Jankovičová zdolala Robsonovou a ukončila sérii čtyř porážek v řadě

11. 4. 2012, 23:05
Aktuality 10
WTA KODAŇ - Jelena Jankovičová v Kodani zdolala talentovanou Britku Lauru Robsonovou a dočkala se první výhry po čtyřech porážkách v řadě. O čtvrtfinále si v Dánsku zahraje se sedmnáctiletou Ruskou Julií Putincevovou.
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová má letos od životní formy daleko a především poslední měsíc a půl protrpěla. Od semifinále na turnaji v Kuala Lumpur, kde podlehla Martičové, neuhrála v dalších třech zápasech (s Hamptonovou, Barthelovou a Venus Williamsovou) ani set. Sérii čtyř porážek v řadě utnula až dnes v kodaňské hale.

Bývalá světová jednička a turnajová trojka si poradila s osmnáctiletou Britkou Laurou Robsonovou, kterou zdolala 6-4 7-6. Nezkušená soupeřka pomohla srbské favoritce 48 nevynucenými chybami.

O postup do čtvrtfinále si Jankovičová zahraje s další talentovanou soupeřkou - sedmnáctiletou Julií Putincevovou z Ruska.

Čtyři tenistky jsou v dánské metropoli již ve čtvrtfinále a jednou ze šťastných je také Kaia Kanepiová. Pátá nasazená Estonka v dramatické bitvě udolala 7-5 4-6 7-6 osmnáctiletou Maďarku Timeu Babosovou a právě ona si o postup do semifinále zahraje s Jankovičovou, nebo Putincevovou.

Podnik kategorie International nemá v kalendáři WTA pevný termín - v roce 2010 se turnaj konal na přelomu července a srpna, loni v období mezi French Open a Wimbledonem a letos na startu antukové sezony. Před rokem se do finále dostala Lucie Šafářová, předloni Zakopalová, obě však nestačily na domácí Wozniackou. Letos se v Dánsku hraje bez české účasti.

- WTA INTERNATIONAL KODAŇ -
(Dánsko, tv. povrch / hala, 220.000 dolarů)
středeční výsledky (11. 04. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Jankovičová (3-Srb.) - Robsonová (Brit.) 6-4 7-6(8)
Jovanovská (Srb.) - Vögeleová (Švýc.) 6-3 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Kanepiová (5-Est.) - Babosová (Maď.) 7-5 4-6 7-6(2)
Barthelová (6-Něm.) - Briantiová (It.) 6-3 6-2
Martičová (Chorv.) - Kontaová (Austr.) 6-2 6-3
Cornetová (Fr.) - Mayrová-Achleitnerová (Rak.) 6-2 2-6 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
tommr
přitom tam naše hráčky slavily velký úspěchy - předloni byla ve finále Zakopalová, loni Šafářová ... :)
Docela je ale chápu. Problémem Kodaně je nejen nestálej termín, ale hlavne povrch - hrát v hale na tvrdým povrchu když se právě rozbíhá antuková nebo travnatá sezona je dost nesmyslný ...
Reagovat
gigin
Dáma !! :-))
Reagovat
VlS
Ale tu fotku vybral někdo, kdo ji teda hodně nemá rád :-)
Reagovat
gigin
sojka ?? :-)))
Reagovat
VlS
je dáma, ta by to neudělela.
Reagovat
gigin
já vím .. mažu to .. :-) Fotka je fakt teda - jak to nazvat - divoká ??
Reagovat
tommr
na tý fotce to vypadá jakoby Jelena měla stejný svaly jako Stosurová ... :)
Reagovat
pepin
Kdyby tam nebyla vidět kousek raketa, tak by si člověk mohl myslet, že jde o soutěž v kulturistice. Moc hezký.
Reagovat
VlS
No, mě to teda připadá spíš jako reklama na panoptikum těch mrtvejch lidí staženejch z kůže. I tu hlavu tam má tak nějak našikmo nasazenou, fakt hrozná fotka.
Reagovat
gigin
by to měl přehodit, tu fotku. Toto se k Dámě nehodí !! Co ?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist