Jsem fit a snad to tak vydrží, pochvalovala si Siniaková povedený vstup do Wimbledonu

3. 7., 09:01
Aktuality 43
Kateřina Siniaková měla z úspěšného vstupu do letošního Wimbledonu radost. Turnajová sedmadvacítka porazila v úterním 1. kole Kanaďanku Marinu Stakusicovou 6:4, 6:2 a potvrdila současnou dobrou formu na trávě. Českým novinářům řekla, že ačkoliv před Wimbledonem vzdala kvůli zranění obhajobu titulu v Bad Homburgu, v londýnském All England Clubu se cítí zdravotně v pořádku.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

"Jsem fit. Bylo to super a jsem nadšená," uvedla Siniaková. "Hrála jsem bez tejpu, bez všeho. Je super, že jsem hrála až v úterý a měla den navíc. Doufám, že to takhle vydrží," doplnila.

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové se zranila před necelými dvěma týdny na turnaji v Berlíně po pádu na trávě. Následně se zúčastnila také turnaje v Bad Homburgu, kde ale před čtvrtfinále s Chorvatkou Donnou Vekičovou odstoupila.

"Byla to trošičku kombinace. V Berlíně jsem uklouzla a měla problém s přitahovačem. Myslím, že jsem podvědomě té noze ulehčovala, takže jsem si zase přetížila druhou stranu. Tam byla kyčel, zadek a tak nějak všechno. Pak se to už rozlévalo a potřebovala jsem pauzu," podotkla. "Jsem starší a už musím poslouchat tělo víc než před pár lety. I Wimbledon byl pro mě důležitý, takže to z toho vyplynulo," řekla.

V duelu se 164. hráčkou světa Stakusicovou uspěla po hodině a 47 minutách. Přestože dovolila soupeřce šest her, nešlo z jejího pohledu o snadné utkání. "Nevím, jestli skóre vypadá tak jednoznačně. Určitě to byl těžký zápas. Počítala jsem s tím, ale jsem ráda, že jsem to zvládla. Potvrzovat roli favoritky není nikdy snadné," uvedla Siniaková.

O náročnosti svědčil fakt, že si sice vypracovala 24 brejkbolů, proměnila ale jen čtyři. "Říkala jsem si, co to je, že to nemůžu uhrát, a kolik šancí ještě chci. Ona vždycky zahrála dobře nebo trochu se štěstím. Jsem ráda. Nebyl to vůbec jednoduchý zápas, zvykala jsem si na povrch, ale i tak jsem to dohrála," podotkla 36. hráčka světa.

Na travnatém povrchu vyhrála letos sedmý z osmi zápasů, do kterých nastoupila. Také výsledky před Wimbledonem jí dodaly jistotu. "Byla jsem hrozně ráda, že se mi zadařilo. Možná i proto jsem se rozhodla vzdát Bad Homburg, než abych tam bojovala třeba o jeden zápas a pak bych se nestihla připravit na grandslam," doplnila Siniaková.

Putincevové bude pomalejší tráva sedět

V dalším kole se česká tenistka utká s Julií Putincevovou z Kazachstánu. S pětatřicátou hráčkou světa se Siniaková utká podruhé v sezoně, v květnu ji na antuce ve francouzském Štrasburku porazila 6:0, 7:5. Putincevová vyřadila v 1. kole wimbledonskou vítězku z roku 2018 Němku Angelique Kerberovou a před třetím grandslamem sezony vyhrála i generálku v Birminghamu.

"Je to těžká soupeřka. Myslím, že jí tahle pomalejší tráva bude sedět. Určitě budou výměny, kraťasy a bude se hodně běhat. Hrála jsem s ní nedávno na antuce. Snad bych řekla, že je to tady ještě pomalejší než v tom Štrasburku. Určitě bude nahecovaná. Musím být připravená na dlouhý zápas," řekla Siniaková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

43
Přidat komentář
misa
Přidávám se k EllNinovi v údivu nad pomalostí wimbledonské trávy, která je prý pomalejší než antuka ve Štrasburku Je to důsledkem travní směsi, kterou tam teď používají a která míček zpomaluje víc než kdysi, navíc jsou i vyšší odskoky.

Stačí se podívat, kdo vyhrál loňský ročník mezi ženami. Hráčka, která na první pohled vůbec nemá hru na trávu stavěnou. Na trávě, kde se kdysi hrál styl servis-volej, by Vondroušová a třeba i Bouzková uhrály v prvním kole 3-4 hry a jely s pláčem domů. Povrchy se globalizují a jsou vlastně všude stejné a skoro všichni hráči hrají taky podobně.
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejlepší je tráva ve Sttutgartu:)
Travní směs ve W. je od OH Londýn. Mělo to svůj význam, a tak to požívají...

Já bych se k vám i přidal...:), ale museli byste argumentovat Eubanksem, Hurkaczem, Kyrgiosem, Petschim, Bublikem atd. ...holky u mně neprojdou ani náhodou, ikdyby tam měly Sttugart, stejně žádna krom Taylor, Ons něco takového jako sv už nehraje...jsou mimo hru... u holek mě to příjde už úplně jedno... krom Ons, a možná pár vyjímek... ale ta finále... Jabeur jaksi mentálně nedává, a to nebude problém ani trávy, ani soupeřek:)

Jak mě podpoříte aspoň Bublíka, Eubankse a Pteschiho... tak s váma do toho jdu:)))
Ale zase musíme počítat, jak to trochu zrychlíme, že bude u holek vítězit síla od BL, a sv spíš asi neobrodíme...:)
Reagovat
dadaft
Ale zase pod nohama je to pořád tráva, ten pohyb na ní je jiný, takže to nikdy nebude stejné jako na betonu nebo antuce.
Reagovat
A211
Kateřině S. fandím vím že má úspěchy tvrdě vydřené tatínek neslevil byla v mládí velmi disciplinovaná prošla tvrdým drilem. Přeji ji co nejvíc vítězství.
Reagovat
Liverpool22
Jo - rodiče hrajou klíčovou roli a Katce pevná ruka otce spíš pomohla
Reagovat
A211
Její otec byl schopen vyhtat trenéra když se mu zdálo že málo dělá on byl v mládí myslím boxer nebo něco podobného.
Reagovat
Liverpool22
ano - boxer a pak tuším podnikatel s kožešinama či něco podobného kolem obchodu
Reagovat
Patik
Vedel by som si predstaviť ako na tej fotke stojím za ňou...a pri predstave to asi hneď aj skončí..
Reagovat
GaelM
Hlavně by to mohlo skončit dřív, než to napíšeš veřejně lidem, co si přišli číst o tenise a ne o penise...
Reagovat
lvicek
Reagovat
zfloyd
Kačenka je naše nejkrásnější tenistka ,která je plná emocí i bojovnosti
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Vestec
No nevím, není poloviční Ruska? Takže za to až moc Česko nemůže
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Nesouhlasím, je to škaredá buranská opice o kterou bych si ani kolo neopřel.
Reagovat
Vestec
Reagovat
australan.tenis
Trochu slušnosti by to chtělo. Kritizujme zde hráče za podlé a špatné chování .... Ne za jejich vzhled.

Tohle jsi přehnal.
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
Patik
Tu sa kritizovala aj plesata a chlpatá jedného času..
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Jasny,neresme vzhled... ze je nadherna je ok, ale kdyz to nekdo vidi opacne,tak uz se ti to nelibi.
Reagovat
hanka.ulrychova@seznam.cz
On ten opačný pohled by se dal napsat slušně a ne jako nevychovaný buran.
Reagovat
Levinest
Katka je moc sympatická a bezprostřední hráčka, takže radost se dívat. Včera dobíhala všechny kraťasy, prostě tam na tom kurtě běhá jak lasička. Super, jen ať se daří dále
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
australan.tenis
Já Sini fandím moc. Byl jsem na jejím zápase čtyřhry v Melbourne proti Krejčíkové a Siegemund a získala si mě.

Mnohem lepší než ta šílená kráva Pinocchio ze Sokolova.
Reagovat
alcaraz.dva
Proč máš tak nízké sebevědomí, že dokážeš veřejně urážet sportovce, navíc ženu, kvůli její vzhledu?
Reagovat
australan.tenis
Proč máš tak nízké sebevědomí, že si pojem Pinocchio spojuješ pouze se vzhledem? Proč jsi tak povrchní člověk Alcaraz.dva?

Pinocchiův efekt poodhaluje, na jaká znamení neupřímnosti si dát při běžném rozhovoru, pracovní schůzce nebo obchodním jednání pozor.

Pojem Pinocchio effect používali psychiatři Alan Hirsch a Charles Wolf z Illinoiské univerzity už v nultých letech 21. století.

Vondrouš je Pinocchio pro své neustálé lži ala Nadal o svých zraněních. Stále si dělá alibi, aby tak omlouvala své drtivé porážky. Jako nedávno na FO.

Ty vole, vzpamatujte se tu a přestaňte řešit vzhled. Zaměřte se raději na důležitější věci a charakterové vady Pinocchia než vzhled.
Reagovat
alcaraz.dva
A co je ta silena krava?
Reagovat
australan.tenis
Počáteční příznaky onemocnění bývají nevýrazné a projevují se změnami chování zvířat (leka- vost, neklid, napadání jiných zvířat, pocity strachu a předrážděnosti). Pak nastupuje třes, poru- chy koordinace pohybů a slabost zadních končetin. končetin a strnulý pohyb s občasným upadnutím.

Dodal bych ještě rozvody, simulace, snaha o mučednictví, hypochondrie.... Slečna Markéta asi dostala zmutovanou verzi. Hihi.
Reagovat
alcaraz.dva
Tak dobře...slabé zadní končetiny beru jako bonus že rozumíš mému poselství
Reagovat
aape
Myslím, že některé ty příznaky se z tvých komentářů dají vyčíst
Reagovat
alcaraz.dva
nemám s tím problém... ty ANO?
Reagovat
aape
To nebyla reakce na tebe
Reagovat
dadaft
Jak řekla, byl to těžký zápas. Stakusicová hrála dobře, rozhodně Katku prověřila. Divácky to bylo atraktivní, kdy se hrál dobrý tenis a o spoustu gemů bojovalo přes shody,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, nejšílenější byla 7. hra druhého setu, kterou nakonec po jedenácti shodách Katka získala, šla na 5-2 a to Stakusicovou definitivně zlomilo a byl konec...
Dobře slyšet, že je ten nedávný pád bez následků, na dálku to vypadalo, že se nešlo přes hranu a trénované tělo to v pár dnech vstřebá, ale někdy to třeba vidět nejde,,,,,,,,,,,,, aspoň je to potvrzené.
S Putincevou to ovšem bude ještě těžší zápas, ta malá divoška se vyznačuje stejnou mírou zarputilosti jako Katka, jak píše Ela-fon-isi. A bude si věřit jako hrom.
Už teď se na ten zápas těším.
Reagovat
Vestec
Siniak nejlepší hráčka tohoto roku v rámci Česka. Konec světa je blízko.
Reagovat
aape
Předtím ti to věštění vůbec nevyšlo, tak jsi ho naboostoval, hm
Reagovat
Mantra
To je jasný.
Tyhle prohlášení po jednom zápase znamenají vždy průser
Reagovat
Astarin
Přesně to jsem si hned taky říkal. Jakmile se naše hráčky začnou chválit, tak pak hrajou tužku.
Reagovat
Ela-fon-isi
Miluju na Katce zarputilost, když ji tedy nepoužívá proti sobě. At se ji daří jako včera.
Reagovat
dadaft
Reagovat
Marie9
Reagovat
australan.tenis
Reagovat
Liverpool22
Reagovat
EllNino
Pomalejší než ve Štrasburku, co s wimbledonskou trávou dělají, to je neskutečné :(
Reagovat
Vlk-v-trave
Nezapomínej, že to je živý materiál, který dost reaguje na vlhkost, prostě počasí, dále hodně záleží jak který hráč,čka hraje... a bohužel spíš je smutnější, že hůře a hůře si s tím povrchem dokáží poradit, neboť tendence hry je prostě jasná i úderově,,,HARD...z toho se teď vychází...

Třebas Františkovi to včera lítalo od jeho FH liftem, neb má fakt šikovnou ruku. A tak by někdo mohl říct, hmmm, rychlý kurt...no spíš šikovná ruka... třebas Jabeur včera to neskutečně lítalo z jejího insajdout FH, ale je to Jabeur...
Důležitější jsou míčky a šikovnost hráčů, a tady je třeba to pochválit, nemění se míče jak papír od záchodu tak jak na AO,RG, US

Ale s Wimbledonem je jiná potíž... velké rozdíly kvality kurtů, dokonce jsou i rozdíly mezi Centrem a No.1, No.2

Hurkacz třebas to pěkně vystihl...že by neporazil Medvěda na No.1, ale na Cenru celkem vpohodě... to hovoří za vše...

A co prohlásil Fognini nahlas, tak mnoho hráčů,ček říka různě naokolo... třebas, že si nemyslí, že je dobré, aby na některých kurtech se hrály exhibice a potom důležitý zápas...atd. atd.

Za mně je to nejhorší GS, jestli jde o rovinu... pro všechny...ale je to tráva...jasně... jen by mohli nejen s těmi rozdíly něco udělat, ale také s kvaldou... na druhou stranu předpokládám, že to tak jednoduché není, neboť jen do centr kurtu nastrkali miliardy... aby jim díky některým bejslajnařům, antukačům, hardařům, kteří na trávě nehrají, ale ji vořou aspoň nějak vydržel...

Hodně také záleží na střihu..:), i tady jsou bohužel rozdíly no... a bude to spíš horší, lidé teď maj nejraději všechno za 5 min. a nikomu se nechce nad něčím ani trpělivě pracovat, takže i peníze na to mohou být, ale ta práce...
...vylít beton je prostě 100x rychlejší...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist