James Blake vyrovnal své maximum na evropské antuce

8. 5. 2008, 23:50
Aktuality 0
ATP ŘÍM - Přesně po šesti letech se James Blake znovu raduje ze svého teprve druhého postupu do čtvrtfinále evropského antukového turnaje. V Římě dnes ve třech setech porazil Španěla Fernanda Verdasca. Loňské semifinále neobhájí Rus Nikolaj Davyděnko - světová čtyřka dnes nestačila na Španěla Robreda.
James Blake

Američan James Blake hrál na evropské antuce čtvrtfinále naposledy před 6 lety právě v Římě. Od té doby na pomalém povrchu získal úspěchy pouze na domácí půdě. Letos však v Itálii i díky žebříčkovému postavení, které mu zajistilo volný los v 1. kole, postoupil už mezi nejlepší osmičku. Po výhře nad domácím Seppim dnes ve třech setech porazil i Španěla Fernanda Verdasca.

Osmadvacetiletý Blake v pátečním duelu o postup do semifinále narazí na Švýcara Stanislase Wawrinku, který dnes porazil Nadalova přemožitele Juana Carlose Ferrera 6-4 6-3. Španěla v posledních dnech trápilo zranění třísel, jenž se mohlo podepsat pod dnešní porážku.

Loňské semifinále v Římě neobhájí Rus Nikolaj Davyděnko. Turnajová čtyřka dnes nestačila na Tommyho Robreda. Španěl vyhrál 4-6 6-2 7-6 a jen tak potvrdil vzrůstající formu - tu našel s přechodem na antukové kurty. Robredo dnešnímu soupeři oplatil rok starou porážku právě z italské metropole a v celkové bilanci vzájemných zápasů snížil na 3-4.

Robreda v pátek čeká souboj s Američanem Andym Roddickem, který bude na antuce rozhodně k poražení. Nicméně ani jednou se mu to ze sedmi možností nepovedlo. Roddick v Římě ještě neztratil set - v 2. kole vyřadil Fishe a dnes si poradil i s domácím Simonem Bolellim. Proti Robredovi však favoritem nebude.

Chilan Fernando Gonzalez k zápasu třetího kola proti Nicolasi Almagrovi nenastoupil. Důvodem bylo zranění pravého stehna, které si přivodil ve vítězném duelu prvního kola proti Tipsarevičovi. Včera sice ještě dokázal vyřadit i Rusa Koroljova, ale dnes boj o čtvrtfinále předem vzdal. Almagro v pátečním čtvrtfinále narazí na třetího nasazeného Novaka Djokoviče. Pokud Španěl uspěje, může potkat Federera, s nímž v Římě v posledních dvou letech vypadl.

ATP Masters Series Řím - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (ČR) - Horna (kv.-Per) 6-4 1-6 6-3
Djokovič (3-Srb) - Andrejev (Rus) 6-3 3-6 6-3
Federer (1-Švý) - Karlovič (Cho) 7-6 6-3
doplněno:
Blake (8-USA) - Verdasco (Špa) 5-7 7-5 6-2
Roddick (6-USA) - Bolelli (Itá) 7-6(5) 6-3
Wawrinka (Švý) - Ferrero (Špa) 6-4 6-3
Almagro (Špa) - Gonzalez (Chi) bez boje
Robredo (14-Špa) - Davyděnko (4-Rus) 4-6 6-2 7-6(4)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist