Jako v obýváku Snoop Dogga, reagoval Zverev. Kurt číslo 17 na US Open zahaluje odér marihuany

30. 8. 2023, 13:13
Aktuality 12
Kurt číslo 17 si mezi tenisty na US Open získal pověst drogového doupěte. Hráče při zápasech pronásleduje pronikavá vůně marihuany, jejíž zdroj zatím zůstává pro pořadatele záhadou. Někteří tenisté včetně wimbledonské šampionky Markéty Vondroušové, která v úterý na sedmnáctce úspěšně vstoupila do turnaje, jsou přesvědčení, že typický, nezaměnitelný odér proniká na dvorec z přilehlého parku.
Flushing Meadows - kurt číslo 17

Držení a užití malého množství marihuany je v New Yorku od loňska legální a kouřit se smí všude tam, kde je obecně kouření povoleno. "Dneska jsem to taky cítila. Voní to hodně. Myslím, že to je jenom na sedmnácte. Ten kurt je hodně stranou, je skoro v parku. Myslím, že to sem jde odtamtud," řekla na tiskové konferenci aktuální česká jednička po výhře 6:3, 6:0 nad Korejkou Han Na-le.

Silný dojem zanechal marihuanový oblak i v olympijském šampionovi Němci Alexandru Zverevovi, jenž v úterý na kurtu zahajoval program. "Kurt číslo sedmnáct rozhodně voní jako obývák Snoop Dogga. Bože, je to úplně všude! Celý kurt je cítit trávou," prohlásil finalista turnaje z roku 2020.

Na výraznou vůni marihuany si už v pondělí po nečekaném vyřazení stěžovala Maria Sakkariová, porážku na to ale nesváděla. "Někdy cítíte jídlo, někdy cigarety a někdy trávu. Něco se prostě nedá ovlivnit, protože jsme v otevřeném prostoru. Za námi je park a lidi tam můžou dělat, co chtějí," konstatovala zklamaná Řekyně.

Třeba to pomůže se uvolnit

Kurt číslo 17 pro 2500 diváků, který byl v národním tenisovém centru Billie Jean Kingové otevřen v roce 2011, se nachází v jihozápadním koutě komplexu těsně vedle přilehlého Corona Parku. I podle člena ochranky turnaje Ricarda Rojase se právě z něj v poslední době line výrazný marihuanový opar, který se stal po legalizaci drogy nedílnou součástí New Yorku.

Nemyslí si ale, že by hráče při zápasech čichání marihuany nějak ovlivnilo. "Je to teď všude. Nedá se před tím uniknout. Musíte si na to zvyknout," řekl Rojas a pro hráče má jasné doporučení. "Zkuste to. Třeba vám to pomůže uvolnit se."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pe3k
Pravda je taková, že ten kouř šel z Covid parku, který je hned vedle stadionu. smile smile
Reagovat
Petr_Fisk
Aneb jak si naivní Zverev představuje obývák Snoop Dogga...
Reagovat
Krisboy
Žije vůbec ještě ten pes?
Reagovat
Krisboy
Žije. S někým jsem si ho spletl.
Reagovat
Petr_Fisk
Ten je živej až moc.

https://festivaly.eu/en/artists/snoop-dogg/38372
Reagovat
Krisboy
S Cooliem jsem si ho spletl. Dvě ikony devadesátých let smile
Reagovat
dadaft
Tvl trávu dneska ještě někdo hulí? Vždyť je v těch spalinách plno dehtu a jiných toxických "chuťovek", 10x horší než cigára ,,,,,,,,,,, kupte si vaporizér lidi, tentýž účinek, nulový sajrajt ,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Pe3k
Zverev kdyby prohrál je schopen se na tohle vymluvit. Tráva to je strašná droga za to různé formy dopingu a alkohol jsou naprosto v pohodě smile
Reagovat
hanz
Dávaj si tam holt dobrůtky noo...smile
Reagovat
Krisboy
Nicméně říkat kurtu, na kterej zavane zvenku vůně trávy, drogové doupě je hodně ujeté.
Reagovat
Krisboy
Na to si stěžoval už dříve Djokovič, ale to nebylo US Open. No hulí se holt všude, s tím nic nenaděláme. smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist