečí, když hrají 3 hodiny.
Dal bych to na čas. 90minut a rozhodne skóre na konci.
Reagovat
lvicek
To by se libilo TV! Tak to tu moc nepropaguj...
Reagovat
aligo
Úplně bych to zakázal, je to nesmysl.
Reagovat
GaelM
To se musí tenisové organizace rozhodnout, jestli chtějí tempo zápasů zrychlovat, tak si hráči těžkou můžou běhat pro ručníky sami.

Taky nejsem fanda toho že na takovou práci zneužívají děti, mohli by je v dnešní době klidně nahradit nějakou technikou. Nicméně pro spoustu z nich to je prostě zážitek, ne práce...
Reagovat
com
jo nejdriv se do rucniku vysmrkat a pri dalsi vymene si do nej utrit celej oblicej.. Nekteri sou fakt cunata Ale castejc si toho vsimam teda u tenistek
Reagovat
Mony
U některých je ručník univerzální kapesník, plena a toaletní papír....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist