Je těžké se na kurtu bavit. Djokovič přiznává, že bojuje se stresem a tlakem

7. 9. 2023, 09:56
Aktuality 8
Novak Djokovič (36) se po úterním vítězství na US Open odreagoval interpretací hudební klasiky od Beastie Boys. Druhý nasazený hráč následně uvedl, že se snaží užívat si čas na kurtu navzdory tlaku a stresu, kterému čelí.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Profimedia)

Srb, který se snaží vyrovnat rekord Margaret Courtové v počtu 24 grandslamových titulů, porazil na stadionu Arthura Ashe Američana Taylora Fritze a postoupil do rekordního 47. grandslamového semifinále.

V pozápasovém rozhovoru působil Djokovič uvolněněji a zpíval píseň "(You Gotta) Fight for Your Right (to Party)", k níž se přidali i fanoušci na tribunách. "Snažím se užívat si chvíle na kurtu, ale je tu tolik stresu a tlaku, že je těžké se na kurtu bavit," řekl Djokovič novinářům.

"Je to opravdu o tom najít způsob, jak zápasem proplout a vyhrát ho. Ale mimo kurt, pokud jde o samotnou cestu profesionálního tenisty, když se svým týmem cestuji po světě, snažíme se bavit a užívat si života," prohlásil srbský tenista.

Příště se utká s Benem Sheltonem, který v závěrečném zápase dne porazil Francese Tiafoea. Ještě než Srb znal jméno svého soupeře, poznamenal, že bude připraven na velkou bitvu v pátečním semifinále.

"Oba kluci, Shelton i Tiafoe, mají velké charisma. Přinášejí na kurt spoustu energie. Jsou velmi rychlí a silní. Mám pár dní volna. V této fázi turnaje to mému tělu vlastně prospívá. Budu připraven na kohokoli, kdo bude na druhé straně sítě," dodal Djokovič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Livesport, Tomáš Rambousek

Komentáře

8
Přidat komentář
Marduch
Neda se svitit, mimořádné cíle a mety jsou spjaty s mimořádnou pili, vytrvalostí, ale často take se stresem a tlakem. Ani zápasy typu Fritz zdaleka nejsou vubec žádnou brnkačkou, jak se může podle zbezneho pohledu na zprávu o výsledku zdát. Ta zhuštěná koncentrace a úsilí takřka pri kazdem servisu, úderu a výměně by se možná dala krájet..
Reagovat
gigin
Vidíš to a ten osel pod náma v tom má jasno za tři sekundy.
Reagovat
Orgasmator
smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
woody
Myslím,že na US open je to hodně poznamenané tím vedrem a vlhkem. Kde ten samotnej zápas v těch podmínkách je pro tělo utrpení, když si k tomu přidáme napětí a nervozitu GS tak se nedivím, že si to neužívá. To si asi ani nejde užívat..
Reagovat
paddy
Řešení je jednoduché. To stejné, co si přeje Srdjan, tzn. ukončit kariéru.

Nikdo ho k ničemu nenutí, tlak si vytváří sám, když chce pořád vyhrávat.
Reagovat
turista
To je předčasné. Ještě dosáhnout 100+ titulů a pak to může být aktuální. Dřív těžko. Navíc ani Nadal to ještě nezabalil.
Reagovat
QacO
Pesne tak peeesne tak
Len to tam pekne vyhraj ne ze ne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist