Jedničky Del Potro a Ferrer do závěrečných dvouher nenastoupí

23. 11. 2008, 15:10
Aktuality 1
Argentinští tenisté se dnes ve finále Davisova poháru musí kvůli zranění obejít bez své jedničky Juana Martína Del Potra. V úvodní dvouhře závěrečného dne s Fernandem Verdaskem, který zastoupí pro změnu trápícího se Ferrera a může rozhodnout o zisku trofeje pro Španělsko, ho nahradí José Acasuso.
Juan Martin del Potro

Del Potro si během čtvrtého setu pátečního duelu proti Španělu Felicianu Lopezovi poranil stehenní sval na pravé noze. Sobotu strávil v péči lékařů, ani ti však nedokázali argentinského tenistu připravit pro dnešní zápas. "Nechtěli jsme riskovat, že bych nastoupil a po dvou třech gamech kvůli zranění odstoupil. To by nebylo dobré," řekl Del Potro agentuře AP.

Týmová jednička nenastoupí ani za Španěly. Davida Ferrera, který se dlouhodobě trápí a páteční duel s Nalbandianem hladce prohrál, nahradí Fernando Verdasco, jenž včera společně s Lopezem získal pro svou zemi druhý bod ve čtyřhře.

Acasuso ve finále zatím nenastoupil a v Davisově poháru má bilanci pěti výher a dvou porážek. S Verdaskem se v kariéře utkal jednou, před dvěma lety na antuce v Hamburku španělského soupeře porazil.

Španělsko ve finále vede 2-1. Pokud Acasuso vyrovná, rozhodne finále závěrečný duel mezi Davidem Nalbandianem a Lopezem.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist