Je to oficiální. Krejčíková si díky Wimbledonu podruhé vyzkouší dvouhru na Turnaji mistryň

DNES, 16:42
Aktuality 3
Barbora Krejčíková (28) podruhé v kariéře postoupila na Turnaj mistryň ve dvouhře. Česká reprezentantka se na závěrečnou akci sezony v Rijádu kvalifikovala díky triumfu ve Wimbledonu. Osmičku startujících spolu s ní zkompletovala olympijská šampionka Qinwen Zheng, které v letošním žebříčku patří sedmé místo. Informovala o tom WTA na svém webu.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková si podruhé zahraje dvouhru na Turnaji mistryň (© TAKUYA MATSUMOTO / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Krejčíkové sice v pořadí sezony aktuálně patří 12. místo, na prestižní akci ale postoupila jako nejvýše postavená úřadující grandslamová šampionka mimo první osmičku, která ale zároveň není hůř než dvacátá. Ve dvouhře na Turnaji mistryň debutovala v roce 2021, kdy na Roland Garros získala premiérovou grandslamovou trofej.

Celkově se osmadvacetiletá tenistka na Turnaji mistryň představí už pošesté. Od roku 2018 byla jeho pravidelnou účastnicí ve čtyřhře po boku Kateřiny Siniakové. Společně také v roce 2021 získaly titul. Siniaková se letos v deblu kvalifikovala s Taylor Townsendovou z USA.

Dvaadvacetiletá Qinwen Zheng bude mezi elitou startovat jako první Číňanka od roku 2013, kdy hrála Li Na. Průlomovou sezonu zahájila finálovou účastní na Australian Open a v Paříži ji ozdobila zlatou olympijskou medailí. V Palermu navíc obhájila titul.

Už dříve se do Rijádu kvalifikovaly Polka Iga Šwiateková, Aryna Sabalenková z Běloruska, Američanky Coco Gauffová a Jessica Pegulaová, Jelena Rybakinová z Kazachstánu a Italka Jasmine Paoliniová. Turnaj mistryň začne 2. listopadu.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Big8... Pořád dobrý
Reagovat
com
jenze ona ma ambice do big4
Reagovat
muster
ona je big4 pořád i když byla na 30 místě
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist