Jedinečné nasazování do Wimbledonu letos hraje do karet Murraymu

29. 4. 2014, 23:44
Aktuality 213
Navzdory tomu, že britský tenista Andy Murray je aktuálně na osmém místě žebříčku, při své wimbledonské obhajobě by mohl být nasazen mezi nejlepšími čtyřmi. I kdyby své žebříčkové postavení do té doby nevylepšil, pomůžou loňskému šampionovi jeho výsledky na trávě, které organizátoři londýnského grandslamu tradičně zohledňují.
Profily hráčů
Andy Murray - Wimbledon 2013

Murray především vinou operace zad a dlouhé pauzy klesl z druhé na osmou pozici v pořadí ATP. I když se už plně uzdravil, jeho výsledky zatím nejsou takové jako před operací. 

Pro Wimbledon nicméně šestadvacetiletému Skotovi pomůže, že loni v All England Clubu vyhrál, triumfoval také na turnaji v Queen's Clubu a wimbledonské finále hrál i v roce 2012.

"Tyhle výsledky budou mít (na jeho nasazení) podstatný vliv," uvedl na dnešní tiskové konferenci předseda All England Clubu Philip Brook. "Bodové zvýhodnění významně pomůže také Novaku Djokovičovi a Rogeru Federerovi," dodal Brook.

Wimbledon je jediným grandslamem, kde se pořadí nasazených hráčů neřídí pouze aktuálním žebříčkem ATP. Pořadatelé si sestavují vlastní žebříček: tenistům k jejich bodům ze žebříčku ATP připočítají také tzv. bonus za trávu, tedy 100 procent bodů získaných za posledních 12 měsíců na turnajích na trávě a k tomu 75 procent z bodů za nejlepší výsledek na trávě za období 12 až 24 měsíců předtím.

Listina nasazených hráčů se sestavuje týden před Wimbledonem, letos tedy podle žebříčku 16. června. Murraymu tak bude připočteno 2000 bodů za loňský triumf ve Wimbledonu a 900 bodů (75 procent ze 1200) za finále v roce 2012. K tomu ještě body, které získá letos v Queens Clubu, kde bude obhajovat titul. Polepšit si tak může až o 3150 bodů.

Murray se loni stal prvním britským vítězem Wimbledonu v mužské dvouhře po 77 letech. Tehdy ho ještě vedl Ivan Lendl, jenž letos v březnu ve funkci Murrayho trenéra po dvou letech skončil.

Přehled, jak by body za výsledky na trávě ovlivnily aktuální žebříček ATP
1. (1.) Rafael Nadal: 12,943.75 (včetně 43.75 bodů)
2. (2.) Novak Djokovic: 12,780 (1740)
3. (4.) Roger Federer: 7,600 (1795)
4. (8.) Andy Murray: 7,190 (3,150)
5. (3.) Stanislas Wawrinka: 6,747.5 (167.5)
6. (5.) David Ferrer: 5,540 (630)
7. (6.) Tomáš Berdych 5,168.75 (408.75)
8. (13.) Jo-Wilfried Tsonga 3,045 (675)

• číslo v první závorce je aktuální pořadí v žebříčku ATP k 28. dubnu 2014
• číslo v druhé závorce jsou body za výsledky na trávě - v tuto chvíli tedy 100 % bodů získaných na trávě v loňské sezoně + 75 % bodů za nejlepší výsledek na trávě v sezoně 2012

- zvýhodnění při nasazování do Wimbledonu 2014 bude zohledňovat letošní přípravné turnaje (100 %), loňský Wimbledon (100 %) a nejlepší výdledek z přípravných turnajů v roce 2013, či Wimbledonu 2012 (75%)
- žebříčkem před letošním Wimbledonem ještě zamíchají tři velké antukové turnaje v Madridu, Římě a Roland Garros
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

213
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
gigin
vykašlete se na povrchy, dominanci, konkurenci, tituly. Aspoň na chvílu. Nezapomeňte dnes políbit pod třešní svou kočičku, pokud jste teda 4% tak svojho chalana no a pokud jste podobojí tak asi oba. Hezký sváteční den!
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, přečetl jsem si tvůj komentář o trochu později, takže jsem si před tím "tam dole" ještě dovolil napsat takový malý fanatický, přímo až fašistický výplod ;-)

Jinak máš recht, hezký svátek všem!
Reagovat
gigin
:)))) Není to zase až taková hrůza :DD ta gloska myslím..
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz pri polibku zamumlate: "Rogeraznavekyamen", rozhodne nic nezkazite.. :-)
Reagovat
gigin
Polibek smrti.
Reagovat
Vojtiik
gigin je tady jediny normalni tyjo :))) jesteze se nudim ve vlaku, jsem si zas pocetl, jak lidi muzou byt zabednení :/ :D
Reagovat
Roger_Federer
Mozno poboskat aj fotku Rafy..?
Reagovat
gigin
Jedině barevnou ale.
Reagovat
smazaný uživatel
Radšej mi povedz, kde je tito :)
Reagovat
gigin
Volali jsme si minulý týden. Prej to tu može jebat.
Reagovat
smazaný uživatel
:-(..Och, ale to tu chátra..
Reagovat
r.Fever
Inak ak to správne počítam, k týmto bodom Nadal nemá šancu nič pripočítať, lebo Madrid + Rím + Roland Garros obhajuje plnú porciu bodov a Novak len dokopy 910 bodíkov. Takže vo Wimbledone bude nasadenou jednotkou Novak, zaujímavé :) Plus možno v tom čase bude aj zase svetovou jednotkou, no po Wimbledone by sa to zrejme otočilo a po americkej sérii zase :) A takto sa to bude otáčať a na konci roka bude svetová jednotka Wawrinka. /ha./
Reagovat
Rafaeoli25
Ty si seš nějak jistej tim, že Nole po zranění dojde všude do finále, já doufám, že Rafa dá všechny tři tituly a uvidíme jak to bude vypadat s Noldou..
Reagovat
r.Fever
Na to aby bol na Wimbledone nasadená jednotka potrebuje uhrať 1100 bodov z 3 nasledujúcich turnajov, takže nemusí ani dôjsť všade do finále ;)

semi v Madride, semi v Ríme a semi v RG a je tam aj tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu odbočím, aký titul Roger obhájil na antuke?..:)
Reagovat
smazaný uživatel
A ty jsi zas jistý tím, že Rafan vyhraje Madrid, Řím a RG, ačkoliv v dubnu, na turnajích (MC a Barcelona), kde býval dlouhou dobu neporazitelný, nyní vypadl v ČF.
Tvůj optimismus před Madridem mě překvapuje, tam se hraje na rychlé antuce, která Rafanovi tolik nesedí. No uvidíme, já doufám, že RG vyhraje Nole!
Reagovat
smazaný uživatel
Na turnaji v Hamburku Fedex vyhrál 2x za sebou v letech 2004-05 (další triumfy 02 a 07). Fedex tedy dokázal obhájit titul všude: na betonu, na trávě, na koberci i na antuce. Něco, o čemž se takovému Rafanovi může jen zdát.
Reagovat
r.Fever
Flagicon ma predbehol s odpoveďou. Nechápem, prečo tak urputne bojuješ o to, aby boli Federer, Djokovič a Nadal chápaní ako hráči rovnakého rangu ?

Keď bude mať Rafa 17 GS, 6 Masters Cupov, vyše 300 týždňov na pozícií svetovej jednotky atď. môžeme sa baviť :) Či ty dopredu rátaš že nebude, tak to zvaľuješ na konkurenciu. Už som ti raz písal, šampión je ten čo vyčnieva, nie ten čo sa nedokáže odpútať od zvyšku pelotónu.
Reagovat
smazaný uživatel
Úprimne, ja si nemyslím, že je Federer rovnakého rangu ako Rafa :)

Flagicon..Tak Rafa 250ky, či 500ky moc nerieši..Možno preto ;)..Roger má najvia titulov práve z nich..
Reagovat
r.Fever
No aspoň vieme, s akou rezervou máme teda brať tvoje komentáre, lebo ty si určite myslíš, že Nadal je ešte lepší :)

Mimochodom, Federer má aj najviac grandslamov, to je také zanedbateľné, že ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne že by na tom tolik záleželo, ale turnaj v Hamburgu byl tehda Masters za 1000 bodů. A v každém případě si nemyslím, že by Rog sbíral tituly jen z pětistovek a dvěstěpadesátek.
Reagovat
r.Fever
Presne toto čo je v článku som tu písal do diskusie asi pred týždňom (možno dvomi, neviem), keď Forehand písal, že Wawrinka bude ako 3.nasadený ľahké sústo v semifinále.

K diskusii nižšie, fanúšikovia Nadala bojujú proti označeniu Nadala za "antukára". No keď pri cca 60 tituloch máte 40 z antuky a z 13 grandslamov je antukových 8, je to boj zbytočný.. Hlavne keď si uvedomíme, že sezóna sa skladá hlavne z hardu :)

A vôbec, koho to trápi ? Titul ako titul nie ? Rafa predsa dokázal vyhrať aj na rýchlych povrchoch, spomeniem napr. Madrid 05, USO 2010 či Cincy 13. Jeho problémom však vždy bolo, že tieto úspechy nevedel zopakovať. Kedy naposledy Nadal obhájil neantukový titul ? Tu je vaša odpoveď priatelia.
Reagovat
Rafaeoli25
Antukář těžko může dosáhnout takových úspěchů na ostatních površích, antukáři jsou hráči jako Montanes nebo Volandri, kteří si na trávě ani hardu ani neškrtnou, ne dvojnásobný vítěz Wimblu a USO..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak s tim, že je Stan na trávě snadnym soustem nesouhlasim, v r.2009 zahrál výbornej turnaj a málem porazil Murrayho, takže on má potenciál i na trávu, zvlášť letos..
Reagovat
smazaný uživatel
To je dosť jednostranné videnie, ktoré trochu postráda logiku.. Áno, vyhral 8GS z antuky, no ak by bol antukár, nikdy by nemal kariérny GS. Navyše na každom povrchu vyhral aspoň dva GS ako jediný zo súčasných tenistov..Rafa vyhral mimo antuky 5krát viac titulov ako celá dekáda tenistov na antuke..
Reagovat
Mayo
jasné, že je antukár...však je na tomto povrchu najlepší v histórií
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže tady jde o to, že mu někteří chtějí dát nálepku "jen antukář" a snaží se všemožně snížit jeho úspěchy na trávě i hardu..
Reagovat
Mayo
To je už druhá vec ... to spochybňovanie titulov na iných turnajoch je smiešne ale čo narobíme
Reagovat
Roger_Federer
Je potreba si rict ze tento ton a retoryku zde zavedli fanousci samotneho Nadala.. konkretne Forehend s jeho pohunci
Jeho teorie slabe ery a konurence let 04-06, slouzici k dehonestaci
Federera..
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím, kdo se m co zavedl, nicméně i kdyby to tak bylo, reakce je to nesmyslná, na jedné straně je tu teze o slabší éře, na níž se kontruje tím, že Rafa je jen antukář..jakou to má souvislost? Očividně žádnou, jen se na názor zlostně útočí jiným názorem, pravdu dost možná mají částečně obě strany, tedy, že v letech 04-06 opravdu nebyla moc silná konkurence a tudíž bylo pro Roga snadnější dominovat než kdyby musel bojovat s Rafou a Nolem na jejich vrcholu, částečná pravda ale také je, že Rafa by mohl být na hardu a trávě ještě lepší než je (je ale fakt, že o několik grandslamů ho připravil nedobrý zdravotní stav), každopádně zde neexistuje respekt k opačnému názoru a plnohodnotné uznání hráčů z obou táborů, neustále tu mnozí snižují toho druhého, místo abychom se tu shodli, že oba jsou stejně velcí titáni, kteří si zaslouží jen velký respekt, vždycky musí zaznít ten je lepší, ne, ten! A tak to jede furt dokola..
Reagovat
spaniel
Ono to nejde uz jen z toho duvodu, ze Rafa je podivin bez charisma s nudným tenisem, hrající 2 udery dokola a behajici jak zajíc pomalu v ochozech. Je uplne jedno kdo ma kolik titulu, staci se na nej 10 minut divat a je jasne, ze je to jen vydrena urputnost bez přidané hodnoty. K tomu ritualy, vecne podvadeni, stezovani a plakani. To je pro me Rafa.
Reagovat
Roger_Federer
I pro me.
Reagovat
r.Fever
Milý Rafaeoli, nikde v mojom príspevku nenájdeš tvrdenie, že Rafa je len antukár, takže nebuď taký precitlivený ;)

Forehand už zrejme nevie, ako reagovať keď sa ohrádza na môj príspevok s tým, že postráda logiku. Veď ja som napísal len a len fakty, ak tie pre vás postrádajú logiku, nuž .. môj problém to veru nie je. A dokonca píšem že titul ako titul, a konštatujem fakt, že Nadal NIKDY neobhájil žiadny titul mimo antuku - ergo dokázal byť úspešný aj mimo antuku, no nie konštantne. Získal 5 grandslamov mimo Roland Garros, ale nikdy na žiadnom inom nedominoval, nikdy žiaden grandslamový titul mimo Roland Garros neobhájil.

Jasné, je úspešný aj mimo antuky, veď keby nie - tak hádam teraz nie je svetová jednotka. Lenže ak sa pre niektorých konštatovanie faktov zdá nelogické, načo sa snažiť, že..:)
Tými faktami o Nadalovej úspešnosti mimo antuky som sa snažil vysvetliť, že ho tenisoví diváci, hlavne tí mainstreamovejší, vidia ako "antukára". Čo nie je úplne pravda, samozrejme. No ak chcú jeho fanúšikovia bojovať proti tomuto označeniu, je to boj zbytočný, pretože aj tu platí, a použijem to Forehandovou obľúbenou nemčinou, Volkes Stimme ist Gottes Stimme, Hlas ľudu, hlas boží :)

S veternými mlynmi sa nedá veru bojovať, ľudia budú navždy vidieť v Nadalovi hlavne antukára. Či oprávnene, dá sa polemizovať. No pre mňa je to jednoducho tenista, ktorý absolútne maximalizoval svoj herný potenciál na každom povrchu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pro tebe je to možná podivín bez charisma, všichni to tak naštěstí nevnímají a proto má taky obrovskou spoustu fandů, třebaže ne takovou jako Roger. Charisma jednoznačně má, nezlob se, je směšný a ubohý, když říkáš, že ne, jen proto, že neumí dobře anglicky neni nudnej exot. Mně naopak totálně bez charismatu přijde naopak Berdych, Murray a Raonič, ti mě nikdy do zápasu nevtáhnou, ani v nejmenším, to jsou ale jen naše názory, já je taky nikomu necpu a i když mě ani Roger nebere, nemám potřebu ho tu jakkoli srážet. Co se týče atraktivity hry, o tom už jsme se tu bavili, já jeho hru za atraktivní považuju, baví mě, ale to je opět věc názoru a sympatií..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak pakliže jeho geniální rotace a inside-out forehand nepovažuješ za mistrovskou záležitost a přidanou hodnotu, pak asi nemá smysl se bavit, když nedokážeš ocenit ani věci, které si ocenění zaslouží..
Reagovat
spaniel
Nevim, pro me je to proste nepochopitelne, to je cele. Aje to jako bychom žili v dobe Mozarta a ty si uznaval vojenského bubeníka, co bubnuje pochody.
Reagovat
spaniel
Inside out přidal az docela nedavno, pravda je takova, ze cela jeho hra byla forhand křížem, bekhend křížem a kdyz nestihal, tak slajz po lajne. Samozrejme s libovým hekanim, aby takoví jako ty věděli, ze je to velice brutální uder. A rekord ve spinu drzi Federer, kdyz uz se tim ohanis, jiste, je to jeho zbran, ale stejnou rotaci mel i Bruguera, ovsem se starou raketou :)
Reagovat
Rafaeoli25
Rafa rozhodně svůj potenciál na hardu a trávě nemaximalizoval, jinak ono když je někdo tak dominantní na nějakém povrchu, tak to svádí hodnotit ho jen v tomto segmentu a automaticky vnímat ty ostatní jako podružné, je to ale tou neskutečnou dominancí, která upozaďuje vše ostatní a to je špatně..
Reagovat
r.Fever
Súhlasím :)

V podstate rovnaký princíp ako pri Federerovej neskutočnej dominancii v rokoch jeho najväčšej slávy. Naozaj dominoval tak neskutočne, že "upozaďoval vše ostatní" a ono sa to potom zdalo, akoby to ostatné (rozumej ostatní tenisti) boli slabí. Lenže neboli :) To on tak neskutočne dominoval tenisu, rovnako ako Rafa antuke.
Reagovat
Rafaeoli25
Fakt ubohý srovnání, prej bubeník, když už, tak bych řekl Mozart kontra Wagner. Ano, ze začátku jeho hra byla hlavně o běhání, postupně se ale rozvíjela a od roku 2008 mě bavila na sto procent, je úžasný, když je jedinym úderem schopen přejít z defenzivy do ofenzivy a ten insideout je prostě famózní, stejně tak jeho prohozy, ve kterých nemá konkurenci, takže těch skvělých prvků je spousta, ty je ale asi vidět nechceš..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v tom se s tebou právě shodnout nemůžu, nepovažuju roky 04-06 za totálně slabou éru jako někteří, silná ale určitě nebyla a chtěl bych vidět, jak by tehdy dominoval, kdyby proti němu stál Rafa let 08, 10 a 13 a Nole roku 11, kdyby spolu tihle bojovali na vrcholu ve stejný době, vypadalo by to jinak, o tom jsem přesvědčený, min.fifty-fifty by to bylo a je škoda, že k tomu nedošlo..
Reagovat
r.Fever
Inak Marty28, či Rafaeoli .. whatever
ak si myslíš, že Nadal svoj potenciál nemaximalizoval, ako by teda vyzeral napr. jeho počet GS pri maximalizovaní ? :)
to by ma fakt zaujímalo.
Reagovat
spaniel
Nejednou jsem psal, ze ma skvele prohozy, mozna nej v historii. Ale i kdyz si odmyslim jeho osobnost, tak me jeho tenis ničím nenadchne. Neni v tom zadne kouzlo, je to moc uhekane a udrene. Ja mam rad celodvorcovy tenis, nabehy na sit, voleje, chip n charge, chopovane bekhendy nehraje z nouze ale kvuli změně rytmu, obcas dat i tvrdý plochy forhend, ne porad jen topspin. Ja mam rad winnery, je to neco jako gól ve fotbale, pokud hraješ tenis, tak vis, ze je to uplne jiny pocit dat nechytatelny winner, nez si vynutit chybu, coz je to co dela Nadal a na cem je založeny jeho tenis.
Reagovat
r.Fever
Rafova hra v rokoch 10 a 13 je trošku dogma, minulý rok si mnoho titulov vybojoval hlavne urputnosťou, neschopnosťou súperov, kvalitne hral iba na US turnajoch, to mi dá za pravdu viac jeho fanúšikov, lebo tá hra nebola ideálna ani na RG, aj tak ho vyhral.
v roku 2010 hral kvalitne naozaj, no až od antukovej sezóny a v jeho zrejme naj roku 2008 po olympiáde úplne odpadol..
Djoko takisto po USO 2011 odpadol, no dovtedy to bolo 9 mesiacov čistej dominancie s bilanciou tuším 63-2 ? až na konci roka mu to kleslo na 70-6.
Neviem či Rafove sezóny vôbec ide porovnávať s dominanciou ako napríklad v jednej sezóne mať bilanciu 92-5 a 3 grandslamy + finále + výhra na Masters Cupe.
V mojom ponímaní (a nielen mojom) sú hráčske top sezóny zoradené takto :
Federer 2006 - Djokovic 2011 - Nadal 2008. Argumenty sú vyššie.
Reagovat
Rafaeoli25
Další co mě podezírá z více nicků? Že vás to baví..jak bych si představoval maximalizaci jeho potenciálu? Tak kdyby v tuto chvíli měl krom osmi titulů z RG aspoň tři z Wimblu, USO i AO, pak by se dalo mluvit o naplnění potenciálu i na ostatních površích..
Reagovat
spaniel
Mne se libi to tvoje uvažování založené na kdyby. Samozrejme vsechny kdyby jsou v prospěch Nadala. Nezískal tolik GS protoze byl zraneny (zdravy Nadal neprohrava), nebo nebyl v pohode (to in neni nikdy) atd bla bla bla. Pravda je, ze Federer 04-07 byl monstrum, kdezto ty ho vidis tedkom a z toho vychazis, kdyz si myslis, ze by ho současný Nadal tehdy porazel. Coz je smesne, protoze Nadal je ted horsi nez byval. Proc Nadal ani ted nedominuje treba hardu a trave, kdyz uz je Federer poloviční? A neni to jen Novakem, jsou to Rosolove, Darcisove a ted uz kde kdo. Vzdycky uměl porazit Federera, ale vzdy byl náchylnější na překvapivé vypadnuti a proto nikdy nedominoval mimo antuky. Fakta co uvedl rfever to jen dokládají.
Reagovat
spaniel
Ale chapu, ze ted hry na kdyby bavi, protoze to v současnosti nevypada zrovna dobre. Takze je lepsi utíkat pred realitou a vymyslet si pohádky. Mimochodem, Rafa svuj potenciál nejenže maximalizoval, ale výrazně překročil. Plus muze děkovat bohu, ze nemel na antuce az Novaka konkurenci, jako byval treba Guga.
Reagovat
Rafaeoli25
Neschopností soupeřů? To můžu říct i o spoustě Rogových titulů, jinak v sezoně 2010 získal gs na všech třech površích, to se nikomu jinému nepovedlo, takovou sezonu nepovažuješ za vyjímečnou?
Reagovat
Rafaeoli25
Neboj, tenis sleduju patnáct let, takže si roky 04-07 pamatuji velmi dobře a právě proto si za svými slovy stojím, jinak s tím překročením je to dobrý vtip, chceš snad říct, že kterýkoli z jeho gs titulů mimo antuku nebyl zasloužený?
Reagovat
r.Fever
Rafaeoli, tak prepáč no, to bolo len také forehandovské "rypkanie".

Tak potom ja ti poviem ako si predstavujem maximalizáciu úspešnosti Rogera Federera : (aj pridám roky, v ktorých tituly mohol získať, v prvej zátvorke je skutočné číslo)

Australian Open tituly : (4) 5-6 (roky 2005 a 2008)
French Open tituly : (1) 2-3 (roky 2006 a 2011)
Wimbledon tituly : (7) 8-9 (roky 2008 a 2011)
US Open tituly : (5) 7-8 (roky 2009, 2010/11 a 2012)
Masters Cup tit.: (6) 7-8 (roky 2005 a 2012)

Čiže pri relatívnej maximalizácii svojej úspešnosti mohol mať okolo 22 GS titulov a 7 Masters Cupov, ale na to sa nehrá ;) Ide o realitu, a v tej podľa mňa Rafa dosiahol maximum zatiaľ čo mohol, pretože kde mu inokedy kvôli zraneniam povedzme bolo ubrané (Australian Open 2014) tam mu bolo aj pridané (Australian Open 2009 alebo Roland Garros 2013).

Nakoniec prídeme k tomu, že ono je vlastne všetko tak, ako má byť :)
Reagovat
r.Fever
Rafaeoli, tým som narážal napríklad na Djokovičovu neschopnosť zahrať smeč bez toho, aby nenabúral do siete za veledôležitého stavu v piatom sete :) Také niečo v rokoch 2004-07 nenájdeš, aj keby si hľadal. Takže si za tým stojím. A takisto aj napríklad za neschopnosťou Davida Ferrera v Madride 2013 zahrať jasnú víťaznú loptičku, ktorá by mu priniesla 2 mečbaly. Toto sú urputne vybojované tituly, aj vďaka súperovým neschopnostiam, niekedy aj jednoducho prehodiť loptičku na druhú stranu.
Proste argumenty.

Aké mi ty uvedieš o neschopnosti hráčov v rokoch 2004-07 ?
Reagovat
Rafaeoli25
S tou maximalizací na RG 06 a 11 jsi mě pobavil, máš smysl pro humor, dobře víš, že přes Rafu to prostě jít nemohlo a ani ten Wimbl 11 by býval nedal, protože by ho ve finále čekal kdopak? Ano, správně, Rafa, takže v těhle případech se nedá o maximalizaci uvažovat, jinak Rafu zradilo v době Austrálie zdraví hned pětkrát vážený, v době USO jednou a v čase Wimblu taky min.jednou, jsi na čísle sedm, to považuješ za zanedbatelné číslo?
Reagovat
r.Fever
A áno, Rafa získal GS na 3 rôznych povrchoch v jednej sezóne, ale neviem či chceme hrať tú pieseň o rozličnosti povrchov znova. Prakticky každý hráč už dnes povie, že adaptácia na iný povrch je bezproblémová - nie ako keď Borg musel po RG trénovať 2 týždne vkuse na tráve a stále hral špatne a vycibril si hru 6-7 hodinovými tréningami, hlavne v mladom veku.

Stále sú to 3 GS za rok, rovnako ako Roger 06 či Nole 11. Pridaná hodnota je, že 3 rozdielne povrchy. Noleho pridaná hodnota je, že dominoval od januára do septembra, získal spomínané 3GS no navýšil to bilanciou 63-2 v septembri a 5 titulmi z Masters turnajov.
Roger to navýšil tým, že dominoval od januára do konca novembra, a prakticky pokračoval potom aj na Australian Open 2007, čiže v jednom momente mal zápasovú bilanciu 104-5; a to konkrétne po Dubaji 2007. Obligátne 3GS + 1 tesne prehrané finále je pre mňa viac ako 3GS + 1 štvrťfinále. Plus si pridaj tú dominanciu. Aj keby si to násobil nezmyselným kvocientom "slabšej éry" stále ti to vyjde ako pomerne lepšie ako hociktorá iná sezóna.

Takže to sú jednoduché argumenty, viac nie je potrebné písať.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak v letech 04-07 je ta neschopnost fundamentální, personální, hráči jako Hewitt, Roddick, Nalbandian nebo Blake na to prostě neměli, ani v těch letech, ani později, s těmi si šlo hrát jako s loutkami..
Reagovat
r.Fever
A ty tie tvoje reči, že aspoň 3x Australian Open, Wimbledon, a US Open ? Rovnako pravdepodobné. Tak ako Roger mohol Rafu kľuudne poraziť na RG 2011, mohol Rafa poraziť Djokera v roku 2011 na US Open, rovnaká pravdepodobnosť - a to je myslím titul, ktorý by si Rafovi prisúdil v tých 3 US Open. Roger tak ako v 2006 aj v 2011 bol vždy viackrát len pár cm od získania dôležitých setov, či brejkov, rovnako ako Nadal v roku 2012 vo finále proti ND - opäť titul ktorý by si mu prisúdil.
To, že Federer čelí Nadalovi neznamená automaticky výhru Nadala, aj štatisticky je dokázané, že vo všetkých ich zápasoch je pomer získaných lôpt 49%-51% v prospech Rafu. Trošku tesné na takú bilanciu, že ? Preto, lebo je skreslená :)

Ale nebavme sa o teoretických veciach, to bolo len na spestrenie. Môj názor je že Nadal maximalizoval svoj potenciál, spaniel tvrdí že ho viacnásobne prekročil a ty že ho nemaximalizoval. Have to agree to disagee.
Reagovat
r.Fever
" s těmi si šlo hrát jako s loutkami.."

opäť, za to, že bol jeden hráč megavýnimočný, neznižuj kvalitu ostatných.

vidno, že stále žiješ v tej ilúzií, že hráči boli slabí, inak by Federer tak nevynikal. nuž, je načase zobudiť sa, pretože vtedy bol v top forme a dovolím si tvrdiť 70% tenisových fanúšikov to vidí rovnako. Vždy sa nájde menšinka, čo si hudie svoje, s tým sa nič nedá robiť, antagonisti sú súčasťou života.
Reagovat
Mayo
Rafa vyhral "jedným" úderom toľko GS, to na ňom najviac obdivujem hlavne :D
Reagovat
r.Fever
Roddick, Nalbandian a spol. na to nemali.. uhm :)

preto má napríklad Roddick doteraz pozitívnu bilanciu s Novakom Djokovičom a preto bol Nalbanian schopný rozbiť Nadala v rozmedzí pár týždňov 2x v pomere setov 6-1 6-2 6-4 6-0.

ale áno, nemali na to. dobrú noc :)
Reagovat
Rafaeoli25
Nesouhlas, Rafa na Noleho ve finále USO 11 prostě neměl a zaslouženě prohrál, stejně tak Roger ve finále RG 11, to jsou prostě neoodiskutovatelný porážky, kdy převaha dotyčného byla zjevná, na RG by prostě Rog proti Rafovi potřeboval neskutečný štěstí, aby ho porazil, na hardu a trávě to bylo až do r.09 vyrovnaný, to pravda je a samozřejmě se nedalo očekávat, že ho Rafa vždycky semele, zas takový kvalitativní rozdíl mezi nimi není, jiná věc jsou ona zranění, která zabránila Rafovi plnohodnotně bojovat, tam ho o šanci na titul připravilo zdraví, ne soupeř. Co se týče toho naplnění potenciálu tak logicky to každý vidíme jinak, když každý posuzujeme jeho talent za různě velký, podle spaniela je malý, podle mě velký a tak těch zatím 13 gs titulů považuji za neúspěch, zatímco on za velký úspěch..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak 70% to tak vidí a těch 30 zase ne, s tim se zase smiř ty, a co víc, kde je psáno, že většinový názor je vždy ten správný? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rafaeoli, vzdaj to..Stádo ťa rozdupe..

Najviac sa mi páči, to vyťahovanie konkrétnych fiftínov kontexte poukázania na vydreté Rafove tituly..To je akoby som poukazoval na dva za sebou idúce Roddickove nevyužité BB v piatom sete finále Wimby09..Alebo Rafovu laxnú chybu na sieti vo finále AO12..To sú fakt argumenty hodné prvého stupňa základnej..

Apropos, Rafa neobhájil titul mimo antuky?..A?..A čo?..Ako to vlastne súvisí s témou?..Rafa dominuje na antuke a nikdy nikomu nedovolil dominovat na svojom povrchu..Kto sa niečim podobným može pochválit?..To že neobhájil je druhoradá záležitosť, dolezité je, že vyhral, iným sa o vitazstve na antuke ani nesníva a o obhajobe uz vobec nie :)

Mimochodom, od nástupu Djokovica sa vseobecne tazko obhajuje, kedze konkurencia vzrástla..Roger, ktorý bol taký geroj sa zrazu ocitol v druhej vlne a pocet jeho velkých triumfov od roku 2011 by sa dal na jednej ruke spočítat..To jasne dokazuje, ze jeho dominancia bola z velkej casti sposobená slabsou konkurenciou, kedze ten istý hráč má o pár rokov diametrálne odlišné výsledky..
Reagovat
smazaný uživatel
A perlička, ktorá mi ušla..

Pocet získaných fiftínov je len 51-49per. v prospech Rafu..A?..To je ako vyťahovať počet striel na bránku v prehratých hokejových zápasoch..Učebnicový
príklad alibizmu..Vsetci vedia, ze v tenise sa hra na to, kto vyhrá poslednu loptu, tenis je hra vitazov, nie alibistov.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to způsobeno konkurencí ale tím, že Roger odehrál takové množství zápasů, o jakém se zbytku tenistů ze špičky může jen zdát. Tolik zápasů se musí na podepsat na každém. I na Rogerovi, který je pořád jen člověk z masa a kostí. To co všechno má Roger v kariéře za sebou, je vyčerpávající jak po fyzické, tak po psychické stránce.
Takže logicky, někdy ten ústup z nejvyšších pozic přijít musel.
Ale přesto se i po roku 2011 dokázal vrátit na 1. místo, i když byl tenisovou veřejností odepisován, včetně slavné Martiny Navrátilové.
A pořád je šance, že to Roger může zopakovat. I když jen minimální, ale pořád je.
Reagovat
r.Fever
"Roger, ktorý bol taký geroj sa zrazu ocitol v druhej vlne a pocet jeho velkých triumfov od roku 2011 by sa dal na jednej ruke spočítat..To jasne dokazuje, ze jeho dominancia bola z velkej casti sposobená slabsou konkurenciou"

Tebe ušiel základný poznatok, a to ten, že v roku 2011 mal Roger už 30 rokov. Hádam nečakáš, že bude vyhrávať rovnakým tempom v 24-25 rokoch a po 30-tke ?? Ale počkaj, ty čakáš .. škoda reči :)
Napriek tomu dokázal získať po tridsiatke Wimbledon, Masters Cup a niekoľko Masters titulov, vrátiť sa na post svetovej jednotky - a to všetko v čase, keď ty vravíš že sa zvýšila konkurencia. Opakujem, po tridsiatke. Nestačí ? Ach jaj, dvojnásobná škoda reči.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že si uznal, že dnešná konkurencia je vacsia..Roger má síce 32, ale byť
jeho fanúškom, tak sa mi proste máli..Veď posledný GS na harde vyhral v 28rokoch..To je fakt dávno a navyše GS prestal získavať už pred 30kou..Myslím si, že taký Djokovic nebude mať problém vyhrávať hardové GS aj po 28r., dokonca si myslím, že aj po 30ke..Čas ukáže.To isté platí o Nadalovi..

To, že mal Roger tesne pred 30kou alebo tesne po nej je len taká nepodlomná barlička..Agassi vyhral po 30r. tuším dva alebo až tri GS..A prečo?..Nie preto, že by bol lepší tenista ako Roger, ale na začiatku milénia bola proste slabšia konkurencia..Stačí sa pozrieť na Agassiho finálových súperov..Táto éra pokračovala až do nástupu Nadala s Djokovicom..Roger je tenista rovnakého rangu, prišiel však prvý a vyťažil z toho, nechápem prečo sa tomu tak bránite :)
Reagovat
spaniel
Pokud byli ti hraci tak slabi a Rafa je tak komplexni a dominantní hrac, proc uz nema pres 20 GS? Protoze ho ti "slabi" hraci z GS vyrazovali :D Na nekoho, kdo je nejlepsi, jak to radi prezentujete, strávil az pozoruhodné dlouhý cas jako světová dvojka. Nedrží v tom vlastne rekord? Myslim ze ano :D Věčná dvojka, to je to co Nadal je. Nikdy nemel 2 dobre roky po sobe, neudrží uroven (ze by Fuentesove ozdravné cykly? Stejne asi malo, na vlasech se to uz podepsalo). Navic mu nekdo zjevne zapomel rict, ze existuje i druhy půlrok, protoze tam byl obvykle marny. Proto podvodnicek volal po 2 letem rankingu, aby neztracel a udržel se na prvnim miste i druhy :D
A to ze veris, ze bude vyhravat GS na hardu po 30 je smesne. On s tim m problem doted. A ted, kdyz ho uz porazi i na antuce kazdy, kdo se dobre vyspí, taky nevesti nic dobrého.
Reagovat
r.Fever
ja napíšem že : "a to všetko v čase, keď ty vravíš že sa zvýšila konkurencia"

a Forehand : "Som rád, že si uznal, že dnešná konkurencia je vacsia"

toto myslím hovorí za všetko.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa bol druhý už ako tínedžer, čo je len vizitka vtedajšej konkurencie..V čase RG, ktorý prvýkrát vyhral mal 18rokov, Roger bol v čase svojich 18 ešte mimo prvej stovky..

Takže fakt si myslis, ze byt druhym v rebricku je zlé?..;)
Reagovat
spaniel
Ne zle, ale horsi nez byt prvni ;)
Reagovat
Roger_Federer
Je vseobecne znamim a vseobecne prijimanym faktem, ze Rafael je tim tenistou ktery behem sve kariery nejvice vytezil se slabe az zadne konkurence na antuce a unifikace ostatnich povrchu..Mezi lety 2004-2009 byl pro Nadala vaznym souperem jen Federer, druhy nejlepsi antukar teto dekady.
Pokud se podivame na konkurenci na trave hardu, vcetne samotneho Nadala, nekolika dalsich vynikajich hracu, ktre ty nepovazujes ani za tenisty..nechapu kde na ty bludy chodis..:), venuj se raci pritelkyni a detatku, snad v tom budes lepsi, nez tenisovy odbornik.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Je vseobecne znamim a vseobecne prijimanym faktem, ze Rafael je tim tenistou ktery behem sve kariery nejvice vytezil se slabe az zadne konkurence na antuce a unifikace ostatnich povrchu..Mezi lety 2004-2009 byl pro Nadala vaznym souperem jen Federer, druhy nejlepsi antukar teto dekady.

Takže všeobevne známym a všeobecne príjimaným??..Áno?..To kde si čítal, na Tenisportáli?

Každopádne, už je to monotónne, takže posledné k diskusii..Ak mal Nadal na antuke slabú konkurenciu, akú mal Roger na tráve?..Jeho najvážnejším súperom bol v tom čase antukový špecialista, tínedžer Rafael Nadal..
Reagovat
Roger_Federer
A.Roddick,T.Hass, Safin, Hewitt, Nadal.atd

Dle meho nazoru je Roddick lepsim hracem na trave jako Nadal, dokazal na ni behem kariery konzistentni vysledky kazdy rok..Andy mel smulu ze hral v dobe Rogera..mel by o 2-3 Gr tituli vice a nikdy by sis nedovolil tvrdit , ze to byl slaby hrac.
Reagovat
smazaný uživatel
Na základe čoho si myslíš, že bol Roddick na tráve lepším hráčom?..Za to, že mal konzistentné výsledky?..Možno áno, ale aké?..Rafa uhral 5krát za sebou finále, z toho dvakrát vyhral..
Reagovat
smazaný uživatel
Sampras, Chang, Becker, Borg, Becker... a tak dále vyhráli svůj první gs jako týnejdžri. Taky to značí slabou konkurenci???
A to, že Roger byl v osmnáctich letech mimo top 100 je bohapustá lež!!! Roger se dostal v září 1999 do top 100 a sezónu ukončil na 64. místě. Ano je pravda, že se prosadil trošku v pozdějším věku, než např. Nadal, ale takový Stanislas Wawrinka v plné kráse ukázal, že prosadit se lze v každém věku.
Každému tikají tenisové hodiny jinak :-)
Reagovat
Amputace
K tomu spanielově přirovnání Federera k Mozartovi. Naprosto souhlasím. V podstatě přeceňovaný skladatel, jehož většina tvorby vznikla na zakázku a postrádá hlubší kompoziční invenci (výjimku samozřejmě tvoří některé jeho opery, koncerty a poslední dvě symfonie). Naproti tomu Nadal je jednoznačně Beethoven. Přišel se stylem do té doby neznámým. Jeho hudbu si nelze splést, je okamžitě identifikovatelná, což je zřejmě důvodem, proč většině jeho současníků připadala nestravitelná.
Reagovat
spaniel
Nevim o tom, ze by se Beethovenovy skladby skládali ze dvou not, opakovaných porad dokola. Tve přirovnání hodne pokulhává :D
Reagovat
Amputace
Stejně jako tvé, zcela pochopitelně :)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer není v žádném případě přeceňovaný. Vždyť neustále tady čtu názory o tom, jak jsou jeho úspěchy nezasloužené a že čerpal jen z nulové konkurence. A když zaznamenal pád žebříčkem byl taktéž velmi podveňován, jenže Pak ukázal, že se pochybovači zmýlili a vrátil se zpátky na 1. místo.
Reagovat
Amputace
Federer podceňovaný skutečně nikdy nebyl, internetové diskuze na tom nic nezmění. Naopak má v tenisovém světě postavení Boha, podobně jako Mozart ve světě hudby. Je to klasika. Jakkoli se spaniel snažil můj příměr zpochybnit, neupře mu jednu skutečnost: zatímco Federer představuje - řekněme - tradiční tenisový styl (jednoručný beckhand, přechody na síť, občasné pojetí servis-volej), Nadalův styl je silně neortodoxní, v historii tenisu téměř nevídaný a tudíž mnohými nenáviděný. Analogie s Mozartem a Beethovenem je proto zcela zřejmá. Nejde vůbec o to, zda má Nadal dva údery nebo úderů padesát, jde o to, jak jeho styl zapadá do současné koncepce tenisu. Když Federer vstoupil do tenisu, uplatňoval to, co nejlépe fungovalo a veskrze ničím nevybočoval od ostatních. Jeho unikem byla ladnost a lehkost - stejně jako tato kritéria naplňuje Mozartova hudba. Ani jeden z nich ovšem svému oboru nepřinesl nic, co by změnilo jeho vývoj. Tudíž to, co na nich nejvíce obdivujeme, není jejich invence, nýbrž talent. Naproti tomu když přišel do tenisu Nadal, změnil, co se změnit dalo. Do té doby žádný jiný tenista se podobným způsobem neprosadil se stylem tenisu, který Nadal nejen uplatňoval, ale především jej přeměnil v trend, který lze označit za současnou podobu tenisu. Hra založená na silné defenzivě a konstantní schopnost zaútočit z jakékoli obranné pozice, dokonalá hra od základní čáry, běhavost, veliká fyzická vybavenost, to jsou aspekty, na kterých svoji hru založili Djokovič (jež se stal postupem času takřka kopií Nadala) a Murray.
Reagovat
Amputace
Není zajisté náhodou, že ve Federerově nejsilnější éře byla špička tvořena výhradně útočně laděnými hráči, zatímco po příchodu Nadala se současná špička zformovala v především obranně založené hráče. Do značné míry on je důvodem, proč se už neučí jednoručný backhand, proč tenisté nechodí tak často na síť, proč se nehraje servis-volej - při dnešním trendu tenisu jsou to zkrátka neúčinné strategie. Velice to připomíná Beethovenovo postavení ve světě hudby. On de facto předznamenal celou hudební epochu romantismu v době, kdy ještě Evropě vládl klasicismus. Vídeňané zhýčkaní líbivou hudbou Mozarta nebo Haydna samozřejmě jeho hudbu přijímali s rozpaky, ba mnozí ji považovali za přímo ohlušující a otřesnou. V porovnání s Mozartem není Beethoven natolik lehký a líbivý, to ovšem nic nemění na skutečnosti, že celá jedna hudební epocha se v podstatě zformovala kolem jeho osobnosti a inspirovala se jeho hudbou - stejně jako je tomu u Nadala v tenisu.
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujímavé ako sa na tráve Andy preceňuje..Čo také na nej dokázal, Rafa ktorý sa na tomto povrchu z nejakého dovodu podceňuje je na nej zatial lepším hráčom..A kludne si na nej mozu opat zahrat..No mám pocit, ze aj v prípade výhry Španiela vy mu bola výhra odopretá, kedze urcite by to bolo zapricinené vyoranou trávou v druhej casti turnaja..Pri výhrach druhých s povrchom nikdy nikto ziadny problem nemá, ba práve naopak, tráva dokonca rastie :))

Apropos, antukár je Pere Riba alebo Pipo Volandri..Ak niekto vyhrá 2Gs na tráve a tri na harde logicky musí byť táto informácia nadradená 8GS z antuky..Veď aký by to bol antukár, keď je na tráve lepší ako trávar Murray?..Na zamyslenie, priatelia..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemusis si vsechno brat tak osobne. Murray je rozhodne lepsi travar nez Nadal. To ze ho tam Nadal trikrat porazil v letech, kdy Murray jeste nepatril mezi elitu natom nic nemeni. Andyho hra na trave je proste aspon o 25% lepsi nez na jinych povrsich a Nadalova o 25% horsi nez na jinych povrsich, o proti antuky tak o 40%. Ano, Nadal vyhral Wimbledon, ale to neznamena, ze je travar proboha. Djokovic taky vyhral Wimbledon a neni travar.
Reagovat
Rafaeoli25
Lepší travař je Rafa, čísla hovoří jasně kamaráde, bez ohledu na to, že v posledních dvou letech se mu tam nedařilo, fakt směšný cos napsal..
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak Murray v roce 2011 ještě elitou nebyl a v roce 2012 už jo? :D
Reagovat
smazaný uživatel
A dalsi co si to bere osobne....dobre panove.

Uz jsem psal, ze Andymu mnohem dele trvalo nez se prosadil. Travar neznamena, kde mas kolik titulu nebo finale ale jakou tam mas hru a jak je ucinna. Nadaluv pohyb na trave je mnohem horsi oproti treba hradu a jeho topspiny tam nejsou ani zdaleka tak ucinny jako na antuce. To, ze Nadal i tam mel takove uspechy svetsi o tom, ze byl komplexnejsi hrac, nez ostatni ale to neznamena, ze je travar. Nadal je ortodoxni antukar a antukarem zustane. Na trave ma zatim velke uspechy (podle me se tam uz nedostane ani do finale) coz svedsi o jeho komplexnosti. Ale vazne mi prosimte nerikej, ze Nadal je travar, to je skoro urazna Andyho...
Reagovat
Rafaeoli25
Rafova hra je účinná i na trávě, jinak v r.2011 už Murrayho hra komplexní byla a stejně tak rok předtím. A nezlob se, realitu je nutný hodnotit hlavně podle výsledků, ne podle dojmů..
Reagovat
Nola
asi dostaneš riadne na frak... môj názor sa zhoduje s tvojím, Rafa má lepšie výsledky na tráve ako Andy, hodnotiť iba posledné 2 roky je zavádzajúce...
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem treba krome Andyho a Fedexe jsou travari treba Haas, Tsonga, Mahut, Kubot a Janowitz ma potencial pro travu. Budete i je srovnavat s Nadalem aby jste si dokazali jaky je Rafa "travar" :-D
Reagovat
Rafaeoli25
A jak byla Murrayho hra na trávě účinná se bavme až po konci jeho kariéry, pokud zůstane na jednom titulu, tak asi moc účinná nebude..
Reagovat
Pe3k
Nadal lepší travař sice byl, ale to už je minulost. I v jeho nejlepších letech byl dobrý spíše na hlíně ve finálových kolech než na rychlé trávě s nízkým odskokem, která je počátkem turnaje. Tam jak víme, může Nadala porazit každý i hráč mimo top 100, jak tomu bylo v posledních dvou ročnících.

Na druhou stranu Nadal na pravé trávě ani nestál, protože v minulém desetiletí se i tento povrch nesmyslně zpomalil. Kdo ví, jaké by měl výsledky na trávě z dob Samprase, asi stejné jako loni.

Murrayho hra je na trávu jak stavěá a Andy je všeobecně označován za špičkového travaře. Oproti tomu Nadal je čistokrevný antukář, který dokázal svou hru přenést i na trávu, ale jeho styl na antuku vůbec nesedí. Navíc Murray byl v posledních 3 velkých finále na trávě a 2 z toho vyhrál. Nadal na druhou stranu se z posledních 6 turnajů na trávě nedostal ani 1 do finále...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to me vazne boli od nekoho, kdo rika, ze Nadal je travar :-)

Rafaoeli: 2011 se Mura zacinal zaclenovat a ustalovat v Big Four. V te dobe jeste tak komplexni jako ostatni tri nebyl, hlavne po psychicke strance.
Reagovat
Rafaeoli25
Travaři, travaři, jací jsou Tsonga nebo Haas travaři, když nebyli ani jednou ve finále Wimblu, výsledky jsou výsledky vážený a podle nich je zatím Rafa lepší..
Reagovat
Pe3k
Samozřejmě jsem myslel, že Nadalův styl nesedí na trávu, na antuku naopak je jeho hra geniální.
Reagovat
Rafaeoli25
Andy se v top4 ustálil už v r.2009 pokud se nepletu..
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, budes :-D Tak dobre. A rad si pockam na konec Andyho kariery. Jsem si jistej, ze minimalne jeden titul z Wimblu jeste ziska a par finale nebo semifinale taky. U Nadala se tam budu divit za ty semifinale a finale.
Reagovat
Pe3k
Jasně výsledky hovoří, že Nadal je na trávě lepší než Murray a Tsonga s Hassem, ale zase Rosol je lepší než Nadal :D

Btw. Murray může ještě nějaké tituly přidat, Nadal bude rád, když je přidá na antuce :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevim, kazdopadne herne a uspechama (titulama na velkych turnajich) se k nejlepsim prihlasil az kolem roku 2011 a 2012...
Reagovat
Rafaeoli25
V letech 2006-11 potkal Rafa ve Wimblu i v prvním týdnu řadu nepříjemných soupeřů a porazil je, takže umí hrát i na čerstvý trávě, jinak jestli je to minulost uvidíme letos, zajímalo by mě, co budeš říkat, když tam zase vyhraje, ono se ale něco najde, tak jako vždycky, že..
Reagovat
Rafaeoli25
Andy byl už v r.2008 ve finále USO a v letech 2010-11 ve finále AO, to myslíš svědčí o nevyzrálosti a nekomplexnosti?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak to, že bude rád za tituly aspoň na antuce jsi říkal i před rokem a jistě už v r.2011 a možná i 2009, Rafa ale znovu a znovu ukazuje svojí třídu, taková je realita..
Reagovat
smazaný uživatel
To ho v te dobre melo pasovat na uroven Federera, Nadala a Djokovice v tech letech? Jinak, kdyz je Andy tak komplexni, tak proc je tak spatnej na antuce?
Reagovat
Pe3k
Když Nadal náhodou něco vyhraje, což se klidně může stát, tak já mu gratuluji, což je víc, než celá ta vaše tlupa udělá dohromady, když vyhraje Federer :)

Jaké hráče máš na mysli. Jmenuj.
Reagovat
Rafaeoli25
Komplexním ve smyslu toho, že už v jednadvaceti byl schopnej dojít do finále grandslamu a vyhrávat Masters, na to potřebuješ bejt zatraceně komplexní..
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže ono to platí i obráceně. Kdyby tam Murray porazil Nadala, tak vy taky budete hledat důvody, proč se tak stalo. Tipl bych si únavu po antukové sezoně, nesportovní podpora publika, nadržování rozhodčích atd. Konkrétně Rafaeoli tu jednou psal, že Nadal prohrál s Murraym v Tokiu 2011 prý proto, že byl psychicky zdecimovaný po prohrách s Djokovičem. (Zajímalo by mě co má Murray společného s porážkami s Djokovičem.)
Kážete vodu a pijete víno pánové.

Jinak Rafaeoli, opravdu chceš srovnávat Murrayho z 2010,2011 s Murraym z 2012? Tu už si fakt děláš srandu ne?
Neříkám, že ho Nadal nemůže letos na trávě porazit. Klidně může. Je to celkově kvalitnější hráč. Jen mě fakt vždycky dojme, jak si tu zrovna ty stěžuješ, že někdo znehodnocuje Rafovy úspěchy, když sám děláš to samé.
Reagovat
Rafaeoli25
Soderling, Južnyj, Fish, na lepší hráče v prvnim týdnu narazit tehdy nemohl nebo snad ano? Jinak já rád Rogovi pogratuluju, pokud bude vhodná příležitost, já si ho totiž vážim, ale konstantně, nedělám co ty, neposmívám se mu, když se mu nedaří, to je prostě ubohý, to ale platí pro obě strany bez rozdílu, kdo tak činí je opovrženíhodnej..
Reagovat
Roger_Federer
A dlouho se nemluvilo a Rafikovi, tak si Forehend udelal umele tema; )

Nadal je travar kazdym coulem,:), cela jeho hra je na tento povrma;)ch uplne delana; ).

Andy Roddick, hrac , ktery hral ve Wimbledonu. nekolik finale a pravidelne hral vysledky na trave, je hracem slabe ery.;)
Reagovat
smazaný uživatel
A ta otazka, ktere ses vyhnul:

To ho v te dobe (2009 a 2011) melo pasovat na uroven Federera, Nadala a Djokovice v tech letech?
Reagovat
Rafaeoli25
Já úspěchy ostatních nesnižuju, rozhodně ne úmyslně, to bych asi nebyl schopen říct, že nejlepší tenis, kterej jsem kdy viděl, byl ten Noleho v r.2011, bez ohledu na to, že v první řadě fandim Rafovi..
Reagovat
gigin
Za chvílu přiletí Vlk a jasně vám řekne, že ta tráva není zdaleka tak rychlá jak bývala, a dnešní travka je skoro jako antuka, tudíž stavěná pro Rafu. To je ale stejně divný, když je Andy na hlíně jalový.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, vůbec neni jeho hra na trávu dělaná, před Roddickem a Murraym by měl pokleknout a kát se jakej to je břídil ubohej a že to všechno ve Wimblu za celý dlouhý léta uhrál nepochopitelnym omylem, to oni jsou mistři trávy :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tak, přesně si to rozlousk, když je Andy tak špatnej antukář, jak to, že je na tý londýnský hlíně tak dobrej, pokud to je skoro antuka :D
Reagovat
Roger_Federer
Nebyla konkurence, Rafovu to ve Wimbledonu slo samo dostat se do finale, kde zkoncil na nejlepsim hraci vsech dob.Jen jednou ho dokazal tesne prehrat na 4 pokus.
Reagovat
Nola
:D
Andy je za posledné 2 roky najlepším hráčom na tráve, to je holý fakt, kto stojí za tým úspechom?
A/ Ivan Lendl B/jeho matka C/ priateľka
ktorá odpoveď je správna?
Reagovat
Rafaeoli25
Popisuješ ti, jak se ti to hodí, ano v roce 2006, jako čerstvě dvacetilej na Roga na trávě ještě neměl, za rok už to ale bylo pětihodinový drama jako o rok později, jedno vyhrál Roger, druhý Rafa, za to by se měl Rafa opravdu stydět, že už v jednadvaceti byl schoonej na Rogově top povrchu s nim hrát naprosto vyrovnanej zápas, o čemž se Rogovi opačně na antuce mohlo jen zdát..
Reagovat
spaniel
Wimbledon bere v potaz posledni 2 roky, tudíž Andy>Rafa. Celkove je Rafa na trave úspěšnější nez Andy, coz se ale muze zmenit, pokud se Andy vrati do loňské formy. Za posledni 2 roky je urcite nejlepsim hracem na trave.
Reagovat
Rafaeoli25
Takže žádnej čtvrtej pokus to nebyl ty ubohej očerňovatelskej kecálisto..
Reagovat
spaniel
Nerekl bych ze Rogerovi se muze o vyrovnaném zapase na antuce jen zdát. Pokud vim par krat tam Rafu porazil a casto bral aspon set.
Reagovat
Rafaeoli25
Otázka je, jestli byl v posledních dvou letech tak dobrej nebo Rafa, Nole a Rog zahráli hůř než obvykle a jeho úspěchy mu umožnili..
Reagovat
smazaný uživatel
Pěkně si se z toho vykroutil, ale nevadí. Ano Noleho celkem uznáváš, to vím. Já se ale bavim o Murraym. Tam to má totiž do uznávání hodně daleko.
Reagovat
gigin
:-D:-D beru nápovědu přítel na telefonu. Nebo ne, nechám si poradit místním publikem ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
"Otázka je, jestli byl v posledních dvou letech tak dobrej nebo Rafa, Nole a Rog zahráli hůř než obvykle a jeho úspěchy mu umožnili.."

No vidíš. Přesně o tomhle mluvím. Během pár minut vyvrátit to, co si řekl před tím. Pěkná práce..
Reagovat
smazaný uživatel
Kto je vlastne trávar?..Ten, koho hra je na trávu ušitá alebo ten, kto na nej zbiera úspechy?..Andy vyhral jeden Wimbledon a OH a je trávar, Rafa vyhral dva Wimby a pridal tri finále a je antukár..To isté platí aj o Roddickovi. Ten to už má za sebou a už dnes môžeme povedať, že Rafa bol väčší trávar, než on...Na prvý pohľad paradox, no paradox iba pre názorovo zaškatuľkovaných fanúškov.

Akoby Rafa obstál na tráve so Samprasom?..Neviem, ale tráva sa predsa spomalila práve v časoch dominancie Federera, takže spomalenie pomohlo hlavne jemu.

Ja proti Andymu nič nemám, nikdy som nespochybňoval jeho výhry nad Rafom, dodnes si pamätám jeho dva skalpy na GS, kedy bol lepším hráčom. Len mi tá jeho nálepka proste v kontexte jeho výsledkov nesedí, potrebuje to potvrdiť. Celkovo mi tie "povrchové" škatuľky jednotlivých tenistov prídu nemiestne, totálne ignorujúce výsledky z iných povrchov, najmarkantnejšie to je práve v prípade Nadala..
Reagovat
Rafaeoli25
Myslel jsem RG, tam to bylo vždycky 3:1 nebo 3:0..
Reagovat
Rafaeoli25
Máš pravdu co se týče Andyho, jeho prostě za top velikána nepovažuju, tituly co získal respektuju, myslím ale, že top trojka má lepší hru a když je v pohodě, měla by Andyho skoro vždycky porazit, dnes jako před lety..
Reagovat
Nola
D/ je správne :D
nápoveda začína tiež písmenom D, D.. .....
žiadny tréner, priateľka, matka.... :D
Reagovat
gigin
Drina? Doping? Dorota Máchalová?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle je něco úplně jiného. Když to napíšeš takhle, tak s tim nemám vůbec problém. A i celkem souhlasím. Narážel sem třeba na to, cos napsal před rokem, potom co vyhrál Wimbledon.
Reagovat
Roger_Federer
Rofer a Rafa hrali finale Wimbledonu. 06 - roger z prehledem, 07 Roger 6:2 v patem setu,08 paradni tenis od obou 9-7 v 5 setu, se stestim Rafa Nadal..
Druhy titul pridal v roce 2010 kdy nenarazil ani na Djokovice, ani Fedexe..Murray se zacinal probijet.
od te doby Rafa neuhral na trave nic...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi to bude Darcis.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger 07 vyhral v piatom sete 6:2, to napises..Ale potom co vyhral prvé dva v TB, to nenapises :)..To ze Rafa v 2010 nenarazil na spickoveho hraca nic nemení na fakte, ze na turnaji startovala cela spicka..Rogerov triumf v Parizi v 09 si v tomto kontxte tiez taktne opomenul..
Reagovat
gigin
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Si na to káp.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda až na tu poslední větu. S tím nesouhlasím, ale jinak je to tak, jak si napsal.
Reagovat
Rafaeoli25
V r.2006 nebylo o čem ano, ale v r.2007 to už bylo vyrocnaný a rozhodoval asi jedinej míč (když Rafa neproměnil breakbally za stavu 2:2 v pátym), takže výsledkem 6:2 se tolik neoháněj, už tehdy rozhodovaly detaily. Co se týče roku 2010, tak Rafa byl tehdy jednoznačně v lepší formě než Nole a Roger a určitě by je porazil, kdyby je nesundal Berdych..
Reagovat
Rafaeoli25
Andy je bezpochyby výborný hráč, nicméně svůj limit ani v posledním období neposunul na úroveň top trojky, třebaže Noleho a Roga párkrát porazil, nic proti němu ale, i přesto, že mu pomohly při těch třech titulech okolnosti, si zaslouží velký respekt, nechci ho za každou cenu strhávat, tak to neber..
Reagovat
Roger_Federer
Ale bavime se tady o Nadalovi a trave, ne Rogerovi antuce.. Aktualni spicka startuje na vetsine Gr vzdy.Dnes a nebo v minulosti..

Mala poznamka: "vyrovnane" finale 07 se ti hodi, ale 09 kdy Roddick prohral 14:13 v 5 setu, takticky opomis...
Reagovat
Roger_Federer
Takovych vysledku a prubehu bylo a bude..6:2 je z prehledem vyhraty 5 set..9:7....
Reagovat
smazaný uživatel
Lenže Roddick prehral, a popravde bolo to jediné vyrovnané finále..Nadal vyhral Wimbledon dvakrát a v každom finále uhral aspoň set, či dva..
Reagovat
Rafaeoli25
Děláš jakoby brejk navíc o něčem vypovídal, holt za stavu 2:5 se těžko zvedá, tak je to u každýho..
Reagovat
Mayo
Samozrejme, že je Andy lepší na trávar ako Rafa.
Reagovat
Rafaeoli25
A to usuzuješ z čeho? V posledních dvou letech ano, celkově je ale na trávě pořád jasně lepší Rafa nebo snad už měřítkem nejsou výsledky? Ok, tak tedy Rafa je lepší než Roger, i když má zatim míň titulů, úplně stejný posuzování (s kterým ale já nemám problém :))
Reagovat
Mayo
Rafa je úspešnejší hej ale Andy je pre mňa na tej tráve prirodzenejší, jeho hra je šitá na tráva...proste je to jeho najsilnejší povrch...ale nemusíš súhlasiť, šak každý to vidíme inak
Reagovat
Mayo
trávU
Reagovat
Rafaeoli25
Já ale nezpochybňuju, že je to Murrayho nejlepší povrch, je, ale ve srovnání s Rafou je i na trávě pořád celkově horší, musí toho na ní vyhrát ještě víc, aby Rafu přeskočil, na tim se snad shodneme..
Reagovat
Mayo
Okej, ak nájde Andy motiváciu, tak si myslím, že ešte nejaký ten Wimblas pridá...a keď sme u toho Rafu (ešte je ďaleko tráva) ale dúfam, že tam konečne už niečo uhrá, patrilo by sa.
Reagovat
Rafaeoli25
Měl by, přál bych si, aby měl z Wimblu i USO min.tři tituly, v prokletý Austrálii přidal ještě aspoň jeden a na RG to zaokrouhlil na těch deset, pak budu maximálně spokojen :)
Reagovat
Mayo
fúha, to je veľmi náročná úloha :D ... mňa štve najviac tá austrália, že to nedal na tú dvojku ... mne stačí ak prekoná Samprasa, som skromnejší alebo aspoň vyrovná ale lepšie by bolo tých okrúhlych 15 :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak proč mít malé cíle? :). Titáni musí mít ty nejvyšší a my fanoušci bychom je měli mít také. Těžký to bude, pět titulů není málo, nicméně pokud vydrží zdraví, tak to reálný je. Jinak ta Austrálie mě taky štve, ale pro Rafu je za Austrálie asi zakletá, čtyřikrát ho tam potkalo zranění plus ten prohranej maraton s Nolem, co se dá dělat, je to pech..
Reagovat
smazaný uživatel
stejně Murray neuhraje nic na cihle a bude č.5 ...
Reagovat
Rafaeoli25
Myslim, že za pátý místo by byl ještě rád, spíš to vypadá na sedmý osmý a to ještě musí obhájit Wimbl..
Reagovat
hippos
Podívejme se na to tak nějak politicky..Prostě v československém národě, stejně jako ve většině Evropanů, je hrozně silně zakořeněné levicové myšlení a alibistické rovnostařství. Potom se nemůžeme divit, že tito lidé absolutně nechápou britský přístup k tradicím, prestiži a hlavně schopnost jednat z pozice síly, určovat vlastní pravidla.
Reagovat
PetaM
Hloupost. Nesouhlasím ... ;)
Reagovat
PetaM
Každý GS má právo na to, nasazovat si podle sebe. Využívá to pouze Wimbledon. Kdo nechce, nedělá. Kdo chce, tak to dělá. Stejně si myslím, že Andy bude 5. Stan ho předstihne ... :)
Reagovat
PetaM
Soráč, to nemělo být tady, ale to je fuk :D :D
Reagovat
slacker
Rovnotarsky pristup je jedinne zadne nasazovani :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Znamená to, že mezi ženami budou mít výhodnější nasazení hráčky jako Lisická, Piroňková, nebo Paszeková, protože z trávnatého povrchu mají nejlepší výsledky?
Reagovat
smazaný uživatel
A taky že hráčky jako Errani a Stosur na tom budou hůř.
Reagovat
PetaM
To by si minulý rok musely Pironkova a Paszekova něco uhrát :D A Sabině to taky podle mě zase tak moc nepomůže ... :)
Reagovat
Hector.Salamanca
Touhle optikou by měl jít takovej Honza Hernych pomalu přímo do hlavní soutěže :))
Reagovat
Aresko123
Este raz a pre vsetkych cudakov ktory nechapu ze je to nespravodlive. Zvyjodnovat hracov ktory zahraju dobre len na specifickom povrchu ktory sa hra len jednu dvanastiny roka je nespravodlive. Diskriminuje to tych ktory cely rok tvrdo pracuju a dosiahnu nejake postavenie v rebricku. Nejde tu len tak o fazulky ale ide o velke peniaze. Ved ked som medzi nasadenymi hned mam !lahsiu! cestu k dalsim kolam atd... To aj antukarov pre Parizom zvyhodnujeme????
Reagovat
smazaný uživatel
kľud Areško nechaj to tak podľa mňa toje tiež somarina ale ukľudni sa bo ťa tu porazi.
Reagovat
smazaný uživatel
A podle tebe je spravedlive, ze napr. na antuce se hraje 2-3 mesice hned nekolik turnaju (a dost velkych) a na trave pouze mesic 1GS turnaj plus + 1-2 male turnaje? To zase hodne znevyhodnuje travare oproti antukarum. Podle me to je takto dobre udelane, protoze se na trave hraje pouze smesny mesic. Byl bych aspon pro 2 mesice.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč má být na trávě vysoko nasazovaný hráč, který to na trávě neumí?
Reagovat
Aresko123
ty trulo a preco teda nezvyhodnujes antukarov na antuke ???? Ty jebo lebo trava sa tra len 4 tyzdne do roka a este chces zvyhodnovat TRAVAROV na ukor hracov co hraju cely rok aby mali rebrickove postavenie ?????
Reagovat
spaniel
Ty jsi cikán?
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mě to hned napadlo. :D
Reagovat
Aresko123
Ti sprosty anglicania si robia co chcu. Snazia sa Murraya nasadit co najvysie!!! FUJ FUJ. Podla takejto spravedlnosti by mal byt Murray na GS French open NENASADENY !!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby si nesledoval tenis jen prilezitostne, tak bys vedel, ze ve Wimbledonu to je uz dlouholeta praktika, a se skotskym kudrnacem to opravdu nema nic spolecneho...;D)))
Reagovat
Pe3k
Obávám se, že mu jakékoliv nasazení nijak nepomůže...I když do Wimbledonu má ještě čas, ze sebou něco udělat.

Btw. zajímalo by mě, jak vyřeší nasazení Nadala. Před Wimbledonem bude pravděpodobně světová dvojka, ale jeho žalostné výsledky z posledních let na trávě ho katapultují mimo nasazené hráče? To by bylo drsné :D
Reagovat
Aresko123
ty trulo keby si len vedel preco to ti anglani robia uz dlho???? Vies preco??? Aby mohli ZVYHODNIT na ukor inych svojich CAPTAVYCH tenistov ktory vedia hrat len na trave!!! Tak preto !
Reagovat
smazaný uživatel
Mozna sice drsne, ale doufam, ze se budou Anglani sakra drzet tradice jako vzdy a pevne, bez ohledu... a poslou na tom povrchu Nadala tam kam patri;)

Zajimave to ovsem muze byt i s Fedexem...

Djoker muze hovorit o stesti, ze minuly rok dolezl do finale, i kdyz tam teda nic zajimaveho nepredvedl...
Juan je na trave jalovy, a bylo videt, ze minuly rok byl ve velke forme...to spis tady pocitam s fiaskem...bohuzel...

Andyho podcenovat na trave je dost odvazne...ale souhlasim s tim, ze u neho je jedno, s ktere pozice nakonec pujde... potencial ma na trave si udelat kohokoliv... hlavne, aby vydrzel dobre zdravotne... nejlepe kdyz zase projede antuku... bude mit cas se dobre pripravit...
Reagovat
smazaný uživatel
....:D)))
Jasne, hlavne za ty Anglany hovori famoozniii vysledky za poslednich 40 let :DDDDD)))))

To je v tabulkach jeden anglicky vitez za druhym ;DDD))) Krom toho....jinak by ses spis mel probudit Ty:D) Jen pro pripomenuti>>> Je to otevrene mistrostvi Velke Britanie... Se budou ptat nejakych cechu nebo slovaku, jak to maj delat ;D)))) Svym zpusobem se nemaj co ptat ani ATP...;D) pochopitelne, zkus prijit na to, proc...
Reagovat
Pe3k
Fedex loni sice na Wimbledonu vyhořel, ale vyhrál v Halle, takže si myslím, že by mezi top 4 být měl. Murrayho nechci podceňovat na trávě, ale v letošní sezoně celkově. Po vyhraném W 2013 začal mít problémy s motivací, pak přišli zdravotní problémy a pak přišel o Ivana, takže byt to může být současný nejlepší travař, tak okolnosti mu moc nepomáhají k dobrému výsledku.

U Noleho bude rozhodující jaký výsledek uhraje na RG, stejně tak u Nadala.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak fakt je, ze by Fedexovi to Halle melo pomoci.;)

U Noleho je asi ted otaznik, jak s jeho zdravotnim stavem.

U Rafy pocitam, ze asi opet RG da, on vetsinou pred tim rika, ze ho muze porazit kdokoliv, ze to neni jasny favorit a tak dale.... a tak dale...no, nemam nejak pocit, ze ho nekdo muze prekvapit... mozna Standa... ale nevim... jsou to tri setaky... Rafa se vetsinou na te cihle drzi zuby nehty, a je tezke ho nejak porazit...

Pokud bude Andy zdravotne ok, o jeho motivaci se nebojim...
Reagovat
tommr
to že je to dlouholetá praktika ale ještě neznamená, že je to tak správně ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na to je jednoducha odpoved.....Necht si Cesky spolek aristokratu zalozi Otevrene Mistrovstvi CR, vklada do toho miliardy, a udrzi to jako tradici...problem je, ze na to nemaji...nakonec, nezvladli to ani Nemci...

Doporucuji si opet zopakovat historii GS. Nejde tady o to, co je spravedlive, nebo spravne, nebo nespravne podle ATP nebo WTA, a nebudu ani hovorit o tom, ze tyto pojmy proste ve sporte maji dost relativni vyznam...

Pokud jde o pravidla, organizatori jakehokoliv GS si mohou nasazovat dle jejich tradice...;) Pokud to Amici nedelaji, Klokani, nebo Frantici, to opravdu vubec neznamena, ze Anglicane delaji neco spatne... to je to samy, jak by sis myslel, ze kdyz vetsina kdaka, ze neco je spravne, a mensina ne, ze to tak proste je...

Nejjistejsi je vzdy orientovat se dle historie a danych pravidel, a Anglani delaji vse v souladu s historii a pravidly...

V souhrnu... JE TO JEJICH MISTROVSTVI, KTERE DOTUJE > All England Club, a zadne ATP jim do toho nema co kecat... je to jednoduche.

To mne chces rict, ze jak by si mel vlastni soukromou bohatou organizaci nebo nadaci (jak Wimbledon), ktera by mela vic nez 100 let tradice, ze by sis nechal do toho kecat nejakou korporaci nebo jinou organizaci, co mas delat nebo ne??? Uz to vidim...
jak stedre davas prachy podle pravidel, ktere Ti nekdo diktuje, kdo nehnul pro Tebe ani prstem...:DDDD))))

Nebo jeste jinak, najdimi na oficialnich stramkach WIMBLEDONU znak ATP, nebo WTA... hledej smudlo;D)
Reagovat
tommr
to co ty nazýváš dodržováním tradic já považuju za aroganci a jsem rád, že Američani, Australani a Francouzi jsou (aspon v tomhle ohledu) rozumní ...
Máš pravdu jen v tom, že pořádání Wimbledonu nespadá do kompetence ATP/WTA. To ale neznamená, že by si pořadatelé mohli dělat co se jim zlíbí. Nerespektování žebříčkovýho postavení je neférová praktika a můžeš to okecávat jak chceš ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No chlape, a ty si to take muzes okecavat jak chces...;D)

- Stejne tak samo bych mohl rict, ze Amici jsou arogantni, ze rozhodujici paty set se hraje na TB, a vubec je nazajimaji a nerespektuji obecne praktiky GS a pateho setu ;DDD))) A mohl bych na ne vyvalit kibl spiny, ze to jsou ignoranti, a ze to nema potom ani tu hodnotu GS TURNAJE, jakou by to melo mit...JENZE TO NEUDELAM...Je to jejich mistrovstvi, takze at si to delaj jak uznaji za vhodne a to nemluvim ani o tom, ze divaci se tam chovaji jak na posuci na Americkem fotbale, a je to tolerovano od nepameti... to ti jako neprijde nespravne?
Ja to beru v pohode... nelibi se nejakemu hraci, tak at tam neleze...

Jestli jde o Frantiky, tak Ti si vzdycky hrali na liberaly... ok, a proc ne... ;) Je to jejich vec;) Potom sice behem finale tam delaji protesty nejaci posuci, takze tam maj burdel, ktery ty hrace muze rozhodit...ale ok, Francie;)

Jestli jde o Australany, tak ti nejsou za posledni dobu schopni udrzet jeden normalni povrch vic nez dve dekady... jakou to ma potom hodnotu, takovy GS?
Ale zase to zachranuji podminkami a divactvem....ovsem nedivim se, ze se tu nikdy neuchytilo, zeby se melo nasazovat podle povrchu...kdyz ho meni jak ponozky...tak to se jaksi neni cemu ani divit;D) Krom toho bych Australian Open uz sklidem nazval KIA akce;DDD)))

Kazdy GS je necim specificky, a doufat jen, ze to tak zustane... a nebude se to globalizovat jak jeden nudny automaticky monolit...nebo podle diktatu nejakych pohunku z ATP nebo WTA...
Reagovat
tommr
nemám nic proti místním odlišnostem, ale to základní tj. pravidla by se měly dodržovat všude stejně. V případě nasazování ve Wimbledonu je to nedodržování pravidel ještě o to trapnější, že to očividně zvýhodnuje domácí hráče ...
Reagovat
smazaný uživatel
Posli mne link na ty zakladni pravidla GS... pochopitelne nic neposles, nebot de facto zadne spolecne neexistuji...;)

Ty pravidla mas jen ty ve sve hlave...;) Opravdu poslednim klasickym organizatorem GS, tey Otevreneho Mistrovstvi dane zeme jsou uz opravdu jen anglicane...

Tedy doporucuji:
Hlavne si doplnit historicka fakta, nebo vubec fakta o tomto turnaji...a vubec, kdo ho dotuje organizuje a porovnat to s jinymi GS...

Pochopitelne porad zustava, ze kazdy hrac chce vyhrat prave Wimbledon, pro kazdeho je to ten nej. sen... Zeptej se sam sebe... proc asi....
treba najdes odpoved... mne to celkem neba... nebot to je debata o nicem;) sorry...

A jak uz jsem napsal vyse...to zvyhodnovani, o kterem nejen ty tak kricis prineslo Britanii fantasticke vysledky za poslednich 40 let...co vitez to brit...;DDD)))

Zjednodusene... nic o tom moc nevis, ale diskutujes o nejake spravedlnosti a zakladnich pravidlech... dost smesne...;))) my budem davno pod drnem, a slava Wimbledonu i s tim, jak je organizovany bude zit normalne dal;D) nekdo to nazyva arogance, nekdo zase jiny, pekny a hluboky konzervatismus;) a diky za to, aspon na neco je spolehnuti...;)
Reagovat
tommr
sláva a tradice Wimbledonu nemá nic společnýho s tím jak se tam nasazuje. Je to daný hlavně tím, že ve Wimbledonu se hraje nejdýl ...
Jinak debatu s tebou na daný téma radši ukončím, protože mě na tom zas tak nezáleží a ty reaguješ zbytečně podrážděně. A jak sám přiznáváš Angličanům to zase tak moc nepomohlo. Za posledních x let získali jen jeden titul a to jim ho ještě musel vyhrát Skot, kterej je sám nemůže ani cítit ... :)
Reagovat
Tornes
Bylo by fajn se zamyslet, proč vlastně nasazování jako takový existuje a až potom soudit. Dle mého je hlavní a vlastně jediný důvod nasazování to, aby se nejlepší hráči nevymlátili mezi sebou někdy hned v prvních kolech, ale aby se (pokud se tam dostanou) mohli potkat až ve finále. Tedy cílem nasazování by mělo být, ať se hráči, kteří jsou nejlepší, potkají až ve finále.
Ovšem problém je, že ne všichni hráči jsou na všech površích stejně dobří, a tak se může stát, že špatný trávař může být nasazen velmi vysoko kvůli svým výsledkům z ostatních povrchů a naopak vynikající trávař bude nasazený nízko, jelikož výsledky z ostatních povrchů nemá tak dobré. Ve světle tohoto se mi zdá rozhodnutí vzít v potaz výsledky z trávy více než jiné naprosto logické a přesně ve smyslu nasazování jako takového.

Že to tak nedělají ostatní je jejich věc -- a za sebe bych řekl jejich blbost.

A obecně též souhlasím s Vlkem -- je to jejich mistroství, pravidla určují oni.
A s tím zvýhodňováním domácích -- máš to nějak podložený? Že angláni jsou obecně lepší trávaři než jiní?
Reagovat
smazaný uživatel
Mi se "líbí", jak se někdo stará o to proč nemá Wimbledon stejná pravidla nasazení a nazývá to arogancí.
Reagovat
smazaný uživatel
:) S tim nasazovanim dle povrchu si to hezky napsal...;)

Podle mne by to take prospelo hodne RG - antukarum. Situace, kdy se vystrili nej antukari hned na zacatku turnaje GS mne prijde fakt divna... a je to fakt skoda... ale je treba tady zase respektovat Mistrovstvi Francie, ok.

Jestli jde o hard, tak tam to asi nema smysl... ty rozdily mezi Deco a Plexi nejsou nejak moc velke... krom toho nevim, jak by se to posuzovalo;) Mozna jen samostatne USOpen, ale Amici maji proto specificky Am. tour... krom toho jsem sledoval jeden rozhovor s Patrickem McEnroem, a proste oni chteji mit z USOpen hlavne svetovou show... proste uplne neco jineho nez predstavuje Wimblas a Anglie...a je to prirozene.
Reagovat
smazaný uživatel
...nevim jestli to byla vubec debata, ...ignorovani historie a nejakych zakladnich faktu, ktere se tykaji tohoto turnaje, mne prijde dost odvazne na to, aby si psal, ze delaji neco nespravne, nespravedlive...nebo jsou aroganti...pokud ti na tom nezalezi, tak nechapu, proc se o tom chces bavit;)... jednoduche... ani nevim, proc bych mnel byt podrazdeny;) pisu Ti, ze proste to tak neni...jak to zjednodusene predstavujes...
...nebot, kdyby to bylo tak strasne nespravedlive, tak by se ten turnaj tak dlouho neudrzel v takove tradici a vehlasu u vsech i mimo anglickych hracu, jak se udrzel...pochopitelne...

...to je tak vse, co mohu k tomu dodat;)
Reagovat
Nola
nasadzovanie je v pohode, prosím si vysvetliť tento dodatok :
Djoker muze hovorit o stesti, ze minuly rok dolezl do finale, i kdyz tam teda nic zajimaveho nepredvedl...
Juan je na trave jalovy, a bylo videt, ze minuly rok byl ve velke forme...to spis tady pocitam s fiaskem...bohuzel...

Andy a jeho súperi:
Becker,Lu,antukár Robredo, Južný,antukár Nando /zatápal mu viac ako DelPo Novakovi/, Janowitz...
Nole a jeho súperi :
Mayer, Reynolds,Chardy, postarsi travar Haas, Tom, DelPo..

neregistrovala som, že by Nole v niektorom zo zápasov odvracal mečbal, finále z jeho strany bolo fiasko o tom nepochybujem, naviac aký máš dôvod podceňovať DelPa ?
Reagovat
Roger_Federer
By se naopak libilo, kdyby se cely pavouk vylosoval, nehlede na to zda by se pomlatili favoryti v prvnich kolech.Dalo by to tem turnajum na zajimavosti a sanci vyhrat i nekomu mimo top spici z aktualne dobrou formou.
Reagovat
Roger_Federer
By se naopak libilo, kdyby se cely pavouk vylosoval, nehlede na to zda by se pomlatili favoryti v prvnich kolech.Dalo by to tem turnajum na zajimavosti a sanci vyhrat i nekomu mimo top spici z aktualne dobrou formou.
Reagovat
smazaný uživatel
;) Jiste zajimava myslenka;)
Takze by se mohlo treba stat
1.kolo:
Fedex vs. Nadal
Djoker vs. Andy
2. kolo
vitezove, (pisu nahodne, bez nejakych podtextu...)
Nadal vs. Andy
3. kolo
na viteze by cekal odpocaty Stan, ktery by zatrenoval prvni dve kola, bo mel haluz na los ;DDD)))
4. kolo
Standa vs. Haas
Standa odpadava, nebot ho vycerpal Andy nebo Nadal...
QF
Haas vs. Brown
Haas fyzicky uz odejde...
SF
Tursunov vs. Brown
F
Tursunov vs. Golubev

Jooo, uz vidim jak vsichni jeci nadsenim ;DDD)))
Osobne bych to asi zkousl, ale ja uz jsem rad, ze se aspon na te trave k tomu prihlizi, a nemuzou se vystrilet hnedka v 1,kole nej travari...i kdyz az tolik to stejne nepomaha...anyway, a tech dobrych travaru je jak safranu....
Reagovat
smazaný uživatel
Juana mam rad, ale jsem realista, jeho pohyb na trave neni uplne nej... krom toho, opet zranene zapesti... uznavam, ze minuly rok byl opravdu v neskutecne forme...

Nole... to porovnavani jsme tu uz jednou delali ze Sonjou...
Neshodli jsme se;) Ale opravdu nepovazuji Djokera za travare...
neupirajic mu velke kvality;) Jestli jde o situaci letos, vi vubec nekdo, jak to s nim ted je? Pokud jde o jeho zdravi?
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho mne vychazi, ze to letos muze byt opet velmi zajimy GS;)
Verim opet v zajimava prekvapeni;)
Reagovat
Nola
Nole nie je travar, jemu sedia iné povrchy, napriek tomu má celkom slušné výsledky na tráve,naviac posledné roky vynecháva prípravné turnaje...
DelPo vlani vynechal RG, Andy detto, ušetrili sily a výsledok sa dostavil, jediný kto si zaslúži titul travar je Fedex, Andy zatiaľ nie, iba ak hodnotíme posledné 2 roky, na tráve nedokázal poraziť Rafu, ktorého všetci radia medzi antukárov....
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne vsechno jsem to necetl ale souhlas ohledne nasazovani s Vlkem, Tornesem a hlavne Wimbledonem :-) Takto ty lepsi travari dojdou dale pokud nekde neselzou...
Reagovat
smazaný uživatel
jj pocitam s poslednima 2 rokama;)
Fedex, jasnacka, za neho hovori vysledky;)
Reagovat
smazaný uživatel
Andy je rozhodne travar. Uz od mladi ma dobre vysledky na trave a tehdy nebyl tak dobry, lepe receno nepatril mezi nej a presto na trave byl moc dobry. Stim Nadalem si ten zapas pomatuju, ikdyz ted nevim, jestli myslis 2011 nebo 2010. V roce 2011 se v polovine druheho setu neuveritelne sesypal a ani pri jednom zapase s Nadalem na trave, jeste nedosahoval te vykonosti jakou mel od zacatku roku 2012 od kdy je Top hrac. Povrch dela svoje ale zapas ti sam nevyhraje samozrejme.
Reagovat
Mayo
a koho zaujíma, že Djokovič nehral prípravné, šak mohol hrať ... a každý len šetril sily a neviem čo :D sranda...ale ešte väčšia, že Andy nie je trávar :D
Reagovat
Roger_Federer
Ciste statisticky..jaka je sance , ze by se ze 128 lidi v osudi nalosovali prvni 4 hraci do sebe v prvnim kole ?? :)
Reagovat
Rafaeoli25
Pošlou Nadala kam patří? No jo, dva tituly a tři finále nejsou nic, to Nole a Andy jsou proti němu na trávě machři že..
Reagovat
Roger_Federer
Rafa tezil ze slabe konkurence na trave, proto hral tolik finale a ma dva tituli z Wimbledonu..Proste nikdo jiny krom Fedexe nebyl.."myslenka tveho mentora"
Reagovat
Fandina
je i po tomhle přepočtu pořád v osmě. Tak to je dobrá zpráva a potvrzení jeho celkově konstatních výkonů. A předpokládám, že se to nezmění ani 16. června podle aktuálního žebříčku a výsledků na trávě uhraných letos před Wimbledonem. Berďo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem zvědavá, jestli i letos bude hrát Tomáš v Queensu.
Reagovat
smazaný uživatel
Bude, alespon to prohlasil nekde asi pred mesicem...
...a pochopitelne vznikla z toho tady debata na desitky prispevku, kdy nektere byly i tak trosku zvlastni;)...ve smyslu, jestli to je opravdu dobre rozhodnuti...;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju za info, to mi nějak ušlo :) Hlavně Tomáš by si měl dát pozor, co kde říká, protože vždy přispěchá mnoho rádců a dobrá rada střídá ještě lepší :D začínám pochybovat, jestli je vůbec Tomáš svéprávný a může se svobodně vyjadřovat :D:D
Reagovat
Fandina
Je to tak, Berďa zhruba před měsícem prohlásil v médiích, že tam bude hrát. A na jejich stránkách viz odkaz je taky a zatím jako nejvýše postavený na žebříčku.
http://www.lta.org.uk/fans-major-events/LTA-summer-grass-court-events/Aegon-Championships/Player-List/
Reagovat
smazaný uživatel
Díky :)
Reagovat
Fandina
Faktem je, že Berda je ranař a ve Wimbledonu byl ve finále GS a i co se týká výsledků na trávě, tak je jeho bilance vyhraných a prohraných zápasů nejlepší mezi povrchy, takže proč by se mu nemělo na trávě dařit třeba i letos. Berďo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Queens je krasny turnaj, a je fajn, ze tam opet bude;)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych už dávno není ranar co býval
Reagovat
smazaný uživatel
At zije trava!!!
---
Andy rozsekej je vsechny, nebot nekteri uz na tom ani neumi poradne stat nebo se aspon slusne pohybovat, jak jsou uz navykli placat se na tech umelych dekadentnich kravinach;)
Tesim se...., Andy v tuto chvili urcite nej travar na svete, vzdy predvadi krasne zapasy, za posledni dva roky tak krasne na tom povrchu dozral...jakoby se zase vracela klasika...a pro nas milovniky klasickeho povrchu, hlavne nadeje;)
Doufam, ze ten trend bude pokracovat a jen se ulepsovat...ty antokovo-betonove behace nechci uz ve finale ani videt...;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas :-) Jak vypustili ten clanek o Wimbledonu, tak jsem si hnedka predstavil uz zacatek na travicce :-) Nechci antuku, at uz tu je travicka :-)
Reagovat
Titan
A tak je to správně. Ještě by to měli dělat na Roland Garros. Tyhle dva turnaje jsou opravdovými GS, žádné náhražky na plastu nebo betonu.
Trochu na hlavu je, že právě tyto jsou od sebe jeden měsíc. I když proto je Wimbledon tak krásný - antukoví borci se léčí a zbytek je na minimu energie ze začátku roku...:-)
Reagovat
Davor1
Wimbledon je Murrayho najväčšou šancou v tejto sezóne, tam mu ubudne konkurencia v podobe Wawrinku a snáď aj Nadala, mimo je navyše aj Del Potro. Na antuke toho veľa neuhrá, úspechom by bolo aj štvrťfinále RG. V tejto forme je tráva jeho jedinou šancou.
Snáď sa v druhej polovici sezóny vzchopí a zamieša karty aj na nejakom americkom masters.
Reagovat
Davor1
Ešte by som dodal, že je dosť veľká pravdepodobnosť, že napriek tomu zvýhodneniu nebude nasadený v štvorke. Wawrinka totiž môže nahnať dosť veľa bodov v Madride, Ríme a RG, teda na turnajoch, kde sa od Murrayho nič nečaká. Takže v konečnom dôsledku je dosť možné,že ani to zvýhodnenie mu nepomôže k lepšiemu nasadeniu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist