Jankovičová dnes zaútočí na post světové jedničky

26. 7. 2008, 15:01
Aktuality 8
Srbská tenistka Jelena Jankovičová, která postoupila v Los Angeles do semifinále, je už jen jedinou výhru od postu světové jedničky, na němž by vystřídala krajanku Anu Ivanovičovou. Poslední krůček musí dnes udělat proti finalistce French Open Dinaře Safinové.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Nejvýše nasazená Jankovičová v pátečním čtvrtfinále zdolala Naděždu Petrovovou 7-5 6-4. O účast ve finále turnaje s dotací 600 tisíc dolarů se Jankovičová utká s další Ruskou Dinarou Safinovou.

Pokud Jankovičová porazí finalistku letošního French Open, vylepší v LA loňské semifinále a zároveň si v pondělním žebříčku WTA poprvé v kariéře zajistí post světové jedničky.

Třiadvacetiletá Srbka se s o rok mladší Ruskou střetla poprvé v roce 2004, kdy utkání v hale vzdala. Loni se už ale z dvou výher radovala Jankovičová, která uspěla jak na antuce, tak na trávě. Na hardu se tak utkají poprvé.

Do Los Angeles srbská hráčka dorazila s bolavým kolenem, ale zranění se prý nezhoršilo a její pohyb na kurtu se zápas od zápasu zlepšuje. "Důležité výměny zvládám dobře. Když potřebuju, údery se mi daří," pochvalovala si po vyhraném utkání nad Petrovovou.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nejlepší je mrňavá Heninka. Ty močky z balkánu a uhekaná ruska jí koukaly akorát na záda. Přestalo jí to bavit, když je všechny porážela !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Heninová dokázala skončit jako světová jednička,kvůli penězům to nedokázal Roger a již sbrzy se bude dívat z druhé pozice na záda nejlepšího tenisty současnosti-na záda Rafy!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Přeju jí to, tak doufám, že dnes Safinu porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
nemám rád její hru,nemám rád její ksicht ani její gesta...takže doufám že se dneska Dinara vzchopí a porazí ji...
Reagovat
smazaný uživatel
Do toho Jeleno, ať seš světová jednička!!!! Ty to dokážeš.
Reagovat
smazaný uživatel
Co na ní vidíte,vždyť vypadá jako jelen
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že Safina ji porazí. Chci aby byla světová jednička stále Ana Ivanovicova. Je nejlepší a taky je krásná a jestli vyhraje Jankovicova,tak ji určitě Ivanovicova pak sesadí a nebo se to povede Sharapove.
Reagovat
smazaný uživatel
suck off stupiderri, fandete si svoji zk. kun.e ivanovicove marketingove loutce, jelenka je lepsí a bude nejjjjlepší, nejjjkrásnější rovněž
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist