Jaloviec vstup v Manerbiu zvládl a přerušil sérii tří porážek

21. 8. 2017, 14:22
Aktuality 0
Marek Jaloviec odstartoval challenger v italském Manerbiu hladkou výhrou 6-4 6-2 nad 266. hráčem světa Tristanem Lamasinem z Francie, jemuž oplatil tři roky starou porážku z Prostějova. Ve druhém kole narazí na úspěšného kvalifikanta, nebo nasazenou dvojku krajana Adama Pavláska.
Profily hráčů
Marek Jaloviec (© protenis.cz)

Marek Jaloviec v březnu získal svůj první letošní a celkově šestý titul z turnajů série Futures, když vyhrál beze ztráty setu nejníže dotovanou akci v řeckém Irakliu.

Aktuálně 291. hráči světa se ale poté přestalo dařit. Za posledních pět měsíců dokázal do finále dojít už jen jednou, a to na domácím podniku Futures v Ústí nad Orlicí, kde na začátku července naposledy zaznamenal dvě výhry v řadě.

O prolomení série mizerných výsledků tento týden bojuje na antukovém challengeru v italském Manerbiu. Na okruhu ATP Challenger Tour má letos zatím značně negativní bilanci tří výher a devíti porážek.

Dnešním vítězstvím nad žebříčkově lépe postaveným Tristanem Lamasinem přerušil šňůru tří proher a francouzskému tenistovi navíc oplatil tři roky starou porážku z Prostějova. V utkání odvrátil všechny čtyři brejkboly soupeře a Francouze celkem třikrát brejknul.

O své premiérové čtvrtfinále na challengeru si Jaloviec ve středu zahraje buď s krajanem Adamem Pavláskem, s nímž na konci července jasně prohrál na pražské Štvanici, nebo rakouským kvalifikantem Maximilianem Neuchristem.

V Manerbiu se ve čtyřhře představí Roman Jebavý. V současnosti nejlepší český deblista se dal dohromady s Rusem Elginem, se kterým tvoří nejvýše nasazený pár.

• ATP CHALLENGER MANERBIO •
Itálie, antuka, 43.000 eur
pondělní výsledky (21. 8. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Jaloviec (ČR) - Lamasine (Fr.) 6-4 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist