Jankovičová v Bogotě získala první titul od března 2010

24. 2. 2013, 19:54
Aktuality 2
WTA BOGOTA - Jelena Jankovičová na antuce v Bogotě potvrdila roli nasazené jedničky a ukončila takřka tříletý půst bez turnajového vavřínu. Srbská favoritka ve finále porazila hladce ve dvou setech dvacetiletou Argentinku Paulu Ormaecheaovou připsala si celkově 13. titul.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Trojnásobná semifinalistka Roland Garros Jelena Jankovičová loni na antukových turnajích vyhrála pouze jeden ze sedmi zápasů. Letos však na oranžové drti proměnil hned svůj první start v turnajové vítězství, kterým ukončila tříleté čekání na svůj celkově 13. titul.

Prvního triumfu od Indian Wells 2010 se sedmadvacetiletá Srbka dočkala v kolumbijské Bogotě, kde nasazená jednička absolvovala dvě velké bitvy a třikrát hladce zvítězila. Dnešní finálový zápas s Paulou Ormaecheovou patřil do druhé kategorie, neboť Jankovičová nezkušenou Argentinku smetla bez ztráty podání 6-1 6-2.

Jelena Jankovičová"Moc se omlouvám, že neumím mluvit španělsky," omluvila se Jankovičová na začátku svého proslovu. "Nejprve chci poblahopřát Paule k úspěchu na takto velkém turnaji. Hrála dobře a porazila tu dobré hráčky. Je mi líto, že jsem tě porazila právě dnes, Paulo. Ale hrála jsi opravdu dobře, přeju ti hodně štěstí do zbytku sezony," pokračovala Srbka. 

"Prožila jsem tu nádherný týden, byl to úžasný zažitek. Jsem šťastná, že jsem dokázala hned svou první návštěvu Bogoty proměnit ve svůj 13. titul. Tady si ho užívám ještě víc," dodala 24. tenistka žebříčku WTA a bývalá světová jednička, která má před sebou týden tréninku. V březnu ji pak čekají dva velké turnaje v Indian Wells a v Miami.

Dvacetiletá Ormaecheaová navzdory prohře prožila v Kolumbii své nejlepší vystoupení na okruhu WTA, protože osobní maximum překonala už postupem do semifinále. Předtím bylo nejlepším výsledkem 198. hráčky žebříčku loňské čtvrtfinále právě v Bogotě.
- WTA INTERNATIONAL BOGOTA -
(Kolumbie, antuka, 235.000 dolarů)
nedělní výsledky (24. 02. 2013)

Dvouhra - finále:
Jankovičová (1-Srb.) - Ormaecheaová (Arg.) 6-1 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Už bylo načase, hergot!:-) Gratuluji!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist