Jovanovská v Taškentu vyhrála souboj bývalých šampionek proti Kudrjavcevové

10. 9. 2014, 19:16
Aktuality 19
WTA TAŠKENT - Divoký dvou a půlhodinový souboj dnes v uzbeckém Taškentu předvedly dvě bývalé šampionky Bojana Jovanovská a Ruska Alja Kudrjavcevová. Z postupu do čtvrtfinále se nakonec radovala srbská obhájkyně titulu.
Bojana Jovanovská

Bojana Jovanovská přiletěla do Taškentu jako obhájkyně titulu, ale také s bídnou sérií pěti porážek. Tu však v uzbeckém hlavním městě ukončila a po dnešku je už ve čtvrtfinále. Dvaadvacetiletá Srbka totiž po obratu s Ukrajinkou Bondarenkovou zvládla i druhý třísetový zápas. Dnes po dvou a půlhodinovém boji zdolala 7-6 3-6 6-3 vítězku turnaje z roku 2010 Rusku Alju Kudrjavecovovou.

V tie-breaku prvního setu, který trval hodinu a deset minut, Jovanovská odvrátila dva setboly a ujala se vedení. V druhé sadě však dvakrát neudržela náskok brejku, dějství ztratila a na úvod v rozhodujícího setu přišla o podání. Tím divoký průběh zápasu ale nekončil. Srbka otočila na 3-1, ale ruská tenistka dokázala vyrovnat. Následně se Jovanovská ujala, a i když při svém servisu prohrávala už 0-40, další drama zažehnala a utkání ukončila ziskem pěti fiftýnů v řadě.

"Bylo to fyzicky velmi náročné utkání. Myslím, že jsem nehrála špatně, ale několikrát jsem neudržela koncentraci a to mi uškodilo. Ale i takový těžký zápas mi může pomoci. Obzvlášť, když je ten zápas vítězný," komentovala nasazená jednička a 35. tenistka žebříčku WTA Jovanovská.

V dalším kole se srbská tenistka utká s Urszulou Radwaňskou. Polská sestra slavnější světové pětky Agnieszky, která během léta klesla až do druhé světové stovky, dnes porazila dvakrát 6-3 pátou nasazenou Chorvatku Donnu Vekičovou a po více než roce postoupila do čtvrtfinále.

Přesně po dlouhých čtyřech letech se mezi osmičku nejlepších na turnaji WTA dostala domácí Akgul Amanmuradovová. Třicetiletá uzbecká tenistka, jež po loňském Roland Garros kvůli zranění skoro rok nehrála, dnes smetla 6-1 6-2 Ukrajinku Ljudmilu Kičenokovou.

O postup do semifinále se Amanmuradovová utká s krajankou Niginou Abduraimovovou. Dvacetiletá tenistka, jež si v prvním kole připsala proti nasazené čtyřce Laře Arruaberrenaové ze Španělska svou teprve druhou výhru na okruhu WTA (první zaznamenala už v roce 2009 ve svých 15 letech právě v Taškentu proti Curenkové), dnes otočila zápas s Ruskou Alexandrou Panovovou.

Již zmíněná Lesja Curenková se dnes dnes postarala o vyřazení nasazené dvojky Iriny-Camelie Beguové. Pětadvacetiletá Ukrajinka, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace a v Taškentu se dostala přes první kolo až na šestý pokus, Rumunku zdolala 3-6 6-1 7-6.

Ve svém prvním čtvrtfinále od loňského června se o své druhé semifinále v kariéře Curenková utká s levorukou Ruskou Ksenií Pěrvakovou. Ta si dnes poradila se sedmnáctiletou Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.

Jediná Češka v soutěži Kateřina Siniaková vypadla už včera v prvním kole sšestou nasazenou Japonkou Misaki Doiovou, která dnes neudržela vedení proti Olze Govorcovové. Běloruska se v dalším utkání střetne s třetí nasazenou Italkou Karin Knappovou.

Osmnáctiletá Siniaková zůstává ve hře alespoň ve čtyřhře. V té ji společně se Srbkou Aleksandrou Kruničovou, s níž prohrála před dvěma týdny ve 3. kole kvalifikace US Open, čeká ve čtvrtek čtvrtfinále. V něm narazí na španělsko-lucemburské duo Arruabarrenaová/Minellaová.

- WTA INTERNATIONAL TAŠKENT -
(Uzbekistán, tv. povrch, 250.000 dolarů)
středeční výsledky (10. 09. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Jovanovská (1-Srb.) - Kudrjavcevová (Rus.) 7-6(6) 3-6 6-3
Curenková (Ukr.) - Beguová (2-Rum.) 3-6 6-1 7-6(3)
Knappová (3-It.) - Sasnovičová (Běl.) 6-2 6-3
U. Radwaňská (Pol.) - Vekičová (5-Chorv.) 6-3 6-3
Govorcovová (Běl.) - Doiová (6-Jap.) 4-6 6-3 6-3
Amanmuradovová (Uzb.) - L. Kičenoková (Ukr.) 6-1 6-2
Abduraimovová (Uzb.) - Panovová (Rus.) 2-6 6-3 6-4
Pěrvaková (Rus.) - Ostapenková (Lot.) 6-2 7-6(3)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
tommr
loni tu získala titul Lucka Šafářová a letos se tu konečně podařilo přerušit dlouhou sérii proher Andree Hlaváčkový a Lucce Hradecký ... :)
Obzvlášt cenná je ta výhra pro Andreu, která by už jinak vypadla z druhý stovky a musela by hrát kvalifikace i na těch nejmenších turnajích ... :)
Andrea i Lucka začaly na turnaji dobře i v deblu i když každá s jinou partnerkou. Zdá se, že ten rozkol mezi nima trvá i nadále ... :(
Reagovat
Mayo
Bojana je bohyňa.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem byl pryč, takže jsem zápas Donny neviděl. Je to škoda. :( Teď už mě v Taškentu zajímá hlavně debl, ve kterém zítra hrajou čtvrtfinále Katka s Aleksandrou. Titul v singlu bych přál asi Bojaně. :)
Reagovat
Frick
Vyvěsí černé prapory!
Reagovat
kada.tom
to teda :-D
revoluce ... Lucka i Andrea vyhrály, něco neuvěřitelnýho pro Labilky :-D
Reagovat
Fandina
Andrejka Kania právě teď. Andy držím palce ... pojď pojď pojď

http://live.drakulastream.eu/static/freepopups/2383231527372610.html
Reagovat
Fandina
Líbí se mi, jak Andrejka hraje pohodově. Hezky se mi na ní dívá. První set vyhrála 6:3, tak ještě jeden Andy. PojĎ!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Andrejka první set ubojovala, docela jsem se ale při dvou promarněných setballech a následným breakballu Polky bála, že to nedotáhne. Naštěstí to ale dobře dopadlo a Andy Kaniau brejkla čistou hrou a i svoje podání uhrála čistou hrou! :)Hrozně jí přeju, aby to dotáhla ve dvou do konce! :))
Reagovat
EllNino
Andy ta halaevidentně sedí :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, je vidět, že druhej set si fakt užívá a baví ji to. :)
Reagovat
Fandina
Ve druhém setu Andrejka zlepšila podání a vzalo to rychlý spád. Vyhrála ho 6:0. Super. A Gratulka.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem hrozně ráda, že se to Andy povedlo! Výhra 6:3 6:0 je hodně přesvědčivá a hlavně si to Andy uhrála sama a nečekala na chyby soupeřky. V dalším zápase má nasazenou dvojku, takže to bude o dost těžší, ale nemusí být pod tlakem a třeba se ji povede vyhrát i nad Tomljanovicovou. :)
Reagovat
Mayo
Andy Murray ?
Reagovat
Frick
Tak jsme na další triple TB match nečekali ani 1/2 roku...
Reagovat
A.R.R.
Jsem rád, že konečně Ula vyhrála dvě utkání po sobě, tedy v hlavní soutěži. Snad se holka zase chytí a vrátí se ke svým výkonům před zraněním. P.S. promiň Monty, zase to odnesla Dona :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Prominu, až se naučíš správně psát její jméno... :D
Reagovat
A.R.R.
O pardoooooon, dobře Donna, už si to budu navždy pamatovat :-D
Reagovat
slacker
Donna je vhodne jmeno leda tak pro nejakou tuctovou americanku
Reagovat
A.R.R.
Chlape, ty musíš pořád do někoho, něčeho rýpat :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist