Jankovičová končí. Proti Tanasugarnové neuhrála set

30. 6. 2008, 15:18
Aktuality 1
WIMBLEDON ŽENY - Po Aně Ivanovičové přišel Wimbledon i o druhou vysoko nasazenou Srbku. Jelena Jankovičová dnes prohrála 3-6 a 2-6 s Tamarine Tanasugarnovou a se slavným turnajem se tak loučí už ve 4. kole. Její jednatřicetiletá soupeřka postoupila do čtvrtfinále grandslamu vůbec poprvé v kariéře.
Jelena Jankovičová

Thajská tenistka v utkání se srbskou favoritkou potvrdila, že jí tráva vyhovuje. Letos vyhrála přípravný turnaj v nizozemském Hertogenboschi a dobrou formu ukázala i proti Jankovičové, která zápas třetího kola s Dánkou Caroline Wozniackou dohrávala s bolavým kolenem.

V duelu s Jankovičovou udělala jen šest nevynucených chyb oproti devatenácti minelám soupeřky a ve čtvrtfinále vyzve obhájkyni titulu Venus Williamsovou. Americká tenistka porazila 6:3 a 6:4 Rusku Alisu Klejbanovovou.

Ve čtvrtfinále ženské dvouhry scházejí poprvé v takzvané open éře všechny tři nejvýše nasazené hráčky. Už dříve vypadly světová jednička Ana Ivanovičová ze Srbska a druhá hráčka žebříčku WTA Maria Šarapovová z Ruska.

Mezi poslední osmičku se poprvé na grandslamu dostala přemožitelka Ivanovičové Číňanka Jie Zheng, která může být soupeřkou české tenistky Nicole Vaidišové. Ta v těchto chvílích hraje osmifinále s Ruskou Annou Čakvetadzeovou.

Výsledky - Wimbledon - ženy:
Dvouhra - 4. kolo:
Tanasugarnová (Thaj.) - Jankovičová (2-Srb.) 6:3, 6:2, V. Williamsová (7-USA) - Klejbanovová (Rus.) 6:3, 6:4, Zheng (Čína) - Szavayová (15-Maď.) 6:3, 6:4.

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist