Jankovičová: Hrát ve větru je frustrující

5. 9. 2010, 13:24
Rozhovory 4
Jelena Jankovičová už osm zápasů v řadě nevyhrála bez ztráty setu. S US Open se rozloučila ve třetím kole, když podlehla Kanepiové. Kaia se lépe vypořádala s těžkými podmínkami. Mě hra ve větru frustruje, hodnotila Srbka.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Při vašem dnešním zápase foukal silný vítr. Jak zvládáte hru za těchto podmínek?
Ano, vítr dnes foukal opravdu silný. Je těžké za těchto podmínek hrát. Měla jsem co dělat, abych trefila míče. Kanepiová se s počasím vyrovnala lépe než já a to nejspíš rozhodlo. Opravdu v tom nebylo snadné hrát, hůř se servírovalo a hůř se trefovali míče. Bohužel jsem prohrála.

Ale abych řekla pravdu, tak podávat bylo skoro nemožné. Nadhodil jste si míček a najednou byl úplně někde jinde. Dal jste mu určitý směr, ale on letěl jinam. Připravujete se na odpal, ale najednou míč zamíří úplně někam jinam. Bylo to opravdu obtížné. Ale jak jsem řekla, Kaia se s větrem vyrovnala lépe. Dnes byla lepší hráčkou a já jí gratuluji.  

Vypadá to, jako kdybychom se vždy bavili jen o počasí, když je řeč o US Open. Zdá se, že vítr k tomuto turnaji už prostě patří.
Nevím, ale řekla bych, že na stadionu Arthura Ashe je vítr hodně silný. Nevím, jak pro ostatní hráče, ale pro mě je takovýto vítr nepříjemný. Těžko se pak hraje. Někdy potřebujete trochu štěstí k tomu, abyste míč trefil do kurtu. Já jsem ho dnes bohužel neměla.

Když jste se dozvěděla, že Serena tady letos hrát nebude, neříkala jste si "Super, to je moje šance. Byla jsem tu už ve finále a teď mám šanci konečně vyhrát"?
Abych řekla pravdu, nedívala jsem se do losu příliš daleko. Soustředila jsem se na aktuální zápas. Po Wimbledonu jsem totiž nehrála mnoho zápasů na tvrdém povrchu, a tak jsem chtěla vyhrávat zápas po zápase a získávat tak pozvolna sebevědomí. Ale dnes nebylo snadné hrát, neměla jsem žádné šance.

Obtěžoval vás také bolavý kotník?
Ne, kotník už byl v pohodě, cítila jsem se dobře. Jen se nepohybuji tak rychle, jak bych měla, ale na tom pracuji. Budu opět pokračovat v tvrdé práci.  

Když hrajete za větru, je to záležitost psychiky, protože jste frustrovaná a nervózní, nebo spíše techniky?
Já myslím, že obojího. Vítr vás frustruje, protože vy chcete míč poslat určitým směrem, ale musíte přitom počítat s tím, kam všude může míč letět. Pak je to ale určitě i o fyzické stránce, musíte se více pohybovat, být ostražitý a velice se soustředit, protože míče létají všude možně. Jak jsem řekla, má soupeřka se dnes s větrem vypořádala lépe.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, usopen.org

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
no jasne vyhovara sa na vietor ale fakt je ze hrala mizerne uz aj predchadzajuce zapasy je dobre pre tenis ze vypadla
Reagovat
smazaný uživatel
SRBE NA VRBE ........ HRVATSKA forever !!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře že už vypadla tahle hrůza!
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím hrála příšerný tenis už delší dobu a doufám že ji za tyhle výsledky nemine vyřazení z top ten.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist